30 ученици в Кюстендил с еднократни общински стипендии

Снимка: БГНЕС

Общо 30 ученици ще получат еднократни общински стипендии, след провелия се през месец юли тест за общински стипендии в Кюстендил, съобщиха от общинската администрация. Церемонията е  от 14.00 часа в залата на Възрожденското училище в Кюстендил. Дебора Анева ще получи 350 лева, като победител с 33 точки във възрастовата група 8 – 9 клас. Второ място и 200 лева е за Виктория Нешева. Трето място и 100 лева се отпускат за Мария Петрова – 9 клас. Първо място и 450 лева ще бъдат връчени на Кристън Къртева от 11 клас, във възрастовата група 10 – 11 клас. Второ място и 400 лева са за Андреа Петкова – 10 клас, а трето място и 350 лева за Радмила Митова – 11 клас. В първа група се присъдени  8 поощрителни стипендии, чиито размер е 50 лева. При втора възрастова група са отредени 6 поощрителни стипендии по 200 лева, 5 по 100 лева и 5 по 50 лева.


Вижте още
Перничани блокираха за движение пътен възел „Даскалово” в знак на протест срещу високите цени на горивата

Протестиращите перничани се отказаха да блокират днес автомагистрала „Люлин”

Вместо това те се отправиха на протестно автошествие от квартал "Изток" до центъра на града. Според участници в шествието, утре те ще се съберат, за да вземат решение как ще продължат протестите. За утре е обявен автопоход до София под мотото „Перник идва”. Негов организатор е Валенти Пешев, който бе в основата и на протеста  срещу..

публикувано на 17.11.18 в 19:41

Марек победи Велбъжд в дербито на Югозападната "В" група

В дербито на поредния кръг на Югозападната В футболна група отборът на "Марек" победи в Кюстендил "Велбъжд" с 2:1. Даниел Георгиев откри за гостите в 16 - та минута. Атанас Пенков изравни от дузпа в 77-та минута, а в заключителните секунди Димитър Владимиров донесе победата за отборът на "Марек". На трибуните на стадион "Осогово" имаше над 200 зрители, от..

публикувано на 17.11.18 в 18:18
Д-р Матеа Мичело

45 италиански художници с изложба в Радио Благоевград

45 италиански художници ще представят в изложба различни жанрове във видовете: живопис, графика, дигитално изкуство, скулптура. Авторите са от цяла Италия. Има представители на регионите Ломбардия, Пулия, Лацио и други. Експозицията е в Арт салона на Радио Благоевград и ще бъде открита  на 19 ноември, понеделник, в 18.00 часа от  д-р Матеа Мичело  -..

публикувано на 17.11.18 в 17:29

Театралният маратон стартира с провокация към най-малките в Симитли

 Разпалване на огъня… искрата наречена театър подадоха на публиката в първото представление в Нощта на театрите в Симитли. Преживяване за най- малките, най- непринудените и мислещи същества беше "Приказка от цветната леха" на Софийския театър ,,А‘‘. Куклено-театралният спектакъл "Към мечтите - Приказка от цветната леха" от Мирослав Стоилов и Мая..

публикувано на 17.11.18 в 16:44

Днес Благоевград се превръща в театрална сцена

За шеста поредна година Драматичен театър „Никола Вапцаров” - Благоевград се присъединява към Нощ на театрите,  част от платформата Европейска нощ на театрите,  която се провежда днес.  Програмата започна още сутринта с детското представление „Пинокио“.  Във фоайето на театъра бе открита и Изложба на театрални костюми. "Експозицията ще може да..

публикувано на 17.11.18 в 13:03

Художници дариха рисунки на Отделението по педиатрия в МБАЛ-Разлог

Художниците Йордан Йорданов и Катерина Рачева дариха рисунки на детското отделение в Разложката болница. Йордан Йорданов от години работи с талантливи деца от града, а дъщерите на Катерина Рачева са ученички на Йордан. Благородната кауза за даряване на рисунките ще помогне малките пациенти да бъдат по-усмихнати и спокойни по време на престоя си в..

публикувано на 17.11.18 в 12:46

Перник се побратими с предградието Елк Гроув в Чикаго

Перник се побратими с предградието Елк Гроув в Чикаго. Споразумението за приятелство и сътрудничество е подписано от двамата кметове - Вяра Церовска и Крейг Джонсън, съобщава българският сайт „Chikago.bg”. Идеята за побратимяването тръгва от най-добрият български футболен отбор зад океана - „Миньор” Чикаго в лицето на неговото ръководство и..

публикувано на 17.11.18 в 12:17