30 ученици в Кюстендил с еднократни общински стипендии

Снимка: БГНЕС

Общо 30 ученици ще получат еднократни общински стипендии, след провелия се през месец юли тест за общински стипендии в Кюстендил, съобщиха от общинската администрация. Церемонията е  от 14.00 часа в залата на Възрожденското училище в Кюстендил. Дебора Анева ще получи 350 лева, като победител с 33 точки във възрастовата група 8 – 9 клас. Второ място и 200 лева е за Виктория Нешева. Трето място и 100 лева се отпускат за Мария Петрова – 9 клас. Първо място и 450 лева ще бъдат връчени на Кристън Къртева от 11 клас, във възрастовата група 10 – 11 клас. Второ място и 400 лева са за Андреа Петкова – 10 клас, а трето място и 350 лева за Радмила Митова – 11 клас. В първа група се присъдени  8 поощрителни стипендии, чиито размер е 50 лева. При втора възрастова група са отредени 6 поощрителни стипендии по 200 лева, 5 по 100 лева и 5 по 50 лева.


Вижте още

Дома „Св. Мина“ в село Падеш отбеляза Деня на болните от Алцхаймер

Фолклорна програма подари Община Благоевград на потребителите в Дневен център за пълнолетни лица с деменция „Св. Мина“ в Падеш.   Петдесетте постоянно живеещи в дома, посрещнаха приятелите си от формация „Златна възраст“ от  Дневен център за възрастни хора в Благоевград, който изпяха песни от тяхната младост. Скромна почерпка бяха приготвили и от..

публикувано на 21.09.18 в 17:44

Районен съд-Сандански отказа да разглежда мерките за неотклонение на четиримата обвиняеми за опита за обир в Роженския манастир

Към момента всички съдии в Районен съд-Сандански, които са на работа днес, са се отвели от разглеждане на делото за мерките за неотклонение на обвиняемите за опита за обир на Роженския манастир. Подготвя се искане до Върховния касационен съд за определяне на друг, еднакъв по степен съд, който да разгледа делото. Това съобщи за Радио Благоевград..

публикувано на 21.09.18 в 16:55

2 милиарда лева повече евросредства за България след 2020 година

България може да получи около 2 милиарда повече от европейските фондове през 2021 година, ако бъде прието предложението на Европейската комисия-съобщи на регионален журналистически семинар  днес в Благоевград, евродепутатът Андрей Новаков. Той коментира бъдещето на Кохезионната политика на Европейския съюз след 2020 година, като категорично..

публикувано на 21.09.18 в 16:51

Изчезнало е животното, дало положителна проба при първите изследвания за бруцелоза в с.Вуково

Сериозни нарушения са констатирали от Агенцията по безопасност на храните в Кюстендил след констатирания случай на бруцелоза в с. Вуково, община Бобошево. Това стана ясно по време на днешната епизоопитечна комисия, свикана от заместник-областния управител Райчо Цветин.  При повторно взимане на проби от овцете от заразения с бруцелоза обект, е..

публикувано на 21.09.18 в 16:24

Четири дупнишки читалища са с одобрени проекти за обновяване на библиотечните фондове

Финансирането е по програма на културното министерство. По 1 800 лева ще получат читалищата “Пейо Яворов”, “Пенчо Славейков” и “Христо Ботев” в Дупница, както и “Развитие” в село Крайници. Ще бъдат закупени по около 120 нови книги. Местните читалища са подбрали творби предимно на съвременни български автори, детска и учебна литература. Целта на..

публикувано на 21.09.18 в 15:53

Изявени ученици от Благоевград заминават за Брюксел

Изявени ученици от Благоевград в понеделник заминават за Брюксел. Добрата новина съобщи евродепутатът Анрей Новаков, който този следобед изнесе лекция пред възпитаниците на Природо-математическа гимназия "Акад. Сергей Корольов".   „Да не проспиваме и да не оставяме възможностите от, които можем да се възползваме, защото те са много –..

публикувано на 21.09.18 в 15:14

Над 140 души усилено работят по ремонта на площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград

Усилено се работи по обновяването на площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград, съобщават от пресцентъра на Община Благоевград. В момента над 140 души са ангажирани пряко със строителните дейности на обекта. Прави се хидроизолация и се поставят нови плочки.  Определеният краен срок от кмета Атанас Камбитов за довършване на строително-монтажните..

публикувано на 21.09.18 в 12:50