Пернишките пожарникари "изрисуваха" с водни струи българския трибагреник

Снимка: БГНЕС

 Атракцията бе в рамките на проведената по повод професионалния празник на пожарната демонстрация на техниката за гасене на пожари. Водните струи, оцветени в бяло, зелено и червено, бяха излети едновременно в река Струма, под аплодисментите на перничани, дошли да видят парада на огнеборците. Техниката, с която разполагат пожарните служби в региона е изцяло обновена, а част от старата техника е предоставена на общините за нуждите на доброволните формирования, каза Марио Картулев- началник сектор в Регионална дирекция „Пожарна безопасност” и защита на населението”. По- рано днес пожарникарите поднесоха венци пред паметните плочи на загиналите при изпълнение на служебния си дълг техни колеги Сашо Евтимов и Никола Миков. По повод празника, в сградата на пожарната в Перник е подредена изложба, проследяваща богатата история на пожарното дело в региона. Показани са архивна книга за пожарите в региона от 1959 година, снимки на участници в първата пожарна команда към мината от 1925 година, снимка от парада на пожарникарите на празника на мината през 1939 година и др.


Вижте още

Кметът на Кюстендил се срещна с участници в протестите

Среща между жители на Кюстендил, инициирали и участващи в протестите през последните дни в града, във връзка с убийството на 35-годишен мъж, кмета на Кюстендил Петър Паунов и представители на "Охранителна полиция" се състоя тази вечер на централния площад "Велбъжд" в града. Присъстващите имаха възможност да задават въпроси към представителите..

публикувано на 19.02.19 в 19:26

Времено без вода в някои райони - вижте

“Водоснабдяване и канализация”ЕООД - Благоевград уведомява своите потребители от село Покровник , че във връзка с превключване на нова байпасна връзка на водопровод на АМ „Струма“ Лот 3.1., водподаването ще бъде спряно на 21 . 02 .201 9 г.  (четвъртък) от 08:00 до 18:00 часа . В град Гоце Делчев , във връзка с планиран..

публикувано на 19.02.19 в 17:34
Мария Тодорова

Съдийската колегия на ВСС избра единодушно Мария Тодорова за втори мандат начело на Административен съд – Благоевград

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет избра единодушно с 13 гласа „за“ Мария Тодорова за втори мандат на административен ръководител – председател на Административен съд – Благоевград. Тя има над 11 години общ юридически стаж и административен опит като заместник-председател на Административен съд – Благоевград, като и. ф...

публикувано на 19.02.19 в 16:28

Откриха Филмово и телевизионно и Звукозаписно студио в Югозападния университет

В 8-и Учебен корпус (бившия механотехникум) на Югозападния университет в Благоевград този следобед официално бяха открити Филмово и телевизионно студио и Звукозаписно студио, създадени по проект „Интегриране на историческите и археологическите ценности от българо-гръцкия трансграничен регион в една устойчива тематична туристическа..

публикувано на 19.02.19 в 16:19

В село Яхиново откриха паметен знак на Васил Левски

Времето е в нас и ние сме във времето – постамент с историческия завет и с лика на Апостола на Свободата посреща от днес жителите и гостите на дупнишкото село Яхиново.  Паметната плоча бе официално открита на тържествена церемония на централния площад в населеното място, в присъствието на официални гости и местни жители. Композицията е..

публикувано на 19.02.19 в 15:45

НФСБ в София и Югозападна България номинираха Валери Симеонов за водач на листата за евроизборите

Организациите на НФСБ в София-град, София-област, Кюстендил и Благоевград са номинирали лидера си Валери Симеонов за водач на листата на предстоящите евроизбори на областна пресконференция, проведена днес в София. Това съобщи зам.-председателят на НФСБ и народен представител Борис Ячев на пресконференция в централата на НФСБ. Участие в..

публикувано на 19.02.19 в 15:05

Широко обществено обсъждане ще има в Кюстендил по повод криминалния инцидент вчера

Широко обществено обсъждане ще се състои в Кюстендил след напрежението, предизвикано от криминалния случай от неделя сутринта, когато беше убит човек, а други петима бяха ранени. Това съобщиха днес на съвместен брифинг областният управител Виктор Янев и кметът на общината Петър Паунов. В дебата ще бъдат изслушани всички предложения за промяна..

публикувано на 19.02.19 в 14:53