Пернишките пожарникари "изрисуваха" с водни струи българския трибагреник

Снимка: БГНЕС

 Атракцията бе в рамките на проведената по повод професионалния празник на пожарната демонстрация на техниката за гасене на пожари. Водните струи, оцветени в бяло, зелено и червено, бяха излети едновременно в река Струма, под аплодисментите на перничани, дошли да видят парада на огнеборците. Техниката, с която разполагат пожарните служби в региона е изцяло обновена, а част от старата техника е предоставена на общините за нуждите на доброволните формирования, каза Марио Картулев- началник сектор в Регионална дирекция „Пожарна безопасност” и защита на населението”. По- рано днес пожарникарите поднесоха венци пред паметните плочи на загиналите при изпълнение на служебния си дълг техни колеги Сашо Евтимов и Никола Миков. По повод празника, в сградата на пожарната в Перник е подредена изложба, проследяваща богатата история на пожарното дело в региона. Показани са архивна книга за пожарите в региона от 1959 година, снимки на участници в първата пожарна команда към мината от 1925 година, снимка от парада на пожарникарите на празника на мината през 1939 година и др.


Вижте още

Продължава работата в района на катастрофиралия снощи пътнически влак

 Над  сто човека и десетки машини  продължават да работят в района на  катастрофиралия снощи в Кресненското дефиле пътнически  влак. При челен удар с паднали на релсите скални  късове  и над 100 кубика срутила се земна маса, пострадаха  осем човека, 55 бяха евакуирани от влаковата композиция.    Само трима от пострадалите остават в  болница,..

публикувано на 20.11.18 в 18:24

Кога свършва розовият сън?

След изразителните си победи над Техническия университет - София с 9:0 и  над Нов български университет със 7: 2, в мач от  четвъртия кръг на  националното студентско първенство по футбол на  базата в село Рилци,  отборът на ЮЗУ “Неофит Рилски“  допусна първа загуба - 1:2 от  Софийски университет „Св.Климент  Охридски“. Благоевградските..

публикувано на 20.11.18 в 17:01

Запалени сажди в комините - причина за пожарите през зимата

Почти половината от пожарите в жилищни сгради през отоплителния сезон са причинени от запалването на сажди в комините, съобщиха от РД „Пожарна безопасност и защита на населението” в Перник. Във времето от 1 октомври 2017 г. до 30 април.2018 г. на територията на област Перник са гасени 315 пожара. Те са със 126 по-малко в сравнение с..

публикувано на 20.11.18 в 15:37

Теч остави Трета поликлиника в Перник без парно и топла вода

Теч от тръба, попадаща в частен имот, остави без парно и топла вода сградата на бившата Трета поликлиника в Перник, в чиито помещения наематели са лични лекари и лекари- специалисти.  Десетки пациенти, сред които бебета и деца, всеки ден мръзнат в коридорите. Лекарите ползват печки- духалки, те обаче не могат да затоплят кабинетите...

публикувано на 20.11.18 в 15:20

Кюстендил е домакин на годишната среща на обществените посредници в страната

Обществените посредници дискутират предложените законодателните промени, касаещи дейността им, съобщи общинският омбудсман Васил Иванов. В срещата участват всички обществени посредници от страната. Тема на разговорите са основно законодателните инициативи в Закона за местното самоуправление и местната администрация.      "Искането ни е..

публикувано на 20.11.18 в 15:16

Спряха движението на теснолинейката между Белица и Разлог

Временно е преустановено движението по теснолинейката в междугарието Белица - Разлог заради опасност от свличане на скални маси. В момента аварийни екипи на НКЖИ ръчно обезопасяват мястото. При редовния обход на кантонерите е установена нестабилна скална маса, което налага спиране на влака и ръчно обрушване на опасния терен. Заради сигурността на..

публикувано на 20.11.18 в 14:44
Вяра Церовска

Перник очаква гости от Чикаго за Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва”

Кметът на предградието Елк Гроув в Чикаго Крейг Джонсън и началникът на местната пожарна команда Ричърд Микъл ще посетят Перник по време на Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва”, който ще се проведе в края на януари 2019 година. Това съобщи кметът на Перник Вяра Церовска. Визитата на задокеанските гости е в рамките на..

публикувано на 20.11.18 в 14:41