Община Перник в пълна готовност за началото на новата учебна година

Съобщи кметът Вяра Церовска. През лятото са извършени необходимите ремонтни дейности в училищата и детските градини. Ремонтирани са покривите на Езиковата гимназия „Симеон Радев“, 13-то основно училище и училището в село Рударци. Подобрения са направени в училищната сграда в село Кладница, ремонтира се физкултурният салон в квартал Църква, предстои реконструкция и на най- голямото основно училище „Св. Иван Рилски“. Почистени, окосени и подрязани са храстите и дърветата във всички дворове на училища и детски градини. Едновременно с проверките за новата учебна година, текат и проверки за готовността на учебните заведения за новия отоплителния сезон, подчерта кметът. Решен е проблемът с отоплението в 8-мо училище, нов котел за пелети е закупен за училището в село Драгичево. За трета поредна година учебната година в общината ще бъде открита с общ молебен и водосвет в централния пернишки храм „Св. Иван Рилски”. 751 първокласници ще прекрачат за първи път прага на училището.


Вижте още

Хероин в затвора в Бобов дол

В полицията в Бобов дол са подадени 3 сигнала от служител на затвора за намерени опаковки с прахообразно вещество в района на затвора. Съдържанието на двете опаковки е реагирало на хероин при направения полеви наркотест. По случаите са започнати досъдебни производства, информират от пресцентъра на ОД МВР-Кюстендил.

публикувано на 20.08.19 в 12:47

ОДБХ-Благоевград започна проверки в десеткилометровата зона около Кресна

Ветеринарните екипи от Областната дирекция по безопасност на храните в Благоевград започнаха проверки и изследвания в десеткилометровата зона около Кресна, където беше регистрирано огнище на африканска чума. До края на деня вчера всичките 210 домашни прасета в града бяха умъртвени.  Шест са основните села от общината, в които ще се взeмат..

публикувано на 20.08.19 в 12:34

АПИ: Шофьорите да внимават в района на "Черния кос"

Днес и утре - 21 август, шофьорите трябва да карат внимателно и със съобразена скорост по ПП Е-79 Перник – София, в района на „Черния кос“, информират от АПИ. До 17 часа движението в участък от 250 метра при 277-ти километър ще е двупосочно в една лента, поради ремонт на подпорната стена. 

публикувано на 20.08.19 в 12:25

В Благоевград започна премахването на пясъчниците от детските площадки

Пясъчниците за игра, които са на детските площадки в Благоевград, ще бъдат премахнати поетапно. Решението е взето след постъпили множество писмени искания от родители, които се притесняват от разпространението на зарази по време на игра.  Радио Благоевград постави темата на фокус в свои предавания и във Фейсбук страницата си  Радио Благоевград/Radio..

публикувано на 20.08.19 в 10:58

Преасфалтират улици в Перник

Над 850 000 лева ще бъдат вложени в преасфалтирането на шест улици в Перник. Кметът Вяра Церовска разписа договорите за ремонт, очаква се строителните дейности да започнат до края на месеца.  Най-голям се очертава да е ремонтът на улица „Софийско шосе”, която е основна пътна връзка на южната, западната и централната част на Перник със София и..

публикувано на 20.08.19 в 10:53

В Благоевград откриват три нови социални центъра

Община Благоевград открива днес три нови социални центъра по проект „Социална инфраструктура за услуги за деца”. От 11:30 часа, в зала 101 на административната сграда, ще се проведе заключителна пресконференция, на която ще бъдат представени дейностите, целите, начините на осъществяване и постигнатите резултати от изпълнението на проекта. От..

публикувано на 20.08.19 в 07:43

Предстоящи събития – 20 август

Община Благоевград открива днес три нови социални центъра по проект „Социална инфраструктура за услуги за деца”. От 11:30 часа, в зала 101 на административната сграда, ще се проведе заключителна пресконференция, на която ще бъдат представени дейностите, целите, начините на осъществяване и постигнатите резултати от изпълнението на проекта...

публикувано на 20.08.19 в 07:40