Община Перник в пълна готовност за началото на новата учебна година

Съобщи кметът Вяра Церовска. През лятото са извършени необходимите ремонтни дейности в училищата и детските градини. Ремонтирани са покривите на Езиковата гимназия „Симеон Радев“, 13-то основно училище и училището в село Рударци. Подобрения са направени в училищната сграда в село Кладница, ремонтира се физкултурният салон в квартал Църква, предстои реконструкция и на най- голямото основно училище „Св. Иван Рилски“. Почистени, окосени и подрязани са храстите и дърветата във всички дворове на училища и детски градини. Едновременно с проверките за новата учебна година, текат и проверки за готовността на учебните заведения за новия отоплителния сезон, подчерта кметът. Решен е проблемът с отоплението в 8-мо училище, нов котел за пелети е закупен за училището в село Драгичево. За трета поредна година учебната година в общината ще бъде открита с общ молебен и водосвет в централния пернишки храм „Св. Иван Рилски”. 751 първокласници ще прекрачат за първи път прага на училището.


Вижте още

Продължава работата в района на катастрофиралия снощи пътнически влак

 Над  сто човека и десетки машини  продължават да работят в района на  катастрофиралия снощи в Кресненското дефиле пътнически  влак. При челен удар с паднали на релсите скални  късове  и над 100 кубика срутила се земна маса, пострадаха  осем човека, 55 бяха евакуирани от влаковата композиция.    Само трима от пострадалите остават в  болница,..

публикувано на 20.11.18 в 18:24

Кога свършва розовият сън?

След изразителните си победи над Техническия университет - София с 9:0 и  над Нов български университет със 7: 2, в мач от  четвъртия кръг на  националното студентско първенство по футбол на  базата в село Рилци,  отборът на ЮЗУ “Неофит Рилски“  допусна първа загуба - 1:2 от  Софийски университет „Св.Климент  Охридски“. Благоевградските..

публикувано на 20.11.18 в 17:01

Запалени сажди в комините - причина за пожарите през зимата

Почти половината от пожарите в жилищни сгради през отоплителния сезон са причинени от запалването на сажди в комините, съобщиха от РД „Пожарна безопасност и защита на населението” в Перник. Във времето от 1 октомври 2017 г. до 30 април.2018 г. на територията на област Перник са гасени 315 пожара. Те са със 126 по-малко в сравнение с..

публикувано на 20.11.18 в 15:37

Теч остави Трета поликлиника в Перник без парно и топла вода

Теч от тръба, попадаща в частен имот, остави без парно и топла вода сградата на бившата Трета поликлиника в Перник, в чиито помещения наематели са лични лекари и лекари- специалисти.  Десетки пациенти, сред които бебета и деца, всеки ден мръзнат в коридорите. Лекарите ползват печки- духалки, те обаче не могат да затоплят кабинетите...

публикувано на 20.11.18 в 15:20

Кюстендил е домакин на годишната среща на обществените посредници в страната

Обществените посредници дискутират предложените законодателните промени, касаещи дейността им, съобщи общинският омбудсман Васил Иванов. В срещата участват всички обществени посредници от страната. Тема на разговорите са основно законодателните инициативи в Закона за местното самоуправление и местната администрация.      "Искането ни е..

публикувано на 20.11.18 в 15:16

Спряха движението на теснолинейката между Белица и Разлог

Временно е преустановено движението по теснолинейката в междугарието Белица - Разлог заради опасност от свличане на скални маси. В момента аварийни екипи на НКЖИ ръчно обезопасяват мястото. При редовния обход на кантонерите е установена нестабилна скална маса, което налага спиране на влака и ръчно обрушване на опасния терен. Заради сигурността на..

публикувано на 20.11.18 в 14:44
Вяра Церовска

Перник очаква гости от Чикаго за Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва”

Кметът на предградието Елк Гроув в Чикаго Крейг Джонсън и началникът на местната пожарна команда Ричърд Микъл ще посетят Перник по време на Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва”, който ще се проведе в края на януари 2019 година. Това съобщи кметът на Перник Вяра Церовска. Визитата на задокеанските гости е в рамките на..

публикувано на 20.11.18 в 14:41