Община Перник в пълна готовност за началото на новата учебна година

Съобщи кметът Вяра Церовска. През лятото са извършени необходимите ремонтни дейности в училищата и детските градини. Ремонтирани са покривите на Езиковата гимназия „Симеон Радев“, 13-то основно училище и училището в село Рударци. Подобрения са направени в училищната сграда в село Кладница, ремонтира се физкултурният салон в квартал Църква, предстои реконструкция и на най- голямото основно училище „Св. Иван Рилски“. Почистени, окосени и подрязани са храстите и дърветата във всички дворове на училища и детски градини. Едновременно с проверките за новата учебна година, текат и проверки за готовността на учебните заведения за новия отоплителния сезон, подчерта кметът. Решен е проблемът с отоплението в 8-мо училище, нов котел за пелети е закупен за училището в село Драгичево. За трета поредна година учебната година в общината ще бъде открита с общ молебен и водосвет в централния пернишки храм „Св. Иван Рилски”. 751 първокласници ще прекрачат за първи път прага на училището.


Вижте още

Реновираното читалище в село Драгичево отвори врати

Читалището в пернишкото село Драгичево отново отвори врати. Сградата е изцяло ремонтирана, съобщиха от пресцентъра на община Перник. Подменени са покривната конструкция, ВиК и електрическата инсталация, направени са нови подови настилки във всички помещения и в библиотеката. Ремонтът е на стойност 250 000 лева, а средствата са отпуснати от..

публикувано на 26.09.18 в 14:30

"Пирин" не отписва мача за Купата със "Славия"

За утрешния си домакински мач за Купата на България срещу "Славия" отборът на "Пирин"/Благоевград/ няма да  разчита единствено на лекуващия контузия  Александър Башлиев. Всички останали са здрави, тренират пълноценно и са готови за игра.  За подготовката и мотивацията на "Пирин" срещу носителя на купата "Славия", старши треньорът на „орлетата“..

публикувано на 26.09.18 в 13:56

Радио Благоевград е партньор на традиционната среща на горноджумайските родове

Традиционна среща на стари горноджумайски родове, организирана от Община Благоевград, Народно читалище "Никола Вапцаров", Радио Благоевград и Регионалния исторически музей, ще се проведе в Благоевград.  Инициативата е част от „Горна Джумая – градски пейзажи“, посветена на 105 години от опожаряването на град Кукуш (Беломорска Македония) и..

публикувано на 26.09.18 в 12:48

Орлин Горанов с концерт в Банско по случай 106-та годишнина от Освобождението на града

Едноседмична празнична програма, посветена на Деня на Банско – 5 октомври, е подготвила общинската администрация в планинския град, със съдействието на културните и спортните организации. Празничната програма ще започне с инициатива, насочена към децата. Спортните клубове в града са подготвили Детски спортен празник под мотото „Растем..

публикувано на 26.09.18 в 12:05

Полицията в Кюстендил издирва 81-годишен мъж

РУ - Кюстендил издирва Георги Антонов Милев, адресно регистриран в с. Лиляч, общ. Невестино, обл. Кюстендил. Той е в неизвестност от 17 септември 2018г. Напуснал е дома си тогава с лек автомобил „Пежо 106", с рег. № С 1255 ХТ , син на цвят.  Георги Антонов Милев е на 81 години, висок е около 175 см, с прошарена гъста коса, с челна плешивост, с..

публикувано на 26.09.18 в 11:53
Румяна Хаджиева от Регионалния исторически музей и Илиян Юручки от Народно читалище

В Благоевград организират традиционната среща на горноджумайски родове и бежански групи на българи от Македония

На 27 септември 2018г. (четвъртък) ще се проведе традиционната среща на стари горноджумайски родове и бежански групи на българи от Маедония, която ще премине под мотото "Горна Джумая - градски пейзажи". Организатори са: Регионалният исторически музей - Благоевград, Народно читалище "Никола Вапцаров-1866", Община Благоевград и в партньорство с Радио..

публикувано на 26.09.18 в 11:25

Народният представител Даниела Савеклиева участва в заседание на Генералния комитет по икономически въпроси

Народният представител и областен координатор на ПП ГЕРБ – Благоевград Даниела Савеклиева е в Полша, където участва в заседание на Генералния комитет по икономически въпроси към ПИ ЦЕИ. Основна тема на срещата е инфраструктурна, пътна и енергийна свързаност в региона на Централноевропейската инициатива. „ Един от основните приоритети на..

публикувано на 26.09.18 в 11:19