Училищата в област Кюстендил -готови за новата учебна година

 Учебниците и учебните помагала за всички училища в област Кюстендил са осигурени и доставени, каза началникът на Регионалното управление на образованието в Кюстендил Радостина Новакова. Всички 41 учебни и 19 детски заведения са обезпечени с необходимите всички учебници и помагала за новата учебна година. 

Едно учебно заведение - спортното училище "Васил Левски" в Кюстендил - вече откри новата учебна година на 1 септември. Ученици отново ще приема и училището при затвора в Бобов дол.

    По данни на дирекциите по труда, над 130 са регистрираните педагози, търсещи си работа по специалността, казаха още от управлението. От там допълниха, че нямат притеснения за осигуряването на образователните институции с необходимия брой учители.

    Вече са приключили и ремонтите в учебните и детските заведения в областта. Няма да се налага преместване на ученици от една сграда в друга по време на учебната година, допълниха от РУО. 

   "Осигурили сме нормално протичане на учебния процес и сме напълно готови да посрещнем новата учебна година", допълни Радостина Новакова.


Вижте още

Над 1200 пожара в страната само за седмица

Областният управител на Перник Ирена Соколова предупреждава населението за поредния ден с високи температури и опасност от пожари. Високият риск, с червен индекс за пожароопасност, е в сила за части в няколко области, сред които и Перник. Предупреждението е получено от Националния институт по метеорология и хидрология.  Особено внимателни..

публикувано на 25.08.19 в 10:47

Аварията в станция при ТЕЦ „Република“ е отстранена

Авария в багерна помпена станция при ТЕЦ „Република“  в Перник е причинила замърсяване на река Струма, съобщиха от РИОСВ. Замърсяването е било в участъка от квартал “Мошино“ в град Перник, до моста при газостанцията край бившия завод“Кристал“. Сигнали за него са постъпили от граждани на „зеления” телефон. При извършената проверка от РИОСВ не е..

публикувано на 25.08.19 в 10:38

Нов маршрут в Природен парк "Беласица"

Съвместната инициатива между Кметство село Беласица, Сдружение "Млад планинар" и Природен парк "Беласица", подкрепена от Община Петрич, приключи със създаването на нов маршрут, чрез който за първи път Подгорието се свързва с хижа "Беласица". Той е отразен в обновената карта на маршрутите в парка, която предстои да бъде популяризирана. Маршрутът е с..

публикувано на 25.08.19 в 10:18

Отново слънчево и горещо

Днес времето ще е слънчево, около и следобед – горещо. В следобедните часове, главно над планинските райони, ще има временни увеличения на облачността, но без съществени валежи. Ще продължи да духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България – умерен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 32 и 37 градуса. Прогнозата е..

публикувано на 25.08.19 в 08:37

До 5 септември приемат заявки за участие във фестивала "Пей сърце" – 2019

Тринадесетият Международен фестивал на шлагерната и старата градска песен – "Пей сърце", ще се проведе в Кюстендил на 14 и 15 септември. Това негово издание е  посветено на 150-ата годишнина от основаването на читалище "Братство – 1869". Фестивалът се организира под патронажа на кмета на Община Кюстендил – Петър Паунов.  Председател на организационния..

публикувано на 24.08.19 в 19:05

Осми фестивал на старата градска песен в Самоков

   Започна подготовката на Националния фестивал на Старата градска песен, който традиционно се провежда в град Самоков.    В първата седмица от октомври, състави и индивидуални изпълнители от цялата страна ще се съберат на една сцена, за да превърнат в един прекрасен празник фестивалните дни. Тази година те ще бъдат 5 и 6 октомври...

публикувано на 24.08.19 в 18:20

Само 9% от жителите на община Кресна живеят с доход над 600 лева месечно

9,7 % от жителите на община Кресна живеят с доход до 200 лв. на месец, 22 % са с месечен доход в интервала 201 – 400 лв., 21,1 % получават от 401 до 600 лв., а едва 9 % живеят с по-големи доходи – това става ясно от оповестените резултати от мащабно социлогическо проучване, в което бяха анкетирани 1 000 граждани на общинския център и селата в община..

публикувано на 24.08.19 в 17:47