Училищата в област Кюстендил -готови за новата учебна година

 Учебниците и учебните помагала за всички училища в област Кюстендил са осигурени и доставени, каза началникът на Регионалното управление на образованието в Кюстендил Радостина Новакова. Всички 41 учебни и 19 детски заведения са обезпечени с необходимите всички учебници и помагала за новата учебна година. 

Едно учебно заведение - спортното училище "Васил Левски" в Кюстендил - вече откри новата учебна година на 1 септември. Ученици отново ще приема и училището при затвора в Бобов дол.

    По данни на дирекциите по труда, над 130 са регистрираните педагози, търсещи си работа по специалността, казаха още от управлението. От там допълниха, че нямат притеснения за осигуряването на образователните институции с необходимия брой учители.

    Вече са приключили и ремонтите в учебните и детските заведения в областта. Няма да се налага преместване на ученици от една сграда в друга по време на учебната година, допълниха от РУО. 

   "Осигурили сме нормално протичане на учебния процес и сме напълно готови да посрещнем новата учебна година", допълни Радостина Новакова.


Вижте още

Реновираното читалище в село Драгичево отвори врати

Читалището в пернишкото село Драгичево отново отвори врати. Сградата е изцяло ремонтирана, съобщиха от пресцентъра на община Перник. Подменени са покривната конструкция, ВиК и електрическата инсталация, направени са нови подови настилки във всички помещения и в библиотеката. Ремонтът е на стойност 250 000 лева, а средствата са отпуснати от..

публикувано на 26.09.18 в 14:30

"Пирин" не отписва мача за Купата със "Славия"

За утрешния си домакински мач за Купата на България срещу "Славия" отборът на "Пирин"/Благоевград/ няма да  разчита единствено на лекуващия контузия  Александър Башлиев. Всички останали са здрави, тренират пълноценно и са готови за игра.  За подготовката и мотивацията на "Пирин" срещу носителя на купата "Славия", старши треньорът на „орлетата“..

публикувано на 26.09.18 в 13:56

Радио Благоевград е партньор на традиционната среща на горноджумайските родове

Традиционна среща на стари горноджумайски родове, организирана от Община Благоевград, Народно читалище "Никола Вапцаров", Радио Благоевград и Регионалния исторически музей, ще се проведе в Благоевград.  Инициативата е част от „Горна Джумая – градски пейзажи“, посветена на 105 години от опожаряването на град Кукуш (Беломорска Македония) и..

публикувано на 26.09.18 в 12:48

Орлин Горанов с концерт в Банско по случай 106-та годишнина от Освобождението на града

Едноседмична празнична програма, посветена на Деня на Банско – 5 октомври, е подготвила общинската администрация в планинския град, със съдействието на културните и спортните организации. Празничната програма ще започне с инициатива, насочена към децата. Спортните клубове в града са подготвили Детски спортен празник под мотото „Растем..

публикувано на 26.09.18 в 12:05

Полицията в Кюстендил издирва 81-годишен мъж

РУ - Кюстендил издирва Георги Антонов Милев, адресно регистриран в с. Лиляч, общ. Невестино, обл. Кюстендил. Той е в неизвестност от 17 септември 2018г. Напуснал е дома си тогава с лек автомобил „Пежо 106", с рег. № С 1255 ХТ , син на цвят.  Георги Антонов Милев е на 81 години, висок е около 175 см, с прошарена гъста коса, с челна плешивост, с..

публикувано на 26.09.18 в 11:53
Румяна Хаджиева от Регионалния исторически музей и Илиян Юручки от Народно читалище

В Благоевград организират традиционната среща на горноджумайски родове и бежански групи на българи от Македония

На 27 септември 2018г. (четвъртък) ще се проведе традиционната среща на стари горноджумайски родове и бежански групи на българи от Маедония, която ще премине под мотото "Горна Джумая - градски пейзажи". Организатори са: Регионалният исторически музей - Благоевград, Народно читалище "Никола Вапцаров-1866", Община Благоевград и в партньорство с Радио..

публикувано на 26.09.18 в 11:25

Народният представител Даниела Савеклиева участва в заседание на Генералния комитет по икономически въпроси

Народният представител и областен координатор на ПП ГЕРБ – Благоевград Даниела Савеклиева е в Полша, където участва в заседание на Генералния комитет по икономически въпроси към ПИ ЦЕИ. Основна тема на срещата е инфраструктурна, пътна и енергийна свързаност в региона на Централноевропейската инициатива. „ Един от основните приоритети на..

публикувано на 26.09.18 в 11:19