Училищата в област Кюстендил -готови за новата учебна година

 Учебниците и учебните помагала за всички училища в област Кюстендил са осигурени и доставени, каза началникът на Регионалното управление на образованието в Кюстендил Радостина Новакова. Всички 41 учебни и 19 детски заведения са обезпечени с необходимите всички учебници и помагала за новата учебна година. 

Едно учебно заведение - спортното училище "Васил Левски" в Кюстендил - вече откри новата учебна година на 1 септември. Ученици отново ще приема и училището при затвора в Бобов дол.

    По данни на дирекциите по труда, над 130 са регистрираните педагози, търсещи си работа по специалността, казаха още от управлението. От там допълниха, че нямат притеснения за осигуряването на образователните институции с необходимия брой учители.

    Вече са приключили и ремонтите в учебните и детските заведения в областта. Няма да се налага преместване на ученици от една сграда в друга по време на учебната година, допълниха от РУО. 

   "Осигурили сме нормално протичане на учебния процес и сме напълно готови да посрещнем новата учебна година", допълни Радостина Новакова.


Вижте още

Продължава работата в района на катастрофиралия снощи пътнически влак

 Над  сто човека и десетки машини  продължават да работят в района на  катастрофиралия снощи в Кресненското дефиле пътнически  влак. При челен удар с паднали на релсите скални  късове  и над 100 кубика срутила се земна маса, пострадаха  осем човека, 55 бяха евакуирани от влаковата композиция.    Само трима от пострадалите остават в  болница,..

публикувано на 20.11.18 в 18:24

Кога свършва розовият сън?

След изразителните си победи над Техническия университет - София с 9:0 и  над Нов български университет със 7: 2, в мач от  четвъртия кръг на  националното студентско първенство по футбол на  базата в село Рилци,  отборът на ЮЗУ “Неофит Рилски“  допусна първа загуба - 1:2 от  Софийски университет „Св.Климент  Охридски“. Благоевградските..

публикувано на 20.11.18 в 17:01

Запалени сажди в комините - причина за пожарите през зимата

Почти половината от пожарите в жилищни сгради през отоплителния сезон са причинени от запалването на сажди в комините, съобщиха от РД „Пожарна безопасност и защита на населението” в Перник. Във времето от 1 октомври 2017 г. до 30 април.2018 г. на територията на област Перник са гасени 315 пожара. Те са със 126 по-малко в сравнение с..

публикувано на 20.11.18 в 15:37

Теч остави Трета поликлиника в Перник без парно и топла вода

Теч от тръба, попадаща в частен имот, остави без парно и топла вода сградата на бившата Трета поликлиника в Перник, в чиито помещения наематели са лични лекари и лекари- специалисти.  Десетки пациенти, сред които бебета и деца, всеки ден мръзнат в коридорите. Лекарите ползват печки- духалки, те обаче не могат да затоплят кабинетите...

публикувано на 20.11.18 в 15:20

Кюстендил е домакин на годишната среща на обществените посредници в страната

Обществените посредници дискутират предложените законодателните промени, касаещи дейността им, съобщи общинският омбудсман Васил Иванов. В срещата участват всички обществени посредници от страната. Тема на разговорите са основно законодателните инициативи в Закона за местното самоуправление и местната администрация.      "Искането ни е..

публикувано на 20.11.18 в 15:16

Спряха движението на теснолинейката между Белица и Разлог

Временно е преустановено движението по теснолинейката в междугарието Белица - Разлог заради опасност от свличане на скални маси. В момента аварийни екипи на НКЖИ ръчно обезопасяват мястото. При редовния обход на кантонерите е установена нестабилна скална маса, което налага спиране на влака и ръчно обрушване на опасния терен. Заради сигурността на..

публикувано на 20.11.18 в 14:44
Вяра Церовска

Перник очаква гости от Чикаго за Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва”

Кметът на предградието Елк Гроув в Чикаго Крейг Джонсън и началникът на местната пожарна команда Ричърд Микъл ще посетят Перник по време на Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва”, който ще се проведе в края на януари 2019 година. Това съобщи кметът на Перник Вяра Церовска. Визитата на задокеанските гости е в рамките на..

публикувано на 20.11.18 в 14:41