Училищата в област Кюстендил -готови за новата учебна година

 Учебниците и учебните помагала за всички училища в област Кюстендил са осигурени и доставени, каза началникът на Регионалното управление на образованието в Кюстендил Радостина Новакова. Всички 41 учебни и 19 детски заведения са обезпечени с необходимите всички учебници и помагала за новата учебна година. 

Едно учебно заведение - спортното училище "Васил Левски" в Кюстендил - вече откри новата учебна година на 1 септември. Ученици отново ще приема и училището при затвора в Бобов дол.

    По данни на дирекциите по труда, над 130 са регистрираните педагози, търсещи си работа по специалността, казаха още от управлението. От там допълниха, че нямат притеснения за осигуряването на образователните институции с необходимия брой учители.

    Вече са приключили и ремонтите в учебните и детските заведения в областта. Няма да се налага преместване на ученици от една сграда в друга по време на учебната година, допълниха от РУО. 

   "Осигурили сме нормално протичане на учебния процес и сме напълно готови да посрещнем новата учебна година", допълни Радостина Новакова.


Вижте още

Кметът на Кюстендил се срещна с участници в протестите

Среща между жители на Кюстендил, инициирали и участващи в протестите през последните дни в града, във връзка с убийството на 35-годишен мъж, кмета на Кюстендил Петър Паунов и представители на "Охранителна полиция" се състоя тази вечер на централния площад "Велбъжд" в града. Присъстващите имаха възможност да задават въпроси към представителите..

публикувано на 19.02.19 в 19:26

Времено без вода в някои райони - вижте

“Водоснабдяване и канализация”ЕООД - Благоевград уведомява своите потребители от село Покровник , че във връзка с превключване на нова байпасна връзка на водопровод на АМ „Струма“ Лот 3.1., водподаването ще бъде спряно на 21 . 02 .201 9 г.  (четвъртък) от 08:00 до 18:00 часа . В град Гоце Делчев , във връзка с планиран..

публикувано на 19.02.19 в 17:34
Мария Тодорова

Съдийската колегия на ВСС избра единодушно Мария Тодорова за втори мандат начело на Административен съд – Благоевград

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет избра единодушно с 13 гласа „за“ Мария Тодорова за втори мандат на административен ръководител – председател на Административен съд – Благоевград. Тя има над 11 години общ юридически стаж и административен опит като заместник-председател на Административен съд – Благоевград, като и. ф...

публикувано на 19.02.19 в 16:28

Откриха Филмово и телевизионно и Звукозаписно студио в Югозападния университет

В 8-и Учебен корпус (бившия механотехникум) на Югозападния университет в Благоевград този следобед официално бяха открити Филмово и телевизионно студио и Звукозаписно студио, създадени по проект „Интегриране на историческите и археологическите ценности от българо-гръцкия трансграничен регион в една устойчива тематична туристическа..

публикувано на 19.02.19 в 16:19

В село Яхиново откриха паметен знак на Васил Левски

Времето е в нас и ние сме във времето – постамент с историческия завет и с лика на Апостола на Свободата посреща от днес жителите и гостите на дупнишкото село Яхиново.  Паметната плоча бе официално открита на тържествена церемония на централния площад в населеното място, в присъствието на официални гости и местни жители. Композицията е..

публикувано на 19.02.19 в 15:45

НФСБ в София и Югозападна България номинираха Валери Симеонов за водач на листата за евроизборите

Организациите на НФСБ в София-град, София-област, Кюстендил и Благоевград са номинирали лидера си Валери Симеонов за водач на листата на предстоящите евроизбори на областна пресконференция, проведена днес в София. Това съобщи зам.-председателят на НФСБ и народен представител Борис Ячев на пресконференция в централата на НФСБ. Участие в..

публикувано на 19.02.19 в 15:05

Широко обществено обсъждане ще има в Кюстендил по повод криминалния инцидент вчера

Широко обществено обсъждане ще се състои в Кюстендил след напрежението, предизвикано от криминалния случай от неделя сутринта, когато беше убит човек, а други петима бяха ранени. Това съобщиха днес на съвместен брифинг областният управител Виктор Янев и кметът на общината Петър Паунов. В дебата ще бъдат изслушани всички предложения за промяна..

публикувано на 19.02.19 в 14:53