Пожарникарите празнуват днес


Днес бе кулминацията на проявите, с които пожарникарите от Благоевград отбелязаха професионалния си празник. 28 служители от всички звена на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“  бяха отличени за принос при изпълнение на служебните задължения. Всеки мой колега идва  с желание на работа и се опитва да постига добри резултати в ежедневната си работа. В днешно време имаме нужда от герои - сподели една от наградените -  Мария Сарафова, инспектор в сектор „Пожарогасителна дейност“.

Снимка

Това са хора, които всеки ден рискуват живота си – коментираха  областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, председателят на ОбС Радослав Тасков и директорът на ОД на МВР ст. комисар Николай Хаджиев, които  почетоха паметта на загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари. А пред микрофона на Радио Благоевград поздравиха всички служителите от системата на пожарната безопасност и защитата на населението.


Да бъдеш пожарникар е чест и отговорност -  категоричен бе и директорът на  Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" Благоевград, инж. Георги Пармаков. Райна Ванчева гостува днес в кабинета му, разговора можете да чуете в звуковия файл - > 

Снимка
Инж. Георги Пармаков (снимки от събитието днес, можете да видите в галерията)
Вижте още

Дома „Св. Мина“ в село Падеш отбеляза Деня на болните от Алцхаймер

Фолклорна програма подари Община Благоевград на потребителите в Дневен център за пълнолетни лица с деменция „Св. Мина“ в Падеш.   Петдесетте постоянно живеещи в дома, посрещнаха приятелите си от формация „Златна възраст“ от  Дневен център за възрастни хора в Благоевград, който изпяха песни от тяхната младост. Скромна почерпка бяха приготвили и от..

публикувано на 21.09.18 в 17:44

Районен съд-Сандански отказа да разглежда мерките за неотклонение на четиримата обвиняеми за опита за обир в Роженския манастир

Към момента всички съдии в Районен съд-Сандански, които са на работа днес, са се отвели от разглеждане на делото за мерките за неотклонение на обвиняемите за опита за обир на Роженския манастир. Подготвя се искане до Върховния касационен съд за определяне на друг, еднакъв по степен съд, който да разгледа делото. Това съобщи за Радио Благоевград..

публикувано на 21.09.18 в 16:55

2 милиарда лева повече евросредства за България след 2020 година

България може да получи около 2 милиарда повече от европейските фондове през 2021 година, ако бъде прието предложението на Европейската комисия-съобщи на регионален журналистически семинар  днес в Благоевград, евродепутатът Андрей Новаков. Той коментира бъдещето на Кохезионната политика на Европейския съюз след 2020 година, като категорично..

публикувано на 21.09.18 в 16:51

Изчезнало е животното, дало положителна проба при първите изследвания за бруцелоза в с.Вуково

Сериозни нарушения са констатирали от Агенцията по безопасност на храните в Кюстендил след констатирания случай на бруцелоза в с. Вуково, община Бобошево. Това стана ясно по време на днешната епизоопитечна комисия, свикана от заместник-областния управител Райчо Цветин.  При повторно взимане на проби от овцете от заразения с бруцелоза обект, е..

публикувано на 21.09.18 в 16:24

Четири дупнишки читалища са с одобрени проекти за обновяване на библиотечните фондове

Финансирането е по програма на културното министерство. По 1 800 лева ще получат читалищата “Пейо Яворов”, “Пенчо Славейков” и “Христо Ботев” в Дупница, както и “Развитие” в село Крайници. Ще бъдат закупени по около 120 нови книги. Местните читалища са подбрали творби предимно на съвременни български автори, детска и учебна литература. Целта на..

публикувано на 21.09.18 в 15:53

Изявени ученици от Благоевград заминават за Брюксел

Изявени ученици от Благоевград в понеделник заминават за Брюксел. Добрата новина съобщи евродепутатът Анрей Новаков, който този следобед изнесе лекция пред възпитаниците на Природо-математическа гимназия "Акад. Сергей Корольов".   „Да не проспиваме и да не оставяме възможностите от, които можем да се възползваме, защото те са много –..

публикувано на 21.09.18 в 15:14

Над 140 души усилено работят по ремонта на площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград

Усилено се работи по обновяването на площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград, съобщават от пресцентъра на Община Благоевград. В момента над 140 души са ангажирани пряко със строителните дейности на обекта. Прави се хидроизолация и се поставят нови плочки.  Определеният краен срок от кмета Атанас Камбитов за довършване на строително-монтажните..

публикувано на 21.09.18 в 12:50