Пожарникарите празнуват днес


Днес бе кулминацията на проявите, с които пожарникарите от Благоевград отбелязаха професионалния си празник. 28 служители от всички звена на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“  бяха отличени за принос при изпълнение на служебните задължения. Всеки мой колега идва  с желание на работа и се опитва да постига добри резултати в ежедневната си работа. В днешно време имаме нужда от герои - сподели една от наградените -  Мария Сарафова, инспектор в сектор „Пожарогасителна дейност“.

Снимка

Това са хора, които всеки ден рискуват живота си – коментираха  областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, председателят на ОбС Радослав Тасков и директорът на ОД на МВР ст. комисар Николай Хаджиев, които  почетоха паметта на загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари. А пред микрофона на Радио Благоевград поздравиха всички служителите от системата на пожарната безопасност и защитата на населението.


Да бъдеш пожарникар е чест и отговорност -  категоричен бе и директорът на  Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" Благоевград, инж. Георги Пармаков. Райна Ванчева гостува днес в кабинета му, разговора можете да чуете в звуковия файл - > 

Снимка
Инж. Георги Пармаков (снимки от събитието днес, можете да видите в галерията)
Вижте още
Рисунка на Рая Недевска от Севлиево

Самодейци от Югозапада пеят и танцуват в Драгичево

Най-голямото пернишко село Драгичево е домакин на втория фолклорен фестивал „На мегдано у Драгичево”. На откритата сцена пред читалището в селото над 450 самодейци от областите Перник, София, Кюстендил и Благоевград представят характерни за отделните региони автентични народни обичаи, песни, танци и словесен фолклор. Сред участниците има и..

публикувано на 16.06.19 в 14:38

Служител на МВР в нелегална схема за производство и разпространение на тютюн

През януари в Специализираната прокуратура е образувано досъдебно производство по повод сезираща справка от ГДБОП с достатъчно данни за организирана престъпна група, действаща от началото на 2017 г. на територията на цялата страна, с цел производство, държане и разпространение на тютюневи изделия без акцизен бандерол, съобщи говорителят на..

публикувано на 16.06.19 в 13:37
Ангел Джамбазки

Ангел Джамбазки с покана към евродепутатите за общи действия по пакета „Мобилност”

На 17-и юни (понеделник) евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки организира среща с избраните представители в Европейския парламент, министърът на транспорта, както и целия транспортен бранш. Срещата ще се проведе в 14:30 ч. в София, съобщават от пресцентъра на ВМРО. В поканата, изпратена до всички 17 български..

публикувано на 16.06.19 в 13:28

7 села в симитийско ще отбележат празника Свети Дух

От днес започват народните събирания за празника Свети дух в симитлийско. По обяд в махала Везенкова в село Сенокос ще бъде даден  курбан за здраве.  В понеделник, точно на деня по църковния календар, празникът ще бъде почетен с литургия и освещаване на храната в църквата „Света Троица“ в село Сушица, както и в църквата „Света Троица“ в село..

публикувано на 16.06.19 в 12:40

Проверки във връзка с бялата пяна от миналата седмица в река Струма

Проверени са осем индустриални обекти в района на бетоновия колектор, от който през миналата седмица изтече бялата пяна в река Струма, съобщиха от РИОСВ- Перник.  При една от проверките - на фирма с дейност производство на козметика, не е представен договор с ВиК-оператора за отвеждане и пречистване на отпадъчни води. Дадени са предписания на..

публикувано на 16.06.19 в 11:52

Нови обитатели в зоопарка в Сандански

Зоокътът в Сандански се обогати с двама нови обитатели. В началото на седмицата служители от „Държавно горско стопанство“-Кресна спасиха малка сърна-приплод, на приблизителна възраст 1-2 месеца. Вероятно малкото е било подгонено от лисици на територията на жп гарата в град Кресна и се е отделило от майката. Животинчето вече е част от зоокъта в парка,..

публикувано на 16.06.19 в 09:23

Днес е Петдесетница

Православната църква чества един от големите си празници - Петдесетница. На петдесетия ден след Христовото Възкресение, Светият Дух, във вид на огнени езици, слязъл върху светите апостоли и ги дарил с Божествената си благодат. От древни времена празникът се смята за рожден ден на църквата. На Петдесетница храмовете се украсяват със зеленина, а..

публикувано на 16.06.19 в 09:13