Община Дупница финализира благоустрояването на ж.к. "Бистрица"

На 8-ми октомври трябва да приключи изпълнението на проекта за  реконструкция на най-големия жилищен комплекс „Бистрица“ в Дупница, каза в ефира на Радио Благоевград Красимир Георгиев- заместник-кмет на общината. 

По думите му, канализацията и водопроводът са напълно подменени. Благоустрояването на квартала по Оперативна програма „Регионално развитие“ е изпълнено на 70%, остава да се дооформи асфалтовата настилка и озеленяването, подчерта Георгиев. 

Предстои изграждането и на нова детска градина в жилищен комплекс „Бистрица“ в Дупница. Около месец, два, ще се извърши проектирането и още тази година ще започне строителството, така че кварталът да бъде комфортен и за неговите най-малки жители, заяви още Красимир Георгиев. 


Вижте още

Ансамбъл „Пирин“ отново блестящ в Европа

Творците от Ансамбъл „Пирин“ за пореден път впечатлиха чуждестранната публика, съобщиха от Пресцентъра на Община Благоевград. Те взеха участие в 24-ото издание на Международния фестивал за изкуства в Будапеща, Унгария, откъдето се завърнаха с плакет.  След изявата си в Будапеща, емблемата на Пиринския край се представи достойно и на..

публикувано на 25.06.19 в 16:02

Проучват за трошен камък край село Бабица

Фирмата, която реализира проекта за добив на златосъдържащи руди от находище "Милин камък" край Брезник, ще прави проучване за трошен камък в землището на брезнишкото село Бабица.  Разрешението е издадено от Министерството на енергетиката и е публикувано на официалния сайт на община Брезник. То е със срок една година и може да бъде обжалвано..

публикувано на 25.06.19 в 14:46

Откриват изложба за 90-годишнината на град Перник

Изложба, озаглавена „Мини Перник – построени обекти”, ще гостува в Областната администрация в Перник, съобщиха от пресцентъра на областта.  В експозицията се акцентира на първите години от създаването на Каменовъглените мини през 1891 г., разрастването на миньорското селище и изграждането на административни и жилищни сгради на територията..

публикувано на 25.06.19 в 14:41

Художници от София и Дупница рисуват в Самораново

Пленерът е в памет на художника Андрей Севдин. На днешната дата той щеше да навърши 59 години. Организатор на пленера е брат му Михаил Севдин, а избраният наслов е “Братска любов”.  Художниците ще рисуват 4 дни, а творбите им след това ще бъдат подредени в изложба в местното читалище. В последния ден – 29 юни, ще бъде открит бюст-паметник на..

публикувано на 25.06.19 в 14:37

Превенцията на социално-значимите заболявания в трансграничния регион ще бъде на фокус утре в Благоевград

Регионалната здравна инспекция – Благоевград организира конференция на тема “Превенция на социално-значимите заболявания в трансграничния регион”, която ще се проведе на 26 юни 2019 г., 10:00 – 16:00 ч., в хотел “Монте Кристо”, ул. “Света гора” №1, Благоевград. Основен фокус на конференцията е представяне на резултатите от извършването на превантивни..

публикувано на 25.06.19 в 13:22

Част от град Симитли без вода на 26 юни

“Водоснабдяване и канализация” ЕООД - Благоевград уведомява своите потребители, че във връзка с планов ремонт  на 26.06.2019 год. (сряда) от 08.00 часа до 17.00 часа  ще бъде нарушено водоподаването по ул. „Предел“, ул. „Цар Симеон“, ул. „Славянска“, ул. „Димитър Ацев“, ул. „Осогово“, ул. „Яне Даракчийски“, ул. „Паисий Хилендарски“, ул. „Георги..

публикувано на 25.06.19 в 13:15

Ще спира водата в някои части на град Разлог

„Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград уведомява жителите на град Разлог, че във връзка с изпълнението на ремонт на уличен водопровод по ул. „Стара Планина“, град Разлог, в периода 27.06.201 9 г. – 31.07.201 9 г., от 08:30 до 20:00 часа (в делничните дни) , ще бъде преустановено водоподаването по ул. „Стара Планина“ (кв. „Изток“),..

публикувано на 25.06.19 в 13:06