Трябва да приключи реконструкцията на ж.к.“Бистрица“ в Дупница

Автор:


Изграждането на нова инфраструктура в най-големия жилищен комплекс в Дупница - ж.к.“Бистрица“ е много важна задача, след като повече от 30 години в този комплекс не беше свършена никаква работа в това отношение. Това заяви в интервю за Радио Благоевград заместник-кметът на общината Красимир Георгиев. Живеещите в квартала дълги години страдаха от непрекъснатите повреди във водопроводната система, тя,както и канализацията не бяха ремонтирани от моите детски години – заяви той. 

Изпълнението на големия проект за реконструкцията на квартала ще приключи до 8-ми октомври.

След дълго отлагане започва и ремонтът на немалко улици от уличната мрежа на общинския център. Проектът за реконструкцията на градската среда включва преасфалтирането на онези участъци, където ще преминават и градските автобуси. Ще започне да се изпълнява и линия №5 от новите жилищни блокове до ж.п. гарата в града. Това ще постави началото и на дейността на новата транспортна общинска фирма „Дупница транс“. По спирките на градските автобуси ще бъдат поставени и електронни табла с информация за трафика на автобусите.

Красимир Георгиев можете да чуете в звуковия файл


Вижте още

Виртуарна класна стая и роботи, нови учебни предмети „Програмиране за деца“ и „Образователна роботика“ в ОУ „Даскал Димитри“ - Кюстендил

Основно училище „Даскал Димитри“ Кюстендил работи по проекта „Иновативни училища“ от учебната 2017/2018 година. Стойността му е 346 000 лева. В училището са въведени интерактивни методи на преподаване, които активират позицията на учениците в часовете по информационни технологии, чуждоезиковото обучение, музиката и изкуствата, а учителите са ментори..

публикувано на 16.01.19 в 11:28

Ап. Апостолов: Имаме входирани в общинската администрация над 10-11 намерения за инвестиции в нови предприятия, малки, екологични

Наскоро в предаване на Радио Благоевград управителят на Благоевградска област Бисер Михайлов на въпрос къде са реализират нови инвестиции, спомена Симитли като една от двете общини с най-добри постижения. Как коментира този факт попитахме в интервю  за предаването „Днес“ кметът Апостол Апостолов. „Военната база, която бе превърната в..

публикувано на 15.01.19 в 16:01

Жител на село Стоб дари над 50 книги за библиотеката в Скребатно

В дарителската кампанията на Радио Благоевград за събиране на книги за изгорялата библиотека на читалището в гърменското село Скребатно се включват десетки слушатели на медията. Сред тях е 71-годишният Йордан Данков от село Стоб, който днес дари над 50 книги.  В януарския студен ден Йордан слънчево посрещна нашия екип. От скромност и притеснение не..

публикувано на 15.01.19 в 14:47

Д-р Лиляна Несторова: Трихинелозата е тежко протичаща паразитна болест

„ Трихинелозата е остро заболяване при човека и някои млекопитаещи животни, свързани с паразитирането на трихинелите. Заразяването при човека става като се консумира заразено или трихинелозно месо от диви и домашни животни, когато не се обработва съобразно изискванията“ – това заяви в интервю за Радио Благоевград д-р Лиляна Несторова, специалист..

публикувано на 15.01.19 в 13:55
Георги Сарафов

Спаси семейството си и своя дом от пожар!

„През последните седмици пожарите в областта зачестиха. Картината е сходна със същия период на миналата година. Всяка година през зимния сезон в област Благоевград възникват над 200 пожара, като 90% от тях са в жилищни сгради и една от основните причини са непочистените комини “ - коментира за Радио Благоевград главен инспектор Георги Сарафов,..

публикувано на 14.01.19 в 18:18

Финансистът Румен Гълъбинов: Съдбата на „Булгартабак“ бе предопределена още преди няколко години

„ Съдбата на „Булгартабак“ бе предопределена още преди няколко години “ - каза  тази сутрин в предаването „Днес“ на Радио Благоевград финансистът Румен Гълъбинов.  Той посочи времето „ когато големите цигарени концерни, международни, придобиха производство в съседните ни държави – Румъния и в Сърбия. Също така за Централна и Източна Европа, голямо..

публикувано на 14.01.19 в 18:08

Михаил Неделчев: Яворов е трагическият поет на България

Това заяви проф. Неделчев в предаването на Радио Благоевград за събитията в литературата и литературата като събитие "Страници", излъчвано всеки петък, след новините в 21 часа. "Всяка национална култура трябва да има своя трагически поет, за да бъде значима. Без трагиката, която поетът дава, културата няма драматична сериозност. Тррагиката е нещо, което..

публикувано на 13.01.19 в 19:44