Трябва да приключи реконструкцията на ж.к.“Бистрица“ в Дупница

Автор:


Изграждането на нова инфраструктура в най-големия жилищен комплекс в Дупница - ж.к.“Бистрица“ е много важна задача, след като повече от 30 години в този комплекс не беше свършена никаква работа в това отношение. Това заяви в интервю за Радио Благоевград заместник-кметът на общината Красимир Георгиев. Живеещите в квартала дълги години страдаха от непрекъснатите повреди във водопроводната система, тя,както и канализацията не бяха ремонтирани от моите детски години – заяви той. 

Изпълнението на големия проект за реконструкцията на квартала ще приключи до 8-ми октомври.

След дълго отлагане започва и ремонтът на немалко улици от уличната мрежа на общинския център. Проектът за реконструкцията на градската среда включва преасфалтирането на онези участъци, където ще преминават и градските автобуси. Ще започне да се изпълнява и линия №5 от новите жилищни блокове до ж.п. гарата в града. Това ще постави началото и на дейността на новата транспортна общинска фирма „Дупница транс“. По спирките на градските автобуси ще бъдат поставени и електронни табла с информация за трафика на автобусите.

Красимир Георгиев можете да чуете в звуковия файл


Вижте още
Красимир Елинов

Добрината няма граници

Да помагаш не само на хората, а на всички живи същества, е благородство, което не всеки притежава. Затова му даваме гласност, с надеждата, че доброто е заразно и благородният жест на един човек, ще провокира още много подобни добрини.   Припомняме историята на две бедстващи, повече от 50 часа, ловни кучета, високо в Пирин планина, които..

публикувано на 15.11.18 в 15:16

Европейските рестрикции убиват българското животновъдство

Производството на месо и млечни продукти в Европа трябва да бъде съкратено с 50% до 2050 г. Така ще бъдат постигнати целите от Парижкото споразумение. Затова призовават от независимия фонд Rural Investment Support For Europe (RISE),  базирайки се на данни от доклад по темата. В него се казва, че в момента жителите на Европа консумират средно два..

публикувано на 15.11.18 в 15:13

Училище на бъдещето и иновациите

Природо-математическата гимназия „Яне Сандански“ в град Гоце Делчев е училище с традиция. Това учебно заведение след 24 месеца ще навърши 100 години от създаването си, но доказва, че може да бъде мечтаното и искано училище на бъдещето.   Може би в това училище гимназистите не си тръгват при звука на последния звънец. Причините за изброяване са..

публикувано на 14.11.18 в 15:22

Първи национален фестивал „Детска мелодия на годината“

На 22 декември в зала 1 на НДК в столицата ще се състои заключителният концерт на Националния фестивал „Детска мелодия на годината“. Фестивалът е организиран от сдружение „За българската музика и изкуство“.  „Целите на инициативата са да приобщи младите хора в България и по света към българския дух и култура чрез нови, стойностни детски песни,..

публикувано на 14.11.18 в 13:54

Надя Дренска: В някои болници липсват дори консумативи като абокати и интубационни тръби за недоносените бебета

“Големи чудеса за малките герои”: Започна кампания за купуване на апаратура за недоносени бебета Фондация „Нашите недоносени деца“ започна кампания за набиране на средства за животоспасяваща медицинска апаратура за недоносени бебета. Всяка година у нас се раждат около 6000 недоносени бебета, или около 10 процента от..

публикувано на 14.11.18 в 13:27

Адвокат Борис Харизанов: Човешкият живот няма цена

„ Опит за лобистки застрахователни промени в Кодекса за застраховането. Нека разберем кой стои зад Менда Стоянова, която е предложила ценоразпис на човешкия живот, като забележете - най-скъпият човешки живот ще струва 20.000лв. ГАВРА!!! Гавра със съдбите на хиляди почернени семейства !" Това написа адвокат Борис Харизанов от град Петрич по..

публикувано на 14.11.18 в 13:15

Защо студентката от Берлин Луиза Фриче дойде да учи в Благоевград

В следобедния блок на Радио Благоевград на 13 ноември, с водещ Бойка Браткова, колегата Иван Близнаков ни срещна с една германска студентка. Тя е от Берлин, студентка е в родния си град и вече пет семестъра изучава математика и английски език.  За разлика от България, в Германия няма първа и втора специалност, а двете се изучават..

публикувано на 14.11.18 в 11:01