Удължено време за търговете и регистър на фирмите в горския сектор, искания на бизнеса в Благоевград към ЮЗДП

По-дълго време за провеждане на електронни търгове за дървесина, поискаха на среща днес дървопреработвателите от преставители на ЮЗДП. 

Причината е, че предвидените минути не са достатъчни на фирмите, а по някога може да има проблем с интернет доставчиците. 

Друго искане е да се направи регистър на реално работещи фирми, като на пазара да останат такива, които разполагат с определен минимум от техника, работна ръка и реално преработена назад в годините дървесина. Така ще бъдат отстранени десетки „кухи“ фирми, които са създадени с цел прекупуване на дървен материал. 

На срещата присъстваха директорът на ЮЗДП Дамян Дамянов, Директорът на Регионалната дирекция по горите Георги Янкулов и Василий Маринковски от държавното предприятие. Тъй като въпросите и проблемите са много, фирмите и горските служители се очаква да насрочат нова среща до края на годината. 


Галерия

Вижте още

Проходими при зимни условия са пътищата в областите Благоевград и Кюстендил

Проходими при зимни условия са пътищата в областите Благоевград и Кюстендил. Няма въведени ограничения по основните пътища. Основните пътни артерии са опесъчени и обработени срещу заледявания. Няма регистрирани пътни инциденти през изминалата нощ.

публикувано на 19.12.18 в 08:22

Димитър Димитров от ГСК „Пирин“ е „Спортист № 1 на Благоевград“ за 2018 година

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов връчи отличието „Спортист на годината 2018“  на Димитър Димитров от ГСК „Пирин“.  Второто място зае Албена Ситнилска от „Фолкън“, а на  трето място се класира Любомир Миланов от спортен клуб по канадска борба „Спартак“.   На тържествената церемония в зала „Скаптопара“, кметът д-р Атанас..

публикувано на 19.12.18 в 08:09

Предстоящи събития -19 декември

Последната за годината сесия на местния Общинския съвет ще се проведе в Перник . 21 са точките в проекта за дневен ред. Преобладаващата част от тях са свързани с извършения мониторинг и контрол на отдадените на концесия общински обекти, както и с направените одити на концесионерите. Две от докладните са във връзка с МФМИ "Сурва", който..

публикувано на 19.12.18 в 07:47

Облачността ще се разкъсва днес в Югозападна България

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца. През деня ще се задържи почти без промяна. Днес над Западна България валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Над източната половина от страната ще се задържи облачно със слаби валежи от сняг, които постепенно ще спират, най-късно в югоизточните райони. В Източна България ще..

публикувано на 19.12.18 в 07:45

Кулинарна изложба в Перник

Шестнадесет читалища от област Перник взеха участие в тазгодишната кулинарна изложба конкурс на традиционни ястия, напитки и реквизит в българската кухня от Никулден до Сирви Заговезни. Надпреварата цели да възроди, популяризира и съхрани традиционното кулинарно изкуство в региона. Тя се провежда от 2004 година, в средата на месец декември, а..

публикувано на 18.12.18 в 18:08

Медицинският съвет в Сандански освободи д-р Георги Алексиев

С голямо мнозинство Медицинският съвет в МБАЛ „Югозападна болница“ в Сандански гласува освобождаването на хирурга д-р Георги Алексиев от поста му завеждащ хирургическото отделение.  До свикването на Медицинския съвет се стигна след протести в Сандански, с които гражданите настояваха хирургът да бъде възстановен на работа. В четвъртък,..

публикувано на 18.12.18 в 17:30

Традиционен благотворителен кулинарен базар в село Долно Драглище

В село Долно Драглище се проведе традиционният благотворителен кулинарен базар за набиране на средства за новостроящия се храм „Св. Св. Йоаким и Анна“. Гости на базара бяха кметът на Разлог инж. Красимир Герчев, зам.-кметът инж. Венцислав Гърменов и народният представител д-р Емил Тончев. Събрани са 1220 лева. Кметът на селото Лиляна..

публикувано на 18.12.18 в 16:54