Удължено време за търговете и регистър на фирмите в горския сектор, искания на бизнеса в Благоевград към ЮЗДП

По-дълго време за провеждане на електронни търгове за дървесина, поискаха на среща днес дървопреработвателите от преставители на ЮЗДП. 

Причината е, че предвидените минути не са достатъчни на фирмите, а по някога може да има проблем с интернет доставчиците. 

Друго искане е да се направи регистър на реално работещи фирми, като на пазара да останат такива, които разполагат с определен минимум от техника, работна ръка и реално преработена назад в годините дървесина. Така ще бъдат отстранени десетки „кухи“ фирми, които са създадени с цел прекупуване на дървен материал. 

На срещата присъстваха директорът на ЮЗДП Дамян Дамянов, Директорът на Регионалната дирекция по горите Георги Янкулов и Василий Маринковски от държавното предприятие. Тъй като въпросите и проблемите са много, фирмите и горските служители се очаква да насрочат нова среща до края на годината. 


Вижте още

Полицейски служители на ОДМВР-Благоевград работят по установяване на причините за смъртта на мъж на 57 години от село Вълкосел

Полицейски служители на ОДМВР-Благоевград работят по установяване на причините за смъртта на мъж на 57 години от село Вълкосел.  Около 04:40 часа тази сутрин в РУ-Гоце Делчев е получен сигнал, че в района на фурна за хляб в село Вълкосел, община Сатовча е намерен починал 57-годишен мъж от селото. За случая е уведомена Окръжна..

публикувано на 20.10.18 в 10:07

Предстоящи събития - 20 октомври

В Перник продължава Международната научна конференция с участието на историци от България, Германия, Русия и Полша. За девети път сдружение „Хора и традиции“, съвместно с кметство Брежани, със съдействието на кмета на община Симитли и Югозападно преприятие, организира на 20 октомври празника на плодовете на хилядолетните кестенови..

публикувано на 20.10.18 в 07:50

Днес ще има значителна облачност с максимални температури до 22 градуса

Днес облачността над по-голямата част от страната ще е значителна и на много места, главно в следобедните часове ще има превалявания. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 17° и 22°. В планините ще бъде предимно облачно. На много места ще превалява дъжд, над 2300 сняг. Ще духа умерен север-северозападен вятър...

публикувано на 20.10.18 в 07:47

Над 70 групи от страната и Република Македония представиха днес автентични фолклорни песни и танци на сцената на 15-ия Международен фолклорен фестивал „Малешево пее и танцува“

Групи от Благоевградска област, Дупница, Самоков, Разград, Тетевен и много други, се изявиха в първия фестивален ден. Пред публиката в с. Микрево, община Струмяни, пяха и танцуваха и състави от съседна Македония – Скопие и Берово, Гърция и Молдова. В 16 часа във фоайето на читалището бе открита сувенирна изложба „15 години Малешево пее и..

публикувано на 19.10.18 в 19:27

Корнелия Нинова в Гоце Делчев: Пазим не само спомена, но и родолюбието, завещанo ни от достойните и смели герои на България

"106 години от Освобождението на град Неврокоп, днес Гоце Делчев! Почитаме  делата на едни от най-достойните и смели герои на България. Пазим не само спомена за тях, но и родолюбието, което са ни завещали". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред  събралите се да отбележат празника на Гоце Делчев.  "Поздравявам кмета Владимир Москов и..

публикувано на 19.10.18 в 19:26

„Александър Танев – дух и слово” - честване на годишнина на именития български композитор

Днес, в рамките на XI-ия национален фестивал на изкуствата, организиран от Югозападния университет „Неофит Рилски”, се състоя честване и в Благоевград на 90-годишнината от рождението на именития български композитор проф. Александър Танев. „Александър Танев – дух и слово” е мотото на изложбата, посветена на голямото му и непреходно дело,..

публикувано на 19.10.18 в 19:13

Меморандум за приятелство и сътрудничество между Перник и сръбския град Панчево

Меморандум за приятелство и сътрудничество сключиха кметът на Перник Вяра Церовска и колегата й Саша Павлов от сръбския град Панчево. Официалният документ беше подписан в Перник днес по време на честванията на Деня на града. Двамата управници изразиха желание за продуктивно и дългосрочно партньорство. Надявам се да направим проекти, които ще..

публикувано на 19.10.18 в 17:39