Кирил Добрев в Благоевград: „Това правителство буквално седи върху буре с барут”

Заявлението на заместник-председателя на Българската социалистическа партия бе направено днес в Благоевград, по време на краткия брифинг преди срещата с членове на партията, с участието и на народни представители от „БСП за България”, както и бившия кмет на общината Костадин Паскалев, посветена на проекта „Визия за България”. Отговаряйки на въпрос за неговия коментар на събитията и обществения отклик на убийството на журналистката Виктория Маринова, Добрев заяви: „От самото начало съм вярвал, че това е един криминален случай, полицията и прокуратурата си свършиха работата. Що се отнася до общественото напрежение -  това правителство буквално седи върху буре с барут. Всяка една несправедливост избухва в обществено напрежение и това е само защото хората не вярват на институциите и не вярват на правителството”.

Вижте още

Благоевградският драматичен театър представя спектакъла „Под манастирската лоза”

На 24 юни, от 19:00ч., на голяма сцена, Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград ще представи спектакъла "Под манастирската лоза" по  Елин Пелин.   "Под манастирската лоза" се поставя за първи път на сцена като самостойно театрално произведение. Цикълът от разкази на Елин Пелин е изключително популярен и отделни части от него..

публикувано на 17.06.19 в 16:40

Със стихотворението ,,Апостоли на свободата" ученик от Добринище спечели трето място в конкурс

Юри Друнчилов от Добринище спечели трето място в конкурса по превенция на наркоманите със стихотворението ,,Апостоли на свободата".  Конкурсът е традиционен и се организира от Община Благоевград и Общински съвет по наркотични вещества - Благоевград. Темите, върху които тази година децата писаха бяха в две категории. "Моят любим национален герой" -..

публикувано на 17.06.19 в 16:25

Спряха инсталацията за сушене на въглища, намираща се на площадката на ТЕЦ „Република”

След множество сигнали за замърсяване на въздуха в Перник, със заповед на директора на местната РИОСВ е спряна Инсталацията за сушене на въглища, намираща се на площадката на ТЕЦ „Република”, съобщават от екоинспекцията.  Мярката е била предприета през месец май след многократни сигнали за миризма на бакелит. Инсталацията се стопанисва от частна фирма и..

публикувано на 17.06.19 в 15:25

Нова детска плащадка изгражда община Дупница в жк “Елица”

Финансирането от 10 000 лева е осигурено от ПУДООС. Ще се монтират нови съоръжения за игра, ще бъде обособено и място за отдих.  Продължава възстановяването на площадката в кв. “Възход”. Предстои ремонт и на детския кът в градинката зад полицията. През миналата година тя бе ремонтирана 4 пъти и два пъти от началото на тази. От общината призовават..

публикувано на 17.06.19 в 15:06

Курбан за здраве на жителите на Благоевград

В мемориалния комплекс „Памет и вяра“ над Благоевград днес кметът на общината Атанас Камбитов даде курбан за здраве. За четвърти пореден път на празника „Свети Дух“ тук се събраха жители на общината, за да почетат църковния празник. Отслужен бе водосвет за здраве от председателя на църковното настоятелство отец Андон Шавулев.  На курбана за..

публикувано на 17.06.19 в 14:40

"Пирин" стартира лятна подготовка с мощен спонсор и без старши треньор

      На стадион „Христо Ботев“ в Благоевград "Пирин" стартира лятна подготовка за новия сезон във Втора футболна лига с група 22 футболисти. Засега двама са новодошлите: идващият от "Хебър"/Пазарджик/ 32-годишен халф Руслан Иванов, бивш играч на "Пирин", както и 22-годишният украински десен бек Владимир Грачов от украинския гранд "Шахтьор"..

публикувано на 17.06.19 в 14:35

Приключиха ежегодните съвещания по стопанисване на горите, организирани от ЮДЗП

Приключиха ежегодните съвещания по стопанисване на горите, организирани от Югозападното държавно предприятие съвместно с Регионалните дирекции по горите в Благоевград, Кюстендил, София, Пазарджик и Пловдив. От 11 до 14 юни служители от териториалните поделения и централно управление на ЮЗДП, представители на ИАГ, Лесотехническия университет,..

публикувано на 17.06.19 в 14:31