Кирил Добрев в Благоевград: „Това правителство буквално седи върху буре с барут”

Заявлението на заместник-председателя на Българската социалистическа партия бе направено днес в Благоевград, по време на краткия брифинг преди срещата с членове на партията, с участието и на народни представители от „БСП за България”, както и бившия кмет на общината Костадин Паскалев, посветена на проекта „Визия за България”. Отговаряйки на въпрос за неговия коментар на събитията и обществения отклик на убийството на журналистката Виктория Маринова, Добрев заяви: „От самото начало съм вярвал, че това е един криминален случай, полицията и прокуратурата си свършиха работата. Що се отнася до общественото напрежение -  това правителство буквално седи върху буре с барут. Всяка една несправедливост избухва в обществено напрежение и това е само защото хората не вярват на институциите и не вярват на правителството”.

Вижте още

В ЮЗУ „Неофит Рилски“ се проведе младежка конференция под надслов „Толерантност и нетърпимост в съвременния свят“

Студентският съвет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ със съдействието на Академия за лидери бе организатор и домакин на младежка конференция под надслов „Толерантност и нетърпимост в съвременния свят, в която участваха студенти от специалностите „Международни отношения“, „Право“ и „Журналистика“.  Форумът се проведе в зала на..

публикувано на 16.10.18 в 15:02

През ноември ще продължи делото срещу 84 миньори от "Въгледобив" Бобов дол, заради участието им в протест

През ноември ще продължи делото срещу 84 миньори от "Въгледобив" Бобов дол - в несъстоятелност, заради участието им в протест, състоял се на 11 май 2017 година. Безпрецедентното дело е по искова молба на работодателя - "Въгледобив" Бобов дол, срещу миньорите от мините, излезли на протест, заради забавени заплати. Причина за отлагането..

публикувано на 16.10.18 в 14:39

Жители на село Джерман настояват за изграждане на скоростоограничители

За изграждането на 5 скоростоограничителя настояват жители на дупнишкото село Джерман. Заявлението до община Дупница е от кмета Ангел Цветков. Под искането са се подписали над 250 души. Целта е да се предотвратят пътни инциденти на главната улица. Там преминават и играят много деца, пише в заявлението кметът. Той изтъква честите..

публикувано на 16.10.18 в 14:30

С мярка за неотклонение „задържане под стража” са трима участници в организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества в Пернишка област

С мярка за неотклонение „задържане под стража” са трима участници в организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества в Пернишка област, съобщиха от МВР. Четвърти от групата до момента се укрива и е обявен за издирване. Арестите са извършени при спецакция на ГД БОП и ОД на МВР в Перник под ръководството на..

публикувано на 16.10.18 в 14:26

ЮЗУ „Неофит Рилски“ с представител в международната конференция „Обществените промени в глобалния свят“

Асистент доктор Милена Янкова, преподавател в катедра „Връзки с обществеността“ към Правно-историческия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ взе участие в петата юбилейна международна научна конференция „Обществените промени в глобалния свят“, организирана от Правния факултет на университета „Гоце Делчев“ в Република Македония. Д-р..

публикувано на 16.10.18 в 14:02

В Брежани ще се състои деветото издание на Празника на кестена

За девети път сдружение „Хора и традиции“, съвместно с кметство Брежани и със съдействието на община Симитли и Югозападното държавно предприятие организира на 20 октомври празника на плодовете на хилядолетните кестенови гори. За поредна година местни жители и стотици гости от цялата страна ще опитат от брежанските печени кестени,..

публикувано на 16.10.18 в 14:00

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и кметът на Перник Вяра Церовска откриха новоизградения парк на предизвикателствата

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и кметът на Перник Вяра Церовска откриха новоизградения парк на предизвикателствата. Паркът е разположен на площ от 20 дка в местността „Войниковец”. Изградени са сцена, детски площадки, предназначени за различни възрасти, комбинирано игрище, зона за катерене, зона..

публикувано на 16.10.18 в 13:58