Кирил Добрев в Благоевград: „Това правителство буквално седи върху буре с барут”

Заявлението на заместник-председателя на Българската социалистическа партия бе направено днес в Благоевград, по време на краткия брифинг преди срещата с членове на партията, с участието и на народни представители от „БСП за България”, както и бившия кмет на общината Костадин Паскалев, посветена на проекта „Визия за България”. Отговаряйки на въпрос за неговия коментар на събитията и обществения отклик на убийството на журналистката Виктория Маринова, Добрев заяви: „От самото начало съм вярвал, че това е един криминален случай, полицията и прокуратурата си свършиха работата. Що се отнася до общественото напрежение -  това правителство буквално седи върху буре с барут. Всяка една несправедливост избухва в обществено напрежение и това е само защото хората не вярват на институциите и не вярват на правителството”.

Вижте още

Няма нови случаи на морбили в област Благоевград – заболелите са 27

27 са заболелите от морбили в Благоевградска област, каза този следобед за Радио Благоевград д-р Веселка Мончева от РЗИ – Благоевград. В Благоевград и Гоце Делчев към момента няма установени случаи на болни от морбили, уточни д-р Мончева. Издиването на контактни със заболели продължава. Мобилен кабинет ще бъде ситуиран утре в 10 часа в..

публикувано на 21.02.19 в 16:46

„Химните на Орфей“ в Регионалния исторически музей в Благоевград

В петък, в 18 часа, в Регионалния исторически музей в Благоевград, съвместно с издателска къща „Гутенберг“ и Сдружение „Нова България“, ще бъде представена книгата на проф. Александър Фол „Химните на Орфей“. Той и учените от неговата школа създадоха нова наука, занимаваща се с историята и културата на Древна Тракия и на траките. В книгата,..

публикувано на 21.02.19 в 15:33

Внимание! Опасност от пожари, алармират от РДПБЗН – Кюстендил

Повишаването на температурите през последните дни е предпоставка за усложняване на пожарната обстановка, рязко е увеличен броят на пожарите в Кюстендилска област, съобщават от ОД на МВР - Кюстендил. Продължава паленето на отпадъци и сухи треви. Това е нарушение на нормативната уредба, водещо до сериозни последици  за горския и полски фонд...

публикувано на 21.02.19 в 15:15
Мария Манзурова – областен координатор на МБЧК и Евгени Сотиров

Йорданка Стойчева: 2018 г. беше много различна и пъстра за нашата организация

Днес в Благоевград се проведе отчетно събрание на областната структура на БЧК Благоевград за 2018 г.. В него взеха участие 33-ма делегати, представители на общинските структури, много доброволци, а гост на събитието бе Христо Григоров, председател на БЧК. Йорданка Стойчева, директор на БЧК Благоевград определи 2018 година като интересна и..

публикувано на 21.02.19 в 15:08

9,7% безработица отчитат от "Бюро по труда" в Кюстендил

Безработицата на територията на дирекцията "Бюро по труда" в Кюстендил, обслужваща общините Кюстендил, Невестино и Трекляно, е 9,7 процента. Регистрираните безработни са 2581 души на територията на трите общини, съобщиха от дирекцията.  За Кюстендил безработицата е 9,6 процента, в Трекляно - 12 процента и в Невестино - 15 процента. По..

публикувано на 21.02.19 в 13:36

Установени са нарушения на режимите в Национален парк „Рила“ при заснемане на филм

Дирекция „Национален парк „Рила“ (ДНП „Рила“) състави актове за установяване на административни нарушения на българско юридическо лице за неспазване на режимите в парка при заснемането на филм. Нарушенията са установени след като епизодът със заглавие „Планината Рила – България – В дивата пустош с Беър Грилс и Дерек Хъф“ (Rila mountain..

публикувано на 21.02.19 в 13:12

Изкуството създава приятелства

Под това мото Народно читалище "Никола Вапцаров-1866" - Благоевград организира съвместен концерт на Женски народен хор към Ансамбъл "Гоце Делчев" - София с диригент Марек Дяков и Вокален ансамбъл "Езерец"  при читалище "Никола Вапцаров" - Благоевград с диригент Илиян Юручки. Концертът е на 23 февруари 2019г. от 18.00 часа в зала "22 септември". В..

публикувано на 21.02.19 в 13:06