Маестро Йордан Камджалов: Гледам към хората и там намирам звездите


Нарича себе си слуга на копнежа към красивото, изкушава го неописуемата музика, смята, че е призван да утъпква нови пътеки, да търси нови хоризонти и нови импулси за развитие на културното пространство. Споделя, че в България са възможни неща, които другаде не са възможни, обича да работи с „пораснали“ хора и никога не е напълно доволен от крайния резултат. 

Според световната музикална критика, той е гениален и има потенциал да се превърне в явлението на 21-ви век. 
Носител е на най-престижните награди за класическа музика. Дирижира по своя уникална система, в която партитурите представляват цифров алгоритъм. НАСА нарича астероид на негово име. 
Той е маестро Йордан Камджалов.

Снимка
 

Благоевградската публика ще има уникалния шанс да се докосне  до планетата Камджалов и до таланта на изпълнителите от GENESIS ORCHESTRA, хора и ансамбъла на Музикалната лаборатория за Човека. Звуково-пространственият спектакъл е наречен „Етюди на бъдещето" по мотиви от музикални произведения на Учителя Петър Дънов и ще бъде представен на 17 октомври 2018г., от 19.00 часа, в зала "Яворов".

Няколко дни по-късно, спектакълът ще гостува във Виена в Златната зала на Музикферайн.

Маестро Йордан Камджалов бе гост в предаването "Днес" на Радио Благоевград с водещ Райна Ванчева, можете да го чуете в звуковия файл
Вижте още

Етажната собственост - права и задължения

   „Да си домоуправител е трудна и неблагодарно работа“ -  категоричен е 83 годишният Иван Стойнев, който е бил 37 години домоуправител в един от блоковете в благоевградския квартал „Струмско“. По думите му, най-трудно е събирането на таксата за текущите ремонтни дейности, които се налагат в етажната собственост.  „Все още има недобросъвестни..

публикувано на 18.10.18 в 17:49

Защо Кумчо Вълчо се бои от Червената шапчица ...или какво още твърдят бабините деветини

Историята не знае и няма точни сведения откога датира философията на „бабините деветини“. Това е факт, вероятно оспорим, но важното е, че много от тези запазени във фолклорната памет бабини приказки са поставили началото на художествените устни текстове, които в миналото са имали силата на библейски мъдрости. И така се е започнало с къси  бабини..

публикувано на 18.10.18 в 17:02

Безплатни курсове по английски за журналисти предлага Американският университет в България

Американският университет в България предлага напълно безплатни курсове по английски език за действащи журналисти от всички медии и студенти по журналистика от 3-и и 4-и курс. Обучението започва през месец ноември 2018 г. в София. Курсът се провежда за втори път у нас. "Целта на проекта е да дадем възможност на журналистите да..

публикувано на 18.10.18 в 15:27

Безплатни прегледи за пациенти с нарушения на съня се провеждат в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда

 Специалисти от Клиниката по неврология и медицина на съня от Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда ще преглеждат безплатно пациенти със симптоми на нарушения на съня. Кампанията стартира на 15 октомври и ще продължи 2 месеца.  Необходимо е предварително записване на тел: 02/403 4000, 02/403 4911 и 0884 993 248. Безвъзмездните консултации..

публикувано на 18.10.18 в 13:58

Миглена Михайлова: Все още се делим на „наши“ и ваши“ спрямо етническата принадлежност

Обществото ни не е променило негативните си нагласи към представителите на конкретни малки етнически общности. В тази посока има още много да се желае. Това каза в следобедния блок на Радио Благоевград на 16 октомври, адвокат Миглена Михайлова. Тя е представител на ромския етнос и има богат опит в реализирането на проекти, насочени към..

публикувано на 17.10.18 в 16:55

Да си втори в света на олимпиада по астрономия - впечатляващо, престижно, перспективно!

 Постижението е на деветокласника Иван Попов от ПМГ „Яне Сандански“ в град Гоце Делчев. Признава, че това е голям успех за него. Интересът на младежа към астрономията е от години. „Това е нещо по различно от останалите науки, защото не се занимаваш с нещо тук, на земята, а с някакви далечни разстояние, които дори не можеш да си..

публикувано на 17.10.18 в 15:40

Лекоатлетически клуб „Джордан“ празнува 25-ти рожден ден

Благоевградският лекоатлетически клуб „Джордан“ отбелязва юбилей - 25- години от създаването си. За това време  в клуба под зоркия поглед на треньора Йордан Янев са се изградили като състезатели  и характери редица шампиони и призьори на България . Спортът като начин на живот - това е мотото на  бившите, настоящите, а и сигурно и на бъдещите..

публикувано на 17.10.18 в 12:14