Маестро Йордан Камджалов: Гледам към хората и там намирам звездите


Нарича себе си слуга на копнежа към красивото, изкушава го неописуемата музика, смята, че е призван да утъпква нови пътеки, да търси нови хоризонти и нови импулси за развитие на културното пространство. Споделя, че в България са възможни неща, които другаде не са възможни, обича да работи с „пораснали“ хора и никога не е напълно доволен от крайния резултат. 

Според световната музикална критика, той е гениален и има потенциал да се превърне в явлението на 21-ви век. 
Носител е на най-престижните награди за класическа музика. Дирижира по своя уникална система, в която партитурите представляват цифров алгоритъм. НАСА нарича астероид на негово име. 
Той е маестро Йордан Камджалов.

Снимка
 

Благоевградската публика ще има уникалния шанс да се докосне  до планетата Камджалов и до таланта на изпълнителите от GENESIS ORCHESTRA, хора и ансамбъла на Музикалната лаборатория за Човека. Звуково-пространственият спектакъл е наречен „Етюди на бъдещето" по мотиви от музикални произведения на Учителя Петър Дънов и ще бъде представен на 17 октомври 2018г., от 19.00 часа, в зала "Яворов".

Няколко дни по-късно, спектакълът ще гостува във Виена в Златната зала на Музикферайн.

Маестро Йордан Камджалов бе гост в предаването "Днес" на Радио Благоевград с водещ Райна Ванчева, можете да го чуете в звуковия файл
Вижте още

Има заплаха да изгубим финансирането за изграждането на АМ „Струма“ през Кресненското дефиле

До цялостното завършване на АМ „Струма“ остава да се изпълни най-сложният участък  - този от Крупник до Кресна през Кресненското дефиле. Тъкмо тази отсечка е свързана с много проблеми и непрекъсната промяна в сроковете. „ Вече има опасност да се изгубят  парите, планирани за изграждането на трасето през Кресненското дефиле “ - потвърди за..

публикувано на 17.12.18 в 14:31

Купата на европейските шампиони от 1998 година на "Реал" Мадрид в Симитли

През уикенда в град  Симитли изненадващо гостува Лоренсо Санс, бивш президент на най-големия футболен клуб в света "Реал"/Мадрид/. Заедно с него бе зет му - знаменитият  защитник и капитан на "Реал" Мичел Салгадо.  Двамата дойдоха на детския футболен турнир в памет на футболиста Иван Янчев и донесоха Купата на европейските шампиони от 1998 година,..

публикувано на 17.12.18 в 11:21

Георги Господинов: Коледите са направени от книгите, които сме чели

В предаването на Радио Благоевград за литературата като събитие и събитията в литературата "Страници", Георги Господинов припомни онези думи и смисъла, вложен в тях, чрез които преди години предложи инициативата „Подари книга за Коледа“. Една инициатива, която не е „акция“, а движение, дух, разбиране за смисъл и посока: „ Защото..

публикувано на 16.12.18 в 12:21

Шофьорите трябва да съобразяват избора на скоростта със зимните условия

Инспектор Димитър Николов - началник на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР в Благоевград бе гост на рубриката „Автомобилен свят“, излъчвана всеки петък във времето от 15.00 до 16.00 часа.  От разговора стана ясно, че голяма част от шофьорите не се съобразяват с реалните зимни условия и пътуват с износени гуми и неподготвени..

публикувано на 14.12.18 в 16:42

Радио Благоевград получи първия си коледен подарък - джаз парчето „5 сутринта в Манхатън“

Пианистът Васил Василев-Бил подари на Радио Благоевград  джаз композицията „5 сутринта в Манхатън“, написана по поръчка на прочутия кубински музикант Артуро Сандовал и номинирана за „Грами“. "5 сутринта в Манхатън" Васил Василев-Бил написва в нюйоркското метро на зазоряване, върху касова бележка. След това, само няколко часа по-късно, за..

публикувано на 13.12.18 в 17:18

Журналисти от Радио Благоевград в непосредствена близост до терористичния атентат в Страсбург

3-ма убити и 13 ранени, такава е тъжната равносметка от снощния терористичен акт в центъра на Страсбург. По информация на местните медии и полицията, извършителят или извършителите, все още не са заловени. Идентифициран е единият от стрелците-29 годишният Шекат Шериф, следен от властите за различни престъпления. Преди броени дни, полицията го е..

публикувано на 12.12.18 в 14:45

„Дай малко, направи много!” от студенти за децата от Преходното жилище в Благоевград

Щанд с ръчно направена коледна украса – картички и сувенири, както и сладкиши и баница с късмети, подредиха днес в центъра на Благоевград второкурсници от специалност „Връзки с обещствеността“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Инициативата е под наслов „Дай малко, направи много!”, като със събраните средства ще бъдат..

публикувано на 12.12.18 в 14:15