Помощник-машинист скочи от влака и загина на място край с. Бело поле

| обновено на 11.10.18 в 17:42
Снимка: БГНЕС

Помощник-машинист е загина на място, след като се е хвърли от товарна влакова композиция. Инцидентът е станал в района на село Бело поле, съобщи за Радио Благоевград говорителят на ОД МВР-Благоевград Йорданка Шаркова. Сигналът в полицията е подаден от машиниста на влака в 16.00 часа. Загиналият помощник-машинист е на 33 години от село Бистрица, община Дупница. Пътническият влак се е движил в посока Благоевград - Дупница. Инцидентът е станал в тунела в района на село Бело поле. На място има полицейски екипи.

От пресцентъра на БДЖ съобщиха, че движението на влаковете в участъка между гарите Благоевград и Кочериново е спряно. За пътниците от преминаващите през участъка пътнически влакове е организиран превоз с автобуси, съобщиха още от БДЖ. Вижте още

Правителството отпусна над 10 млн. лв. на общините в Благоевградска област

С постановление на Министерския съвет общините в Благоевградска област получиха допълнителни средства в размер на над 10 млн. лв.  Средствата са отпуснати за извършване на текущи ремонти на улици, подмяна и реконструкция на водопроводи и мостови съоръжения и други приоритетни обекти за 14-те общини в областта. По бюджета на община Банско са..

публикувано на 19.12.18 в 16:06

Правителството обсъжда наемането на международен консултант за договора на "Юлен"

По предложение на екоминистъра Нено Димов, правителството обсъжда възможностите да наеме международен независим консултант, който да анализира концесионния договор на  “Юлен“  и допуснатите в него грешки. Международен консултант ще се търси, след като преди две седмици правителството възложи на Нено Димов да преговаря с "Юлен" АД за промяна на..

публикувано на 19.12.18 в 15:42

Обособяват зони за платено паркиране в Перник в дните на маскарадните игри "Сурва"

Осем зони за платено паркиране ще бъдат обособени в централната градска част на Перник в дните на предстоящия през януари 28-ми международен фестивал на маскарадните игри "Сурва", реши местният Общински съвет. Те ще бъдат действащи в часовия пояс от 8 до 18 часа на 24, 25, 26 и 27 януари. Таксата за паркиране, която определиха..

публикувано на 19.12.18 в 15:27

Втори Коледен турнир по минифутбол в Благоевград

От 21 до 23 декември 2018 г. в зала “Скаптопара“ ще се проведе Вторият благотворителен турнир по минифутбол /мъже/.  Тази година в него ще участват 12 отбора с участието и на професионалисти, и на аматьори. Съставите ще бъдат разпределени в 4 групи, като първите два от всяка ще участват във фазата на елиминациите.  В рамките на надпреварата..

публикувано на 19.12.18 в 14:20

Кюстендилци предпочитат Македония и Сърбия за новогодишните празници

За поредна година заведенията в Македония и Сърбия са предпочитани от жителите на Кюстендил за предстоящите празници. Това казаха местни туроператори. Предложенията на заведенията и хотелите в съседните държави са по-изгодни от тези в България, близкото разстояние също е плюс, обясниха агенти.  Според тях кюстендилци предпочитат да пътуват до..

публикувано на 19.12.18 в 14:17

Коледен базар с подаръци, изработени от хора с увреждания, бе открит в Благоевград

 Коледен базар с подаръци, изработени от хора с увреждания, бе открит в Благоевград. Потребителите на общинския "Комплекс за социални услуги за възрастни хора с увреждания" отвориха днес по обед, пред  сградата на общината в Благоевград, Коледен базар с ръчно изработени от тях през последния месец изделия. Свещници, картички, плетива и различни коледни..

публикувано на 19.12.18 в 12:50
Ст. комисар Николай Хаджиев

Засилено полицейско присъствие по празниците в област Благоевград

Директорът на ОД на МВР – Благоевград Николай Хаджиев, обобщи криминогенната обстановка в областта от началото на годината до месец ноември.  Според оповестените данни, регистрираните престъпления за периода са 3073, разкрити от тях са близо 50%, като се бележи ръст в сравнение с разкриваемостта през 2017. „Първенец по показател..

публикувано на 19.12.18 в 12:15