Апелативният спецсъд остави в ареста четиримата от обвинените за незаконна търговия с онколекарства

Автор:
temida

Апелативният специализиран съд потвърди определението на първата инстанция и остави в ареста за постоянно четирима от задържаните за незаконна търговия с онколекарства - Борислав Сотиров, Делян Денсузов, Калоян Молалийски и Милослав Пейков, информира БТА.

Другите трима, задържани при акцията в Благоевград и София, остават под домашен арест - Небесна и Зара Балджийски, както и Светлана Тюлекова.

Обвиняемите бяха задържани заради схема, чрез която е източвана здравната каса с незконен реескпорт на медикаменти за онкоболни. Лекарствата били за пациенти в болницата "Йоан Павел" в София и "Св. Мина" в Благоевград.

Според съда няма данни, че обвиняемите могат да се укрият, но има опасност да извършат ново престъпление. Според доказателствата има ясно разграничение кой каква функция е изпълнявал в престъпната група, която според разследването е работила от средата на 2017 г. до 4 октомври 2018 г.


Вижте още

За трета поредна неделя жителите на Кресна излязоха на протест

За трета поредна неделя жителите на Кресна излязоха на протест срещу цените на горивата, гражданската отговорност, бонус-маус и ниските доходи. Протестиращите направиха шествие по главната улица на града.След това блокираха движението на пешеходната пътека в центъра. По споразумение с органите на реда протестиращите периодично пропускаха..

публикувано на 16.12.18 в 18:52

Без електрозахранване са жители от общините Бобошево и Трекляно

Това съобщиха от Областната администрация в Кюстендил. От там допълниха, че екипи на електроразпределителното дружество работят по отстраняване на авариите.

публикувано на 16.12.18 в 17:12

До 20 см достигна снежната покривка в област Перник

Най- много сняг има в общините Брезник и Трън, където има проблем и с електричеството в отделни населени места. Областно пътно управление и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим. Няма бедстващи населени места и хора, както и затрупани автомобили. 54 машини почистват пътищата в областта. На места се налага да се спира временно..

публикувано на 16.12.18 в 17:11

Машини на „Биострой“ почистват снега в Благоевград, няма регистрирани проблеми заради валежите

  10 машини почистват главните пътни артерии в Благоевград. Дежурните екипи започнаха работа днес по обяд. Почистват се улиците както в централна градска част, така и по кварталите. На местата, където е необходимо, снегът се обработва със сол. Служители на „Биострой“ имат готовност да продължат работа и през малките часове на денонощието. Във..

публикувано на 16.12.18 в 16:45

Над 50 са закъсалите автомобили по направлението  Кюстендил – Дупница

Усложнена е пътната обстановка в Кюстендилска област, заради обилния снеговалеж.  Има непроходими пътища от втори и трети клас, заради паднали дървета, казаха от Областното пътно управление.  Над 50 са закъсалите автомобили по направлението  Кюстендил – Дупница, в района на местността Черна нива, заради аварирал снегорин. Очаква се да бъдат..

публикувано на 16.12.18 в 15:34

Временно се ограничава движението на МПС над 12 т през прохода Предела поради обилен снеговалеж

Временно се ограничава движението на МПС над 12 т през прохода Предела поради обилен снеговалеж. Временно се ограничава движението на МПС над 12 т по път III-106 Благоевград – Станке Лисичково. Временно се ограничава движението на МПС над 12 т по път II-62 Кюстендил – Дупница.

публикувано на 16.12.18 в 15:18

17 снегорина почистват шосетата в община Перник

Пет от машините обработват централната градска част, а останалите 12 са по четвъртокласната пътна мрежа.  Пътищата са проходими при зимни условия, общественият транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути. Заради обилния снеговалеж и падането на температурите от общината призовават гражданите, които нямат неотложна работа, да се..

публикувано на 16.12.18 в 14:33