Апелативният спецсъд остави в ареста четиримата от обвинените за незаконна търговия с онколекарства

Автор:
temida

Апелативният специализиран съд потвърди определението на първата инстанция и остави в ареста за постоянно четирима от задържаните за незаконна търговия с онколекарства - Борислав Сотиров, Делян Денсузов, Калоян Молалийски и Милослав Пейков, информира БТА.

Другите трима, задържани при акцията в Благоевград и София, остават под домашен арест - Небесна и Зара Балджийски, както и Светлана Тюлекова.

Обвиняемите бяха задържани заради схема, чрез която е източвана здравната каса с незконен реескпорт на медикаменти за онкоболни. Лекарствата били за пациенти в болницата "Йоан Павел" в София и "Св. Мина" в Благоевград.

Според съда няма данни, че обвиняемите могат да се укрият, но има опасност да извършат ново престъпление. Според доказателствата има ясно разграничение кой каква функция е изпълнявал в престъпната група, която според разследването е работила от средата на 2017 г. до 4 октомври 2018 г.


Вижте още

Трите социални служби на пресконференция

Агенция по заетостта Благоевград стартира предоставянето на финансова подкрепа за заявени от работодателя обучения по ключови компетентности, това каза Станислава Поповска, дирeктор на регионалната служба по заетостта. " Целта е да се стимулират работодателите от частния сектор да организират и проведат обучения на своя зает персонал по различни..

публикувано на 24.06.19 в 13:04

Шабан Мустафа триумфира с победа на „Пирин рън” 2019

Над 70  професионалисти и любители на планинското бягане и колоездене премериха сили в маратона „Пирин рън” 2019 над Банско. Състезанието, организирано от сдружение "Маратон" и Община Банско, протече в три дисциплини: планинско бягане с трасе от 13 км, състезание по планинско колоездене – 26 км и планински дуатлон – 29 км. Стартът бе даден на..

публикувано на 24.06.19 в 10:16

Турнир по футбол за квартални детски отбори в Кюстендил

Започна записването за участие в турнира по футбол за квартални детски отбори в Кюстендил. Тази година турнирът ще се проведе на 28 юни, а мястото на срещите ще бъде стадион „Осогово”.  Право на участие в турнира имат деца, родени между 2006 г. и 2009 година. „ Този турнир има няколко основни цели, сред които е възраждането на спортната и..

публикувано на 24.06.19 в 10:08

Събор на билките и здравето започва днес в местността Студен кладенец в Осоговската планина

Над 300 души ще вземат участие в традиционния Събор на билките и здравето, с който ще отбележат Еньовден. Началото е в 11.00 часа в района на местността Студен кладенец в Осоговската планина .  Към събора по традиция ще се присъединят деца от Обединения детски комплекс в Кюстендил и членове на училищните клубове „Млади възрожденци“. Отбелязването на..

публикувано на 24.06.19 в 09:37

"Добринишко лято" събира фоклорни състави от България и чужбина

Oт 6-ти юли до 7-ми септември от 19.30 часа, всяка съботна вечер, сцената на площада в  Добринище ще прелива от прекрасни песни и танци. Това лято празниците включват 10 концерта на ансамбли от различни фолклорни области на България и чужбина, които ще представят своите програми за жителите и гостите на града.  „Добринишко лято“ се..

публикувано на 24.06.19 в 09:12

Чисто ли е на „Бачиново“ след „Франкофоли“

На 21 и 22 юни в Благоевград се проведе петото издание на фестивала “Francofolies”.  Десетки хиляди любители музиката от цял свят се събраха отново край сцената в парк „Македония“, за да бъдат част от шоуто на музикалните звезди по време на двете вечери от фестивала. Тази година от община Благоевград за първи път решиха да бъде обособено..

публикувано на 24.06.19 в 08:48

Разлог ще бъде завладян от магията на театъра

За осма поредна година Разлог ще бъде домакин на театралните празници „Звездите на театъра“. Пет постановки ще се играят на голямата сцена на НЧ "15 септември 1903-1909“ в рамките на пет поредни вечери.   В афиша са включени постановки от ДТ  "Сава Огнянов" - Русе, Сатиричен театър “Алеко Константинов” ДТ "К. Величков” - Пазарджик и кулминацията е в..

публикувано на 24.06.19 в 08:46