НОИ ще издава удостоверения за профилактика и рехабилитация до 24 октомври

Националният осигурителен институт предприема действия за прекратяване на програмата за профилактика и рехабилитация за тази година поради изчерпване на предвидените за нея средства в бюджета на държавното обществено осигуряване за 2018г, съобщават от пресцентъра на НОИ. 

Териториалните поделения на НОИ ще издават удостоверения за профилактика и рехабилитация до 24 октомври 2018г. включително.

Последната дата, на която лицата могат да постъпват в изпълнителите на дейността, е 25 октомври 2018 г.
Тази година програмата стартира на 23 март и за нейното финансиране са предвидени над 20 хиляди лева. До момента са издадени близо 45 хиляди удостоверения, като се очаква до приключване на програмата още 2 258 лица да ползват парична помощ за профилактика и рехабилитация.


Вижте още

Предстоящи събития - 12 декември

Заключителна пресконференция свързана с проучване състоянието на военните паметници в област Благоевград ще се състои днес в Областна администрация - Благоевград. Проучването и регистрирането на новооткрити военни паметници беше извършено от експерти на Министерство на отбраната, представители на Регионален исторически музей и областна..

публикувано на 12.12.18 в 07:49

Променлива облачност с максимални температури между 2 и 7 градуса

Днес облачността над страната ще е променлива. Само на отделни места в часовете преди обяд в планините и в Североизточна България ще превали слаб сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който вечерта в повечето райони ще утихне. Максималните температури ще са между 2° и 7°. В планините облачността ще е променлива, по-значителна в..

публикувано на 12.12.18 в 07:43

Две училища в Петрич посети днес министърът на образованието Красимир Вълчев

Това бяха СУ „Никола Вапцаров” и Първо основно училище „Кочо Мавродиев”. На място в СУ „Никола Вапцаров“, министър Вълчев се запозна с извършените ремонти и условията осигурени за пълноценен учебен процес на учениците в най-голямото петричко училище. Главният инженер на Община Петрич Николай Попов и кметът Димитър Бръчков сведоха подробности..

публикувано на 11.12.18 в 17:05

80 абсолвенти получиха дипломите си от Факултета по изкуствата на ЮЗУ „Неофит Рилски“

  80 бакалаври и магистри, възпитаници на Факултета по изкуствата на Югозападния университет „Неофит Рилски“ получиха дипломите си за висше образование. На тържествената церемония днес с плакет бяха отличени и абсолвентите с най-висок успех от випуск 2018. Деканът на факултета проф. д.изк.н. Йордан Гошев откри тържеството и поздрави..

публикувано на 11.12.18 в 16:59

Кметът Атанас Камбитов награди три момчета, оказали помощ при пожар в Благоевград

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов връчи грамоти и поздравителни адреси на Велизар Коцев, Димитър Коцев и Димитър Стоянов, които оказаха помощ на хора при пожар в кооперация на ул. „14-ти полк“ в Благоевград. Трите момчета бяха поканени от градоначалника в кабинета му.  Кметът д-р Атанас Камбитов ги поздрави за смелостта и..

публикувано на 11.12.18 в 16:55

Издирван с европейска заповед за арест е задържан на главен път Е-79 край Благоевград

  Под ръководството на Районна прокуратура - Благоевград се води бързо производство срещу Я.Д. (на 35 години) за извършено от него престъпление - използване на преправен официален документ, съобщиха от прокуратурата.  Около 19:20 ч. вчера на главен път Е-79  край Благоевград, обвиняемият Я.Д., при установяване на самоличността му от полицейски..

публикувано на 11.12.18 в 15:42

Уникална изложба на кристали откриха в Самоков

В Сарафската къща в град Самоков бе открита уникална изложба на кристали. "Експозицията е озаглавена „Съкровищата на земята” и показва 5 гигантски кристали, 65 скъпоценни и декоративни камъни, сред които планински кристал, опушен кварц, цитрин, аметис, турмалин и др. от Бразилия, Мароко, Русия, Афганистан, Мадагаскар, Македония", обясни за Радио..

публикувано на 11.12.18 в 15:29