НОИ ще издава удостоверения за профилактика и рехабилитация до 24 октомври

Националният осигурителен институт предприема действия за прекратяване на програмата за профилактика и рехабилитация за тази година поради изчерпване на предвидените за нея средства в бюджета на държавното обществено осигуряване за 2018г, съобщават от пресцентъра на НОИ. 

Териториалните поделения на НОИ ще издават удостоверения за профилактика и рехабилитация до 24 октомври 2018г. включително.

Последната дата, на която лицата могат да постъпват в изпълнителите на дейността, е 25 октомври 2018 г.
Тази година програмата стартира на 23 март и за нейното финансиране са предвидени над 20 хиляди лева. До момента са издадени близо 45 хиляди удостоверения, като се очаква до приключване на програмата още 2 258 лица да ползват парична помощ за профилактика и рехабилитация.


Вижте още

Защо обичате лятото? Вижте кой спечели награда с отговор на този въпрос

"И така със слънцето и разлистването на листата по дърветата, точно както нещата растат бързо във филмите, имах странното убеждение, че животът започва отново и отново с лятото!“ – Франсис Скот Фитцжералд, "Великият Гетсби". С настъпването на астрономическото лято избрахме въпросът в седмичната игра на Радио Благоевград да бъде свързан със сезона, който..

публикувано на 27.06.19 в 11:56

Община Благоевград поставя беседки за отдих

Община Благоевград поставя нови беседки за отдих. Към момента има монтирани три съоръжения, като едно тях е разположено в близост до спирката над НХГ, а две се намират на различни места в квартал „Еленово“. Беседките се поставят по искане на жители на областния център. Те са ситуирани на земя, общинска собственост и могат да се ползват..

публикувано на 27.06.19 в 11:20

"Спортика" /Благоевград/ драстично ощетен срещу Национална спортна академия

Във финалния мач за купата на България по футбол за жени на стадион „Димитровец“ в пернишкото село Ковачевци отборът на "Спортика"/Благоевград/ загуби от Национална спортна академия с 2:3. Благоевградският отбор игра блестящо, но имаше срещу себе си цялата съдийска бригада и делегата на мача, които направиха всичко по силите си, за да..

публикувано на 27.06.19 в 09:50

"Автопоход в защита на децата на България"- Благоевград

  Родители от Благоевград излизат на пореден протест под наслов „Автопоход за нашите деца“. Шествието ще тръгне от ЮЗУ „Неофит Рилски“ в 18:30 часа и ще премине по основни булеварди в града.  Недоволството на родителите е породено от промените в Закона за закрила на детето и Закона за социалните услуги. Елена Терзийска, родител, участващ в..

публикувано на 27.06.19 в 09:06

Банско отбелязва 3 юли- международния ден без найлонови торбички

- Събитието ще включва редица инициативи, част от кампанията „неРАЗДЕЛНОБанско” - Хотелите и ресторантите в курорта прекратяват употребата на найлонови торбички „Не използвам найлонови торбички” е слоганът, с който Банско ще отбележи 3 юли – междунарoдния ден, посветен на каузата. Събитието ще включва редица инициативи, част от кампанията..

публикувано на 27.06.19 в 08:52

Осма международна конференция „Съвременни тенденции в науката“ ще се проведе в Университетския център „Бачиново“

  От 27 до 30 юни 2019 г. в Университетския център "Бачиново" ще се проведе Осмата международна конференция "Съвременни тенденции в науката" (FMNS-2019), организирана от Природо-математическия факултет на ЮЗУ "Неофит Рилски". Официалното откриване на научния форум ще се състои на 27 юни от 10:00 ч.  Международната конференция се провежда под..

публикувано на 27.06.19 в 07:46

Предстоящи събития - 27 юни

    Родители от Благоевград излизат на пореден протест под наслов „Автопоход за нашите деца“. Шествието ще тръгне от ЮЗУ „Неофит Рилски“ в 18:30 часа и ще премине по основни булеварди в града. Недоволството на родителите е породено от промените в Закона за закрила на детето и Закона за социалните услуги.     От днес до 30 юни в..

публикувано на 27.06.19 в 07:37