НОИ ще издава удостоверения за профилактика и рехабилитация до 24 октомври

Националният осигурителен институт предприема действия за прекратяване на програмата за профилактика и рехабилитация за тази година поради изчерпване на предвидените за нея средства в бюджета на държавното обществено осигуряване за 2018г, съобщават от пресцентъра на НОИ. 

Териториалните поделения на НОИ ще издават удостоверения за профилактика и рехабилитация до 24 октомври 2018г. включително.

Последната дата, на която лицата могат да постъпват в изпълнителите на дейността, е 25 октомври 2018 г.
Тази година програмата стартира на 23 март и за нейното финансиране са предвидени над 20 хиляди лева. До момента са издадени близо 45 хиляди удостоверения, като се очаква до приключване на програмата още 2 258 лица да ползват парична помощ за профилактика и рехабилитация.


Вижте още

Протест в Кюстендил заради убийството тази сутрин

Жители на Кюстендил се събраха на протест днес следобед, заради станалото убийство в града тази сутрин. Протестът се състоя на кръговото кръстовище при градския плаж.  " Тук сме, защото не сме безразлични. Искаме да покажем съпричастност към семейството на убития днес човек. Целта ни не е да предизвикваме някакво напрежение, а да покажем, че..

публикувано на 17.02.19 в 16:13

Десетки се включиха в протестното автошествие в Благоевград

Близо 70 автомобила взеха участие в протестното автошествие в Благоевград, което приключи към 15 ч. То тръгна от паркинга при ЮЗУ"Неофит Рилски", премина през няколко централни улици и завърши на паркинга, от който стартира. Участниците със знамена на автомобилите се обявиха срещу ниския стандарт на живот в България. Ще организираме и други такива..

публикувано на 17.02.19 в 15:11

Стабилизира се състоянието на болното от морбили дете в реанимацията на благоевградската болница

В стабилно състояние е детето,което беше преместено от инфекциозното отделение на МБАЛ – Благоевград в реанимация. Това съобщи за Радио Благоевград директорът д-р Огнян Митев. Малкият пациент е с ларингит и температура. В момента е под постоянно наблюдение, но няма място за тревога, обясни д-р Митев. По последни данни от снощи в инфекциозното отделение..

публикувано на 17.02.19 в 14:43

Полицията в Кюстендил продължава издирването на 19-годишен, извършил убийство тази сутрин

Полицията в Кюстендил продължава издирването на 19-годишен, извършил убийство тази сутрин. Това съобщиха на брифинг директорът на Областната дирекция на полицията в Кюстендил комисар Елиан Стамболийски и окръжния прокурор Камелия Стефанова.  При конфликт, възникнал днес около 7,15 часа пред заведение в центъра на Кюстендил, е бил убит 35-годишен..

публикувано на 17.02.19 в 14:38

Православният информационен център в Благоевград отбелязва 10 години от създаването си

Празникът започва с водосвет в 12.00 часа. Ще присъства Неврокопският митрополит Серафим. Децата посещаващи неделното училище са подготвили програма, каза за Радио Благоевград Мирела Кючукова от Православния информационен център.  Православният информационен център на Неврокопска Света митрополия е създаден с благословението на митрополит Натанаил през..

публикувано на 17.02.19 в 10:40

Петима души са ранени, един е починал, след инцидент в кюстендилско заведение тази сутрин

  Скандалът е възникнал между две групи около 7 часа сутринта. Починалият е 35-годишен, останалите са закарани в кюстендилската болница. Нараняванията им са с нож и с други остри предмети, уточниха от полицията. Чути са и изстрели, твърдят хора, живеещи в района.  В резултат на предприетите действия от полицията, които работят за установяването на..

публикувано на 17.02.19 в 09:18

Протест в Благоевград срещу ниските доходи

  С протестно автошествие  благоевградчани ще кажат "Не" на ниския стандарт на живот в България. Участниците в протеста отново ще изразят своето недоволство от високите цени на тока, водата, газа и от ниския стандарт на живота в България. Автошествието  ще премине  по ул. „Славянска”-бул. „Димитър Солунски”-ул. „Александър Стамболийски”-ул. „Джеймс..

публикувано на 17.02.19 в 07:47