„Сърце от светлина“ – филм за Николай Кимчев

Приятели, почитатели, колеги и гости изпълниха големия салон на Драматичен театър "Никола Вапцаров” на премиерата на „СЪРЦЕ ОТ СВЕТЛИНА” –  това е заглавието на документалния филм в памет на артиста Николай Кимчев, чийто творчески път премина в Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград. 

Филмът е авторска продукция на Телевизионен център-Благоевград. Режисьор е Маргарита Полежанова, сценарист е Юлия Караджова, а кадрите са заснети от оператора Димитър Балджиев.

„Сърце от светлина“ включва откъси от театрални постановки, мисли на Николай Кимчев от Фонда на Регионален телевизионен център – Благоевград, спомени на колеги и негови приятели.

Искрен, земен, влюбен в хората, в живота, в театъра, в киното, в песента. „Той умееше да слуша сърцето си и да раздава любов и светлина. Той беше многопластов човек“. Така Борислав Владиков, който е бивш директор на благоевградския театър описа своя приятел Николай Кимчев. 

/Сценарицтът Юлия Караджова и Борислав Владиков може да чуете в звуковите файлове./
Фимлът "Сърце от светлина" ще бъде излъчен на 21 октомври (неделя), от 15.00 часа по БНТ2.

Вижте още

За трета поредна неделя жителите на Кресна излязоха на протест

За трета поредна неделя жителите на Кресна излязоха на протест срещу цените на горивата, гражданската отговорност, бонус-маус и ниските доходи. Протестиращите направиха шествие по главната улица на града.След това блокираха движението на пешеходната пътека в центъра. По споразумение с органите на реда протестиращите периодично пропускаха..

публикувано на 16.12.18 в 18:52

Без електрозахранване са жители от общините Бобошево и Трекляно

Това съобщиха от Областната администрация в Кюстендил. От там допълниха, че екипи на електроразпределителното дружество работят по отстраняване на авариите.

публикувано на 16.12.18 в 17:12

До 20 см достигна снежната покривка в област Перник

Най- много сняг има в общините Брезник и Трън, където има проблем и с електричеството в отделни населени места. Областно пътно управление и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим. Няма бедстващи населени места и хора, както и затрупани автомобили. 54 машини почистват пътищата в областта. На места се налага да се спира временно..

публикувано на 16.12.18 в 17:11

Машини на „Биострой“ почистват снега в Благоевград, няма регистрирани проблеми заради валежите

  10 машини почистват главните пътни артерии в Благоевград. Дежурните екипи започнаха работа днес по обяд. Почистват се улиците както в централна градска част, така и по кварталите. На местата, където е необходимо, снегът се обработва със сол. Служители на „Биострой“ имат готовност да продължат работа и през малките часове на денонощието. Във..

публикувано на 16.12.18 в 16:45

Над 50 са закъсалите автомобили по направлението  Кюстендил – Дупница

Усложнена е пътната обстановка в Кюстендилска област, заради обилния снеговалеж.  Има непроходими пътища от втори и трети клас, заради паднали дървета, казаха от Областното пътно управление.  Над 50 са закъсалите автомобили по направлението  Кюстендил – Дупница, в района на местността Черна нива, заради аварирал снегорин. Очаква се да бъдат..

публикувано на 16.12.18 в 15:34

Временно се ограничава движението на МПС над 12 т през прохода Предела поради обилен снеговалеж

Временно се ограничава движението на МПС над 12 т през прохода Предела поради обилен снеговалеж. Временно се ограничава движението на МПС над 12 т по път III-106 Благоевград – Станке Лисичково. Временно се ограничава движението на МПС над 12 т по път II-62 Кюстендил – Дупница.

публикувано на 16.12.18 в 15:18

17 снегорина почистват шосетата в община Перник

Пет от машините обработват централната градска част, а останалите 12 са по четвъртокласната пътна мрежа.  Пътищата са проходими при зимни условия, общественият транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути. Заради обилния снеговалеж и падането на температурите от общината призовават гражданите, които нямат неотложна работа, да се..

публикувано на 16.12.18 в 14:33