„Сърце от светлина“ – филм за Николай Кимчев

Приятели, почитатели, колеги и гости изпълниха големия салон на Драматичен театър "Никола Вапцаров” на премиерата на „СЪРЦЕ ОТ СВЕТЛИНА” –  това е заглавието на документалния филм в памет на артиста Николай Кимчев, чийто творчески път премина в Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград. 

Филмът е авторска продукция на Телевизионен център-Благоевград. Режисьор е Маргарита Полежанова, сценарист е Юлия Караджова, а кадрите са заснети от оператора Димитър Балджиев.

„Сърце от светлина“ включва откъси от театрални постановки, мисли на Николай Кимчев от Фонда на Регионален телевизионен център – Благоевград, спомени на колеги и негови приятели.

Искрен, земен, влюбен в хората, в живота, в театъра, в киното, в песента. „Той умееше да слуша сърцето си и да раздава любов и светлина. Той беше многопластов човек“. Така Борислав Владиков, който е бивш директор на благоевградския театър описа своя приятел Николай Кимчев. 

/Сценарицтът Юлия Караджова и Борислав Владиков може да чуете в звуковите файлове./
Фимлът "Сърце от светлина" ще бъде излъчен на 21 октомври (неделя), от 15.00 часа по БНТ2.

Вижте още

Млади природолюбители участваха в екопрограма за Национален парк „Рила“

Ученици от трети и четвърти клас от СУИЧЕ „Св. Климент Охридски” в Благоевград участваха в екологична образователна програма за Национален парк „Рила”. Децата се запознаха с характерните и забележителните обекти на природата и с правилата за поведение на посетителите в защитената територия. По време на посещението на интерпретативния..

публикувано на 22.10.18 в 11:25

Дончо Захариев е носител на голямата награда от тазгодишното издание на зоналната изложба „Струма”

Дончо Захариев е носител на голямата награда от тазгодишното издание на зоналната изложба „Струма”. Това съобщи от Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора” в Кюстендил. Носителят на тазгодишната голяма награда и наградата на Съюза на българските художници Дончо Захариев е роден през 1944 година в село Габров дол, Пернишка..

публикувано на 22.10.18 в 10:28

Борислава Узунова от село Тополница получи наградата на Радио Благоевград на фестивала "Малешево пее и танцува"

Снощи приключи 15-то юбилейно издание на Международния фолклорен фестивал „Малешево пее и танцува“ в село Микрево, община Струмяни, на което Радио Благоевград беше партньор.  На официална церемония, председателят на журито, доц. д-р Наталия Рашкова, обяви и наградените участници, които в рамките на три дни се сътезаваха в конкурсната програма. Голямата..

публикувано на 22.10.18 в 08:20

Кметът на Благоевград организира среща с граждани по повод инициативата „Ти предложи! Кмете, направи!“

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов поде инициатива, в рамките на която ще се събират предложения от жителите на Благоевград за реализиране на обществено значими обекти.  Името на кампанията е „Ти предложи! Кмете, направи!“.  Предвижда се да бъдат направени срещи с всички домоуправители в града, по време на които ще бъде разяснен редът на..

публикувано на 22.10.18 в 07:58

Днес предимно облачно с максимални температури до 19 градуса

Днес ще бъде предимно облачно и на места, главно в Западна и Централна България ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб, в Източна България - умерен североизточен вятър и с него температурите още малко ще се понижат. Максималните температури ще са между 14° и 19°. В планините ще бъде предимно облачно, мъгливо и на много места в масивите от Западна и..

публикувано на 22.10.18 в 07:58

Временно е ограничено движението по път II-84 Разлог-Якоруда в района на село Баня

Временно е ограничено движението по път II-84 Разлог-Якоруда в района на село Баня поради изтегляне на аварирал ТИР. Движението се регулира от пътна полиция- съобщават от АПИ. Въведени са следните обходни маршрути: в направление Гоце Делчев, идвайки от Разлог:  Разлог-Банско-Добринище - Гоце Делче; в направление Гоце Делчев, идвайки от Якоруда: път..

публикувано на 21.10.18 в 16:41

В Благоевград, Банско и Разлог се провежда акция срещу групата на "Гаргата"

Операция на ГДБОП срещу престъпна група за разпространение на наркотици и насилствени действия спрямо хора се провежда на територията на Благоевград, Банско и Разлог, съобщиха за БНР източници от МВР.  До момента са задържани повече от 5 души, сред които и лидерът на групата, познат с прозвището „Гаргата“.  В момента продължават претърсванията на..

публикувано на 21.10.18 в 12:17