Отново телефонни измами в Благоевград

78-годишна жена от Благоевград е измамена от мъж, който се представил за неин роднина и я помолил да даде парична сума на „служител“ в магазин от голяма търговска верига за закупуване на бяла техника. На потърпевшата е нанесена щета на приблизителна стойност около 4 500 лева. 

Около 10:00 часа, чрез телефонно обаждане, 67-годишна жена от Благоевград също е измамена от мъж, който се представил за неин роднина и поискал да даде парична сума на негов приятел за закупуване на маслени радиатори. На потърпевшата е нанесена щета на приблизителна стойност около 700 лева.

По случаите са образувани досъдебни производства. 

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.   


Вижте още

Четвърти ден продължава бунтът на перничани

  Протестиращите в Перник блокираха магистрала "Люлин".  Бунтът на перничани продължава четвърти ден. В 18.00 часа част от протестиращите тръгнаха от квартал "Изток" пеша, други с автомобилите си към пътен възел "Даскалово" и в 18.30 часа магистралата вече беше затворена с жива верига. За днешния протест няма разрешение от Общината, тъй като до края..

публикувано на 13.11.18 в 19:17
Илияна Йотова

Вице-президентът Илияна Йотова ще бъде гост на с.Баня

Със заупокойна молитва в памет на загиналите в Кресненско-Разложкото въстание,утре от 9,30 часа в разложкото село Баня започват проявите, свързани със 140 години от началото на въстанието.  Сред гостите на проявите ще бъде вице-президентът Илияна Йотова, съобщи к метът на село Баня Мария Юрганчева. 

публикувано на 13.11.18 в 17:40

Експерти представиха рисковете в интернет за децата

  При изключително голям интерес, в препълнена зала със студенти, учители и преподаватели, започна дискусията „Децата онлайн-рискове и опасности“. Събитието се организира от  Югозападния университет, а лектори са едни от най- компетентните по темата специалисти в страната. Сред тях бяха Георги Апостолов от Националния център за безопасен интернет,..

публикувано на 13.11.18 в 16:59

Наложени са глоби за неизпълнени разпореждания на полицията

Служители на полицейското управление в Дупница са съставили осем акта на участници в протеста и осем предупредителни протокола за неизпълнени полицейски разпореждания, по време на провелия се на 11 ноември мирен протест в Кюстендилска област, заради увеличението на цените на горивата и застраховката "Гражданска отговорност". Това съобщи..

публикувано на 13.11.18 в 16:14

Казуси от практиката ще решават студенти от АУБ

На 16 и 17 ноември в Американския университет в България (АУБ) ще се проведе студентското маркетинг състезание Marketing Challenge по инициатива на студентския Бизнес-клуб. Специална информационна среща по повода е насрочена за 14 ноември в аудиториум „Андрей Делчев“ в Академичен център „Балкански“ (кампус „Скаптопара“) в Благоевград. Проявата..

публикувано на 13.11.18 в 15:26

10 акта за нарушения в горите са съставили служители на ЮЗДП само за седмица

Общо 10 акта за незаконни дейности са съставили през изминалата седмица горските надзиратели към териториалните поделения на Югозападното държавно предприятие. Нарушенията са констатирани при извършените над 800 проверки на обекти за добив на дървесина, превозни средства, ловци, риболовци и други физически лица.  Три от актовете са съставени в..

публикувано на 13.11.18 в 14:45

Доброволци са изчистили и маркирали туристически маршрут по Земенския пролом

Екип доброволци от туристическо дружество "Осогово" и столична фирма са изчистили и маркирали туристически маршрут по Земенския пролом, от град Земен до водопада при село Полска Скакавица, община Кюстендил. " Това е един от най-емблематичните маршрути в района на Земенския пролом. Наличието на 9 тунела по ж.п.-линията обаче,..

публикувано на 13.11.18 в 10:53