Отново телефонни измами в Благоевград

78-годишна жена от Благоевград е измамена от мъж, който се представил за неин роднина и я помолил да даде парична сума на „служител“ в магазин от голяма търговска верига за закупуване на бяла техника. На потърпевшата е нанесена щета на приблизителна стойност около 4 500 лева. 

Около 10:00 часа, чрез телефонно обаждане, 67-годишна жена от Благоевград също е измамена от мъж, който се представил за неин роднина и поискал да даде парична сума на негов приятел за закупуване на маслени радиатори. На потърпевшата е нанесена щета на приблизителна стойност около 700 лева.

По случаите са образувани досъдебни производства. 

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.   


Вижте още

Едно училище в Дупница излиза в грипна ваканция

От днес до края на седмицата СУ“Св. Климент Охридски“ в Дупница излиза в грипна ваканция. Предписанието е направено от РЗИ. Това съобщи за Радио Благоевград пиарът на община Дупница Христо Апостолов. То е единственото училище на територията на общината, което излиза в принудителна ваканция, уточни Апостолов. 

публикувано на 21.01.19 в 18:33

Шоу върху леда в Благоевград

С шоу по фигурно пързаляне днес в 18 ч. в Благоевград се открива ледена пързалка.  Тя е разположена на площад „Македония“. Размерите й са 12 метра ширина на 18 метра дължина. 50 човека могат да се пързалят едновременно на ледената пързалка. „Интересът е голям, затова цените са преференциални за вашия град“ – сподели управителят Даниел Янков...

публикувано на 21.01.19 в 18:00

В Горно Спанчево отбелязаха Бабинден

Днес бабите от село Горно Спанчево отбелязаха Бабинден с почерпка, хора и спомени от миналото.  Двете инициаторки на сбирката са етървите Мария и Зоица Пърличкови, а всички баби се събраха в магазина на селото.  Най-вкусните и най-големи почерпки тази година бяха от най-младите баби - Васка Шунева и Валентина Васкова, на които им се родиха внучета..

публикувано на 21.01.19 в 17:03

Бабинден в Разлог

 211 бебета са се родили през изминалата година в община Разлог. 153 от тях са жители на Разлог, между които и три двойки близнаци, съобщават от Пресцентъра на община Разлог.  Началникът на отделението д-р Радка Божикова и нейният екип посрещнаха днес на работното си място инж. Красимир Герчев, кмет на Община Разлог и инж. Венцислав Гърменов,..

публикувано на 21.01.19 в 16:29

Три момичета от Кюстендилска област с награди от националния конкурс „Полицаят е мой приятел и учител

Леа Борисова от ОУ „Професор Марин Дринов“ – Кюстендил, София Лъчезарова и Дария Боюклийска от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Дупница получиха грамоти и подаръци от Националния коледен конкурс за детска рисунка „Полицаят е мой приятел и учител“, съобщават от Пресцентъра на ОД на МВР - Кюстендил.  Наградените  момичета са третокласнички и се..

публикувано на 21.01.19 в 16:28

Въздухът над Благоевград отново най-мръсен в страната

През последните две денонощия в Благоевград са измерени рекордни завишавания на въздуха с фини прахови частици. Това каза за Радио Благоевград  Александър Гошев - гл. експерт в Дирекция „Превантивна дейност“ в РИОСВ - Благоевград. Така областният център се нарежда на първо място в страната със замърсеност на въздуха 3,6 пъти над среднодневната..

публикувано на 21.01.19 в 16:26

Разследват кражба от аптека в Кюстендил

Тази сутрин е постъпил сигнал в полицията в Кюстендил за извършена кражба на пари, лекарства и медицински апарати от аптека в града, съобщават от Пресцентъра на ОД на МВР - Кюстендил. Проникването в обекта е извършено чрез взломяване на входната врата на аптеката. Извършен е оглед на място от дежурна полицейска група. По случая е започнато досъдебно..

публикувано на 21.01.19 в 15:58