Как се масажира бебе?


Регионалната библиотека „Д. Талев“ в Благоевград за пореден път бе домакин на лекция, насочена към бъдещите и настоящи майки. Фокусът на срещата бе поставен върху темата - „Масаж и гимнастика на бебето“.

Акушерката в МБАЛ – Благоевград и представител на Асоциацията на българските акушерки Ани Атанасова, даде изключително полезни съвети за това, как родителите правилно да изпълняват масажните движения и разясни защо е важно да се правят гимнастики на новородените.

Според Атанасова, тези деца, които са били масажирани, растат по-уверени, по-смело се впускат в опознаването на света и статистически е установено, че прохождат по-рано.

Десетки бъдещи и настоящи майки посетиха лекцията, като всички се обединиха около това, че подобни събития са от голяма помощ, за да могат правилно да отглеждат децата си.

А как е правилно да масажирате бебето си, чуйте в звуковия файл.


Вижте още

Социологът Евелина Славкова: Правителството на Борисов много често прави комуникационни грешки

Късна оставка на вицепремиера Валери Симеонов в петък вечер, протести в събота и неделя в цялата страна, и нови - насрочени за днес.  Какви знаци са това, какво ни казват за състоянието на обществото и за поведението на политиците? – част от въпросите към социолога Eвелина Славкова от изследователския център ТРЕНД. Отговорите чуйте в..

публикувано на 19.11.18 в 14:26

„Академия за родители“ гостува в Благоевград

Мини „Академия за родители“ гостува вчера в Благоевград. В рамките на половин ден екип от специалисти отговори на въпросите: Как да посрещнем бебето, променят ли се отношенията в семейството след появата на детето, къде е мястото на телевизора и компютрите в детските игри. "Какво не знаем за кърменето?" бе лекция, която обръща внимание..

публикувано на 18.11.18 в 15:16

Златен и бронзов медал в кроса за ЮЗУ „Неофит Рилски“

В благоевградския парк „Бачиново" завърши 12-ят Национален  университетски шампионат по лекоатлетически крос. В състезанието взеха участие общо 52-ма лекоатлети мъже и жени от 9 висши учебни заведения. При мъжете, които се състезаваха на 6 км, първи пресече финалната линия националът Иво Балабанов от Югозападния университет “Неофит Рилски“ в..

публикувано на 18.11.18 в 14:30

Полковник Константин Ламбринов: „Момчета, България загива - напред!”

Полковник Константин Ламбринов: „Момчета, България загива - напред!” Тези думи на командващия 53-и Пехотен полк на Българската армия през 1918 г. в битката при Добро поле, бяха припомнени от доц. Ангел Джонев в днешното издание на предаването на Радио Благоевград за история и национална култура „Изгрей зора”. С тях полковник Ламбринов повежда една от..

публикувано на 18.11.18 в 11:20
Проф. Кръстьо Петков

Спомен за проф. Кръстьо Петков!

Ако беше днес сред нас, проф. Кръстьо Петков щеше да приема поздрави за своя 75-ти юбилей! Роден е на 18 ноември 1943 година. Учен, преподавател и политик. Професор, специализира социология на труда, икономика и социална политика в Академията на науките в Новосибирск, в Международния институт по труда в Женева, в Университета по икономика и..

публикувано на 18.11.18 в 11:06

Проф. Михаил Неделчев: „Поезията сама осигурява своето безсмъртие”

Проф. Михаил Неделчев: „Поезията сама осигурява своето безсмъртие”, т ова заяви проф. Неделчев в предаването на Радио Благоевград за събитията в  литературата и литературата като събитие - „Страници”, излъчвано всеки петък след новините в 21:00. „Поезията е всъщност изкуство, което - от една страна - непрекъснато се разгръща, непрекъснато воюва със..

публикувано на 18.11.18 в 10:57

Топлото време не бива да ни заблуждава

Въпреки високите температури общините взеха сериозни мерки за дните, когато температурите няма да бъдат над нулата и основните пътища ще бъдат заснежени. В това ни убеди кметът на община Струмяни Емил Илиев, който бе гост в предаването "Днес". Сключени са договори с фирмите, които трябва да почистват пътищата до 24-те селища в по-високите части...

публикувано на 16.11.18 в 16:56