Внимание: Опасност от пожари!

Продължаващите нехарактерни за сезона високи температури са предпоставка за увеличаване на риска от възникване и бързо разпространение на пожари в природата, съобщават от пресцентъра на МВР. Данните на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението" показват, че само за последните 11 денонощия в страната са локализирани и погасени 1721 пожара, като по-голямата част от тях – 1474, са били в сухи треви, стърнища, храсти и горска постеля.

С цел избягване на сериозни инциденти и за опазване на гората и имуществото на хората, е важно да бъдат спазвани правилата за пожарна безопасност. От ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ призовават да не се използва открит огън за почистване на суха тревна растителност. Експертите съветват при използването на огън за битови нужди да бъдат предприети всички превантивни действия и пожаробезопасни изисквания – начин на изграждане на огнището, обезопасяването му, подготовка на уреди и материали за първоначално пожарогасене и най-вече съобразяване с метеорологичните условия.


Вижте още

Предстоящи събития- 22.03.2019 г.

Радио Благоевград и „Водоснабдяване и канализация” – Благоевград ще отбележат отново в съвместна инициатива Световния ден на водата - 22 март. Под мотото „Водата е за всички”, двете институции за поредна година организират Празник на водата - днес от 13.00 ч. в Музея на водата в областния център на Пиринско.  Програмата ще включва занимателни..

публикувано на 22.03.19 в 08:19

Слънчево с температури до 19°

Днес ще бъде предимно слънчево. През деня в Източна България облачността временно ще се увеличи, но валежи не се очакват. Ще духа слаб северен вятър. Ще бъде по-топло с максимални температури между 14° и 19°, съобщават от НИМХ. Над планините ще преобладава слънчево време. Повече облаци ще има сутринта над Рило-Родопската област, а след обяд над..

публикувано на 22.03.19 в 08:09

Футбол юноши България - Украйна - 3:0

В контролна  футболна среща на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград юношеският национален отбор на България победи връстниците си от Украйна с 3:0. След безрезултатно първо полувреме, в което българският отбор не отправи нито един точен удар към украинската врата,през втората част настъпи видима промяна. Българските млади футболисти..

публикувано на 21.03.19 в 17:09

До дни приключва първият етап от изграждане на видеонаблюдението в Благоевград

До края на месец март ще бъде завършен първият етап от проекта за изграждане на цялостно видеонаблюдение в Благоевград, съобщават от Пресцентъра на община Благоевград. Сред обхванатите райони към този момент са II ОУ „Димитър Благоев“, СУ „Иван Вазов“, Зала „Скаптопара“, ДГ ,,Първи юни",  ДГ 2 ,,Св. Богородица", V СУ ,,Георги Измирлиев",  III ОУ..

публикувано на 21.03.19 в 16:19

Благоевградски ученици се включиха в конкурса „Живей здравословно“

Учениците от 11 училища в Благоевград се включиха в традиционния конкурс „Живей здравословно“, организиран от РЗИ, Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и РУО-Благоевград. В зала 101 на общинската администрация те  направиха презентации на разработените проекти, свързани с темите тютюнопушене, алкохол,..

публикувано на 21.03.19 в 16:06

Кога казваме, че и вълкът е сит, и агнето - цяло? - вижте кой спечели награда с отговор на този въпрос

В играта на Радио Благоевград във фейсбук ви попитахме Кога казваме, че и вълкът е сит, и агнето - цяло? Трябваше да напишете като коментар вашето мнение по този въпрос, за да участвате за наградата - ваучер от Консултативно-терапевтични центрове "Живот без болка".  <>Още няколко стъпки бяха необходими, за да участвате за наградата:  🐾..

публикувано на 21.03.19 в 14:43
Мария Габриел

Мария Габриел ще проведе граждански диалог в Благоевград

Комисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел ще проведе на 25 март в Благоевград граждански диалог на тема „Цифровото образование: двигател на цифровата икономика“.  В срещата, по покана на Стопанския факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“, със съдействието на „Европа Директно“ и ТПП-Благоевград, ще се включат..

публикувано на 21.03.19 в 14:38