Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Внимание: Опасност от пожари!

Продължаващите нехарактерни за сезона високи температури са предпоставка за увеличаване на риска от възникване и бързо разпространение на пожари в природата, съобщават от пресцентъра на МВР. Данните на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението" показват, че само за последните 11 денонощия в страната са локализирани и погасени 1721 пожара, като по-голямата част от тях – 1474, са били в сухи треви, стърнища, храсти и горска постеля.

С цел избягване на сериозни инциденти и за опазване на гората и имуществото на хората, е важно да бъдат спазвани правилата за пожарна безопасност. От ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ призовават да не се използва открит огън за почистване на суха тревна растителност. Експертите съветват при използването на огън за битови нужди да бъдат предприети всички превантивни действия и пожаробезопасни изисквания – начин на изграждане на огнището, обезопасяването му, подготовка на уреди и материали за първоначално пожарогасене и най-вече съобразяване с метеорологичните условия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Община Кюстендил предоставя финансова помощ за водното дружество

Общината в Кюстендил ще инвестира в купуването на водопроводни тръби, за да бъде решен проблемът с честите аварии по "ВиК"-мрежата в кюстендилския квартал "Запад". Общината ще купи материалите за израждането на ново трасе от 350 м, а "Кюстендилска вода", която е с 100 процента държавно участие, ще участва с труд и с техника. "Само за последните дни..

публикувано на 28.03.24 в 14:49

Обществено обсъждане на доклад за ОВОС за модернизацията на жп линията Радомир – Гюешево

Строежа на ж. п. линията от Радомир до границата с Р. Северна Македония без отрицателно въздействие върху околната среда При голям обществен интерес се провежда общественото обсъждане на доклада за оценката за въздействие върху околната среда и доклада за оценка на степента на въздействието върху защитените зони на инвестиционно предложение..

публикувано на 28.03.24 в 14:46

Започва вторият етап за записване в детски ясли в община Благоевград

Родители на деца, подлежащи на записване в детска ясла на територията на община Благоевград, могат да подават заявления за кандидатстване по електронен път от 1 до 5 април 2024 г. Към момента има незаети места в четири от общо шестте детски ясли в областния център. Те са разпределени както следва: ДДЯ №2 „Радост“ – 9 свободни места, ДДЯ „Славей“ №3..

публикувано на 28.03.24 в 14:15

В Благоевград избират обществен посредник

Изборът на обществен посредник е сред основните точки на утрешното заседание на благоевградския Общински съвет. 60 са докладните, които трябва да разгледат местните парламентаристи. Сред тях и гласуването на званието Почетен гражданин на Благоевград, на председателя на НЧ „Никола Вапцаров 1866“, Васил Новоселски.  Това стана ясно на..

публикувано на 28.03.24 в 14:08

Нови детски площадки в Перник

Четири нови детски площадки вече радват най-малките перничани, съобщиха от общината. Две от новоизградените площадки са на улица „Вардар” в централната част на Перник. Те са за деца до три години и за деца до дванадесет години. Другите две площадки са до бл. 27 в кв. „Хумни дол“.  Нови детски площадки се изграждат и на ул. „Лом“ и при бл. 74 на ул...

публикувано на 28.03.24 в 13:22

Започнаха срещите за служебен премиер: Росен Желязков, Димитър Радев, Димитър Главчев

Президентът Румен Радев започна консултации с кандидатите за служебен премиер. Държавният глава може да избира от ограничен списък. 9 са възможностите, след като вчера заместник-омбудсманът Елена Чернева Маркова подаде оставка. Председателят на Народното събрание Росен Желязков, който е сред възможности кандидати за служебен премиер, от които..

публикувано на 28.03.24 в 13:16

ИТН върна мандата. Наред е президентът – избор на служебен кабинет, впоследствие вот

"Има такъв народ" върнаха папката с третия проучвателен мандат на президента Румен Радев, който на свой ред обяви, че започва консултации за сформирането на служебен кабинет.  ИТН получи папката от президента, след секунди я върнаха – празна! "Напълно разбираме трудната ситуацията, в която ви поставиха с ненужните промени в Конституцията. Радваме..

публикувано на 28.03.24 в 12:40