Инж. Атанасов: Проверката на пътищата, искана от депутати, ще се случи тогава, когато законите позволяват

Снимка: архив

Проверката на пътищата, искана от група народни представители ще се случи тогава, когато законите позволяват. Това каза в интервю за национална телезизия тази сутрин инж. Дончо Атанасов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, съобщиха от пресцентъра на АПИ.

Колегите работят, проверяват всички закони, нормативни документи, по които може да се осъществява такава проверка на външни лица. Законът за устройство на територията много ясно показва какви са правата и отговорностите на целия инвестиционен процес по реализирането на ново строителство, ремонтни дейност, така че който иска да осъществява такива проверки, особено народни представители, би трябвало да се запознаят първо със Закона за устройство на територията, обхватът как се извършват проверки, чия отговорност е и ако считат, че законодателството в Република България не позволява такива проверки, или позволява такива проверки, би трябвало, тъй като те са хората, които коват законите, да ги осъществяват“, заяви инж. Атанасов. Той уточни, че в кратки срокове народните представители ще получат отговор от АПИ.

Инж. Атанасов подчерта, че в последните години проектите изпълнявани от пътната агенция със средства от фондовете на ЕС по оперативните програми „Транспорт“ и „Регионално развитие“, са проверявани от лицензирани независими лаборатории, ангажирани от Европейската комисия. Проверявани са участъци, пуснати в експлоатация и такива в строителство - АМ „Тракия“, АМ „Струма“ и АМ „Марица“. По време на строителството е извършван мониторинг и са взимани множество проби, каза той. В проверката, поискана от народните представители, са включени и пътища, строени преди 30 години, които са изградени по тогавашните норми на проектиране, а изискванията и техническите спецификации се променят в годините.


Вижте още

ДНК мотивира младите хора да станат родители навреме

Десетки млади и заинтересовани хора се събраха днес в ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград, който е домакин на първата от поредицата лекции "ДНК НА БЪДЕЩЕТО – 30 ли е новото 20?". Специално за събитието в Благоевград пристигнаха Андрей Арнаудов, д-р Милен Врабевски, доц. Георги Бърдаров, психолога Ани Владимирова и д-р Петра Семерджиева...

публикувано на 18.04.19 в 19:07

Ценни църковни материали са показани в изложбата „Неврокопската Св.Митрополия – пастири и паство” в музея в Благоевград

С песнопения на мъжкия черковен хор към храм „Въведение Богородично“, с ръководител Валентин Георгиев, бе открита изложбата „Неврокопската Св.Митрополия – пастири и паство” в Регионалния исторически музей – Благоевград. Експозицията е посветена на 125-годишнината от учредяването на Неврокопската Света митрополия и 175-годишнината от..

публикувано на 18.04.19 в 17:53

Благоевград – територия за съвременно изкуство с висок заряд

   Утре в Благоевград ще бъде поставено началото на Пролетния фестивал за съвременно изкуство Благоевград 2019.   Около 12:30 часа в къща „Георги Измирлиев” в старинния квартал „Вароша” предстои официалното откриване на уникалните камерни изложби „Стаички”, които представят творби на съвременни художници  в негалерийна среда. Между тях са:..

публикувано на 18.04.19 в 17:13

Ще почистват района край водопада „Полска Скакавица“

От Туристическо дружество "Осогово"-Кюстендил отправят покана към всички любители на природата да се включат в акцията. "Вече имаме кандидати да се включат в почистването, въпреки че то съвпада с Лазаровден. Но пък преди Великден винаги е хубаво човек да почисти", каза Силвия Михова от дружеството. От там са подготвили и табели, които ще бъдат..

публикувано на 18.04.19 в 16:07

Международният ден на танца ще бъде отбелязан в град Гоце Делчев за 11-та поредна година

Над 700 са участниците, които тази година ще се включат в отбелязването на Международния ден на танца в град Гоце Делчев. Събитието се организира за 11-та поредна година от Община Гоце Делчев и Народно читалище „Просвета - 1865”, а интересът към него е все по-голям, както от страна на зрителите, така и на участниците.  Тази година в..

публикувано на 18.04.19 в 15:03

В Разлог се проведе състезание „Млад огнеборец“

Състезанието се провежда със съдействието на Община Разлог и се организира от Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. В надпреварата взеха участие три отбора.  Състезанието премина много оспорвано и на добро ниво, като младите огнеборци се състезаваха в две дисциплини: бойно разгръщане на състезателна пътека и 400 м..

публикувано на 18.04.19 в 14:56

Голям интерес в Дупница към ваучерите за квалификация на заети лица

Лек спад на безработицата в шестте общини на бившата Дупнишка околия отчитат от Бюрото по труда. Причината е в прилаганите мерки за субсидирана заетост.  В община Дупница без работа са 6,2% от жителите. В Бобов дол те са 6,7%, а в Сапарева баня – 5,8%. Новорегистрирани на борсата са 254 души.  Отчита се голям интерес към ваучерите за..

публикувано на 18.04.19 в 14:17