Инж. Атанасов: Проверката на пътищата, искана от депутати, ще се случи тогава, когато законите позволяват

Снимка: архив

Проверката на пътищата, искана от група народни представители ще се случи тогава, когато законите позволяват. Това каза в интервю за национална телезизия тази сутрин инж. Дончо Атанасов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, съобщиха от пресцентъра на АПИ.

Колегите работят, проверяват всички закони, нормативни документи, по които може да се осъществява такава проверка на външни лица. Законът за устройство на територията много ясно показва какви са правата и отговорностите на целия инвестиционен процес по реализирането на ново строителство, ремонтни дейност, така че който иска да осъществява такива проверки, особено народни представители, би трябвало да се запознаят първо със Закона за устройство на територията, обхватът как се извършват проверки, чия отговорност е и ако считат, че законодателството в Република България не позволява такива проверки, или позволява такива проверки, би трябвало, тъй като те са хората, които коват законите, да ги осъществяват“, заяви инж. Атанасов. Той уточни, че в кратки срокове народните представители ще получат отговор от АПИ.

Инж. Атанасов подчерта, че в последните години проектите изпълнявани от пътната агенция със средства от фондовете на ЕС по оперативните програми „Транспорт“ и „Регионално развитие“, са проверявани от лицензирани независими лаборатории, ангажирани от Европейската комисия. Проверявани са участъци, пуснати в експлоатация и такива в строителство - АМ „Тракия“, АМ „Струма“ и АМ „Марица“. По време на строителството е извършван мониторинг и са взимани множество проби, каза той. В проверката, поискана от народните представители, са включени и пътища, строени преди 30 години, които са изградени по тогавашните норми на проектиране, а изискванията и техническите спецификации се променят в годините.


Вижте още

Едно училище в Дупница излиза в грипна ваканция

От днес до края на седмицата СУ“Св. Климент Охридски“ в Дупница излиза в грипна ваканция. Предписанието е направено от РЗИ. Това съобщи за Радио Благоевград пиарът на община Дупница Христо Апостолов. То е единственото училище на територията на общината, което излиза в принудителна ваканция, уточни Апостолов. 

публикувано на 21.01.19 в 18:33

Шоу върху леда в Благоевград

С шоу по фигурно пързаляне днес в 18 ч. в Благоевград се открива ледена пързалка.  Тя е разположена на площад „Македония“. Размерите й са 12 метра ширина на 18 метра дължина. 50 човека могат да се пързалят едновременно на ледената пързалка. „Интересът е голям, затова цените са преференциални за вашия град“ – сподели управителят Даниел Янков...

публикувано на 21.01.19 в 18:00

В Горно Спанчево отбелязаха Бабинден

Днес бабите от село Горно Спанчево отбелязаха Бабинден с почерпка, хора и спомени от миналото.  Двете инициаторки на сбирката са етървите Мария и Зоица Пърличкови, а всички баби се събраха в магазина на селото.  Най-вкусните и най-големи почерпки тази година бяха от най-младите баби - Васка Шунева и Валентина Васкова, на които им се родиха внучета..

публикувано на 21.01.19 в 17:03

Бабинден в Разлог

 211 бебета са се родили през изминалата година в община Разлог. 153 от тях са жители на Разлог, между които и три двойки близнаци, съобщават от Пресцентъра на община Разлог.  Началникът на отделението д-р Радка Божикова и нейният екип посрещнаха днес на работното си място инж. Красимир Герчев, кмет на Община Разлог и инж. Венцислав Гърменов,..

публикувано на 21.01.19 в 16:29

Три момичета от Кюстендилска област с награди от националния конкурс „Полицаят е мой приятел и учител

Леа Борисова от ОУ „Професор Марин Дринов“ – Кюстендил, София Лъчезарова и Дария Боюклийска от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Дупница получиха грамоти и подаръци от Националния коледен конкурс за детска рисунка „Полицаят е мой приятел и учител“, съобщават от Пресцентъра на ОД на МВР - Кюстендил.  Наградените  момичета са третокласнички и се..

публикувано на 21.01.19 в 16:28

Въздухът над Благоевград отново най-мръсен в страната

През последните две денонощия в Благоевград са измерени рекордни завишавания на въздуха с фини прахови частици. Това каза за Радио Благоевград  Александър Гошев - гл. експерт в Дирекция „Превантивна дейност“ в РИОСВ - Благоевград. Така областният център се нарежда на първо място в страната със замърсеност на въздуха 3,6 пъти над среднодневната..

публикувано на 21.01.19 в 16:26

Разследват кражба от аптека в Кюстендил

Тази сутрин е постъпил сигнал в полицията в Кюстендил за извършена кражба на пари, лекарства и медицински апарати от аптека в града, съобщават от Пресцентъра на ОД на МВР - Кюстендил. Проникването в обекта е извършено чрез взломяване на входната врата на аптеката. Извършен е оглед на място от дежурна полицейска група. По случая е започнато досъдебно..

публикувано на 21.01.19 в 15:58