Нов сайт ще ни показва дали ни мамят с цените на промоциите


Как да проверим, дали предлаганите от онлайн търговците промоционални цени и бомбастични намаления, са наистина реални? Отговор на този въпрос потърсихме заедно с Богомил Николов, изпълнителен директор на Национална асоциация „Активни потребители“, гост в рубриката „На твое място“ по Радио Благоевград.

„В навечерието на „Черния петък“, който е в края на ноември и който поставя началото на различни коледни намаления и промоции, искаме да бъдем полезни на потребителите с информация как да проверят истинността на предложените намаления, за да не попаднат в капаните на недобросъвестните търговци“ - коментира Богомил Николов, който анонсира новия сайт на Асоциация „Активни потребители“, позволяващ на потребителите сами да  изследват историята на цените на конкретните стоки, както и да проверят истинността на намаленията при най-големите онлайн търговци в България. По темата, той разговаря с Александър Ненов, разработчик на сайта, според когото, „всеки може да се възползва от него много лесно-просто трябва да копираме линка на продукта, който сме си харесали и да го поставим на сайта. След няколко секунди ще бъде направена проверката и ще изписана историята на цената на продукта, такава каквато е била преди една седмица или месец, до момента. Така, всеки потребител ще може да си направи веднага сметката, дали този продукт е реално или изкуствено намален“.

Новият сайт ще заработи официално от понеделник, 12 ноември и ще продължи да функционира и след „Черния петък“.

Подробностите можете да чуете в звуковия файл в интервюто на Богомил Николов с Александър Ненов


Вижте още

На гости в Общностния център за ранно детско развитие в Благоевград

Центърът за ранно детско развитие е открит през 2016 година и оказва подкрепа на родителите в отглеждането на деца със специфични потребности. Цели да подобри социализацията на малчучаните и е междинно звено между семейството и детските и учебни заведения.  Тук се провеждат индивидуални и групови занимания както с децата, така и с техните..

публикувано на 26.03.19 в 16:50

Внимание! 80 пожара за седмица!

  80 пожара за седмица потушиха огнеборците от Кюстендил.  „150 пожара загасиха огнеборците от Кюстендил само за последните 2 седмици, а от началото на месеца са над 200. Част от тях са с преки материални щети, други са в полския фонд. Само за последната седмица те са обхвавали около 2000 декара полски фонд, като са изгорели и сгради..

публикувано на 26.03.19 в 15:25

Проф. Антони Стоилов: Югозападният университет „Н. Рилски“ е утвърден на пазара на труда

1 800 са местата за студентите-първокурсници  в Югозападния университет в Благоевград за новата учебна година. От утвърдените вече специалности, те ще могат  за избират и две нови - „Педагогика на обучението по български език“ и „Педагогика на обучението по математика“. За първи път от есента ще има възможност и за дистанционно обучение по теория и..

публикувано на 25.03.19 в 14:03

Крум Георгиев – 50 години кмет на Бели Искър

Крум Георгиев е един исктински кмет – рекордьор. Той е начело на самоковскаото село Бели Искър вече над 50 години.  Става кмет на 1 ноември 1968 година, тогава 32 – годишен. Бай Крум, както го наричат местните жители е на поста си по време на два режима – социализъм и демокрация, изкарал 13 мандата, кмет е и до днес. Казва, че..

публикувано на 24.03.19 в 13:48

В Радомир ще се обсъжда изграждането на паметник на цар Гаврил Радомир

Идеята за изграждането на паметник на цар Гаврил Радомир се обсъжда от доста време в града, носещ неговото име.  Според историческите сведения градът е бил част от територията на неговото царство. Цар Гаврил Радомир е син на цар Самуил и е управлявал страната след смъртта на баща си. Територията е доста голяма – включва градове като Охрид, района..

публикувано на 22.03.19 в 17:29
Цветан Филев

Няма да има данъчна амнистия за тютюнопроизводителите в България

  „На този етап няма да бъдат променяни данъците, които трябва да плащат тютюнопроизводителите върху субсидиите, получени за минали години“ -  съобщи за Радио Благоевград Цветан Филев, председател на Национална асоциация на тютюнопроизводителите, президент на УНИТАБ-ЕВРОПА и вицепрезидент на ЕЛТИ, след проведената в сряда следобед среща по..

публикувано на 21.03.19 в 14:55

Удължават срока за регистрация на тютюнопроизводителите

 „До 30 април е удължен срокът за регистрация на тютюнопроизводителите, вече има потвърждение, че това наше предложение е прието от земеделския министър Румен Порожанов“-съобщи за Радио Благоевград Арбен Мименов, кмет на община Сатовча и председател на Сдружението на производителите на ориенталски тютюни.     Припомняме, че първоначално срокът..

публикувано на 21.03.19 в 14:30