Нов сайт ще ни показва дали ни мамят с цените на промоциите


Как да проверим, дали предлаганите от онлайн търговците промоционални цени и бомбастични намаления, са наистина реални? Отговор на този въпрос потърсихме заедно с Богомил Николов, изпълнителен директор на Национална асоциация „Активни потребители“, гост в рубриката „На твое място“ по Радио Благоевград.

„В навечерието на „Черния петък“, който е в края на ноември и който поставя началото на различни коледни намаления и промоции, искаме да бъдем полезни на потребителите с информация как да проверят истинността на предложените намаления, за да не попаднат в капаните на недобросъвестните търговци“ - коментира Богомил Николов, който анонсира новия сайт на Асоциация „Активни потребители“, позволяващ на потребителите сами да  изследват историята на цените на конкретните стоки, както и да проверят истинността на намаленията при най-големите онлайн търговци в България. По темата, той разговаря с Александър Ненов, разработчик на сайта, според когото, „всеки може да се възползва от него много лесно-просто трябва да копираме линка на продукта, който сме си харесали и да го поставим на сайта. След няколко секунди ще бъде направена проверката и ще изписана историята на цената на продукта, такава каквато е била преди една седмица или месец, до момента. Така, всеки потребител ще може да си направи веднага сметката, дали този продукт е реално или изкуствено намален“.

Новият сайт ще заработи официално от понеделник, 12 ноември и ще продължи да функционира и след „Черния петък“.

Подробностите можете да чуете в звуковия файл в интервюто на Богомил Николов с Александър Ненов


Вижте още

„Политически некоректно“ - Петър Волгин с провокация към статуквото

Днес в предаването за политика на Радио Благоевград - „Събития и личности“, на мястото на водещия Давид Калпачки бе Петър Кичашки, член на КЗД и изпълнителен директор на ИМП. Един от събеседниците, с които разговаря в ефира на медията ни, бе журналистът от БНР Петър Волгин, а поводът бе новата му книга „Политически некоректно"...

публикувано на 16.11.18 в 12:20
Красимир Елинов

Добрината няма граници

Да помагаш не само на хората, а на всички живи същества, е благородство, което не всеки притежава. Затова му даваме гласност, с надеждата, че доброто е заразно и благородният жест на един човек, ще провокира още много подобни добрини.   Припомняме историята на две бедстващи, повече от 50 часа, ловни кучета, високо в Пирин планина, които..

публикувано на 15.11.18 в 15:16

Европейските рестрикции убиват българското животновъдство

Производството на месо и млечни продукти в Европа трябва да бъде съкратено с 50% до 2050 г. Така ще бъдат постигнати целите от Парижкото споразумение. Затова призовават от независимия фонд Rural Investment Support For Europe (RISE),  базирайки се на данни от доклад по темата. В него се казва, че в момента жителите на Европа консумират средно два..

публикувано на 15.11.18 в 15:13

Училище на бъдещето и иновациите

Природо-математическата гимназия „Яне Сандански“ в град Гоце Делчев е училище с традиция. Това учебно заведение след 24 месеца ще навърши 100 години от създаването си, но доказва, че може да бъде мечтаното и искано училище на бъдещето.   Може би в това училище гимназистите не си тръгват при звука на последния звънец. Причините за изброяване са..

публикувано на 14.11.18 в 15:22

Първи национален фестивал „Детска мелодия на годината“

На 22 декември в зала 1 на НДК в столицата ще се състои заключителният концерт на Националния фестивал „Детска мелодия на годината“. Фестивалът е организиран от сдружение „За българската музика и изкуство“.  „Целите на инициативата са да приобщи младите хора в България и по света към българския дух и култура чрез нови, стойностни детски песни,..

публикувано на 14.11.18 в 13:54

Надя Дренска: В някои болници липсват дори консумативи като абокати и интубационни тръби за недоносените бебета

“Големи чудеса за малките герои”: Започна кампания за купуване на апаратура за недоносени бебета Фондация „Нашите недоносени деца“ започна кампания за набиране на средства за животоспасяваща медицинска апаратура за недоносени бебета. Всяка година у нас се раждат около 6000 недоносени бебета, или около 10 процента от..

публикувано на 14.11.18 в 13:27

Адвокат Борис Харизанов: Човешкият живот няма цена

„ Опит за лобистки застрахователни промени в Кодекса за застраховането. Нека разберем кой стои зад Менда Стоянова, която е предложила ценоразпис на човешкия живот, като забележете - най-скъпият човешки живот ще струва 20.000лв. ГАВРА!!! Гавра със съдбите на хиляди почернени семейства !" Това написа адвокат Борис Харизанов от град Петрич по..

публикувано на 14.11.18 в 13:15