Нов сайт ще ни показва дали ни мамят с цените на промоциите


Как да проверим, дали предлаганите от онлайн търговците промоционални цени и бомбастични намаления, са наистина реални? Отговор на този въпрос потърсихме заедно с Богомил Николов, изпълнителен директор на Национална асоциация „Активни потребители“, гост в рубриката „На твое място“ по Радио Благоевград.

„В навечерието на „Черния петък“, който е в края на ноември и който поставя началото на различни коледни намаления и промоции, искаме да бъдем полезни на потребителите с информация как да проверят истинността на предложените намаления, за да не попаднат в капаните на недобросъвестните търговци“ - коментира Богомил Николов, който анонсира новия сайт на Асоциация „Активни потребители“, позволяващ на потребителите сами да  изследват историята на цените на конкретните стоки, както и да проверят истинността на намаленията при най-големите онлайн търговци в България. По темата, той разговаря с Александър Ненов, разработчик на сайта, според когото, „всеки може да се възползва от него много лесно-просто трябва да копираме линка на продукта, който сме си харесали и да го поставим на сайта. След няколко секунди ще бъде направена проверката и ще изписана историята на цената на продукта, такава каквато е била преди една седмица или месец, до момента. Така, всеки потребител ще може да си направи веднага сметката, дали този продукт е реално или изкуствено намален“.

Новият сайт ще заработи официално от понеделник, 12 ноември и ще продължи да функционира и след „Черния петък“.

Подробностите можете да чуете в звуковия файл в интервюто на Богомил Николов с Александър Ненов


Вижте още

Виртуарна класна стая и роботи, нови учебни предмети „Програмиране за деца“ и „Образователна роботика“ в ОУ „Даскал Димитри“ - Кюстендил

Основно училище „Даскал Димитри“ Кюстендил работи по проекта „Иновативни училища“ от учебната 2017/2018 година. Стойността му е 346 000 лева. В училището са въведени интерактивни методи на преподаване, които активират позицията на учениците в часовете по информационни технологии, чуждоезиковото обучение, музиката и изкуствата, а учителите са ментори..

публикувано на 16.01.19 в 11:28

Ап. Апостолов: Имаме входирани в общинската администрация над 10-11 намерения за инвестиции в нови предприятия, малки, екологични

Наскоро в предаване на Радио Благоевград управителят на Благоевградска област Бисер Михайлов на въпрос къде са реализират нови инвестиции, спомена Симитли като една от двете общини с най-добри постижения. Как коментира този факт попитахме в интервю  за предаването „Днес“ кметът Апостол Апостолов. „Военната база, която бе превърната в..

публикувано на 15.01.19 в 16:01

Жител на село Стоб дари над 50 книги за библиотеката в Скребатно

В дарителската кампанията на Радио Благоевград за събиране на книги за изгорялата библиотека на читалището в гърменското село Скребатно се включват десетки слушатели на медията. Сред тях е 71-годишният Йордан Данков от село Стоб, който днес дари над 50 книги.  В януарския студен ден Йордан слънчево посрещна нашия екип. От скромност и притеснение не..

публикувано на 15.01.19 в 14:47

Д-р Лиляна Несторова: Трихинелозата е тежко протичаща паразитна болест

„ Трихинелозата е остро заболяване при човека и някои млекопитаещи животни, свързани с паразитирането на трихинелите. Заразяването при човека става като се консумира заразено или трихинелозно месо от диви и домашни животни, когато не се обработва съобразно изискванията“ – това заяви в интервю за Радио Благоевград д-р Лиляна Несторова, специалист..

публикувано на 15.01.19 в 13:55
Георги Сарафов

Спаси семейството си и своя дом от пожар!

„През последните седмици пожарите в областта зачестиха. Картината е сходна със същия период на миналата година. Всяка година през зимния сезон в област Благоевград възникват над 200 пожара, като 90% от тях са в жилищни сгради и една от основните причини са непочистените комини “ - коментира за Радио Благоевград главен инспектор Георги Сарафов,..

публикувано на 14.01.19 в 18:18

Финансистът Румен Гълъбинов: Съдбата на „Булгартабак“ бе предопределена още преди няколко години

„ Съдбата на „Булгартабак“ бе предопределена още преди няколко години “ - каза  тази сутрин в предаването „Днес“ на Радио Благоевград финансистът Румен Гълъбинов.  Той посочи времето „ когато големите цигарени концерни, международни, придобиха производство в съседните ни държави – Румъния и в Сърбия. Също така за Централна и Източна Европа, голямо..

публикувано на 14.01.19 в 18:08

Михаил Неделчев: Яворов е трагическият поет на България

Това заяви проф. Неделчев в предаването на Радио Благоевград за събитията в литературата и литературата като събитие "Страници", излъчвано всеки петък, след новините в 21 часа. "Всяка национална култура трябва да има своя трагически поет, за да бъде значима. Без трагиката, която поетът дава, културата няма драматична сериозност. Тррагиката е нещо, което..

публикувано на 13.01.19 в 19:44