Евродепутатът Ангел Джамбазки: Денят на Западните покрайнини е повече тъжен, отколкото празничен ден

Ангел Джамбазки
Снимка: БГНЕС


В интервю за Радио Благоевград Ангел Джамбазки призова за по-активна политика от страна на българската държава към нашите сънародници от чужбина, за подкрепа на техните усилия в опазването на родния език и българските традиции.  

Евродепутатът бе  категоричен,  че всеки, който е търгувал с българското гражданство,  трябва да понесе своята наказателна отговорност.

Ангел Джамбазки обясни и причините за направените от ВМРО предложения за промяна в българското законодателство, така че да се ограничат фалшивите новини.

Ангел Джамбазки можете да чуете в звуковия файл


Вижте още

Писателят Стоян Николов – Торлака: Историята е „леката жена на науките“, но романът „Иваил цар“ стъпва на историческите извори

Писателят Стоян Николов – Торлака представи в Градската художествена галерия в Благоевград историческия си роман в две части "Иваил цар". „Това е роман, който представя управлението на един от най-забележителните ни владетели – цар Ивайло така, както то е достигнало до нас през вековете: кратко, бурно, изпълнено с много битки “ , каза..

публикувано на 13.11.18 в 19:39

250 участници от 10 европейски страни в 23-ия Балкански младежки фестивал в Сандански

От 16 до 19 ноември в град Сандански ще се проведе 23-ото издание на Балканския младежки фестивал „Младостта на Балканите“. „Тази година сме съкратили програмата, фестивалът ще бъде тридневен, но в него ще вземат участие 250 младежи от 10 държави. Ще имаме участници и от България“, каза в интервю за Радио Благоевград Емилия Маринова –..

публикувано на 13.11.18 в 14:02

Доц. Елена Ставрова: Схемата за новото облагане с „Гражданска отговорност“ е грешно заложена

В студиото на Радио Благоевград доц. Елена Ставрова, преподавател по финанси в Югозападния университет „Неофит Рилски“ коментира исканията, издигнати на протести в цялата страна. Според нея,  схемата трябва да се базира не върху автомобила, а върху водача, каквато е световната практика. Доц. Ставрова даде примери с практиката в други..

публикувано на 12.11.18 в 16:31
Люси Дяковска с репортерите Валерия и Цвети

Люси Дяковска стана новинар в Радио Благоевград

През изминалата събота, специален гост в младежкото предаване Тийн Зона  бе уникалната певица Люси Дяковска. Младите репортери на шоуто ни зададоха своите въпроси, а Люси отговори искрено и без да крие нищо от слушателите. Разказа за това, как е започнала да се занимава с пеене, как е успяла да влезе в училището за изкуства в..

публикувано на 12.11.18 в 09:14

Почитаме Свети Мина – покровител на семейството

Свети Мина е покровител на семейството и на всички, които са си загубили нещо, помага им да го намерят, поддържа надеждата им, че няма нищо невъзвратимо. На днешния ден жените се молят на светията за здраве на децата си и благополучие на дома. В представите на народа ни  Свети Мина е господар на вълците , които трябвало да пуска и да..

публикувано на 11.11.18 в 14:39

Биляна Карадакова: Правото е било това - да защитим отечеството, а не да искаме чуждото

С тези думи д-р Биляна Карадакова (РИМ - Благоевград) завърши разказа си за част от фактологията, свързана с историята на Сръбско-българската война, в разговор с водещия на предаването на Радио Благоевград за история и национална култура „Изгрей зора” - Валентин Дишев - и с участието на д-р Кирил Алексиев и д-р Илко Дренков. Войната - „мотивирана”..

публикувано на 11.11.18 в 13:00

Какво се случи у нас преди 29 години

Спомняте ли си есента на 1989 година? Вероятно по-младите не, защото още не са били родени тогава, но тогава свърши една епоха.  Свърши времето на вечната власт, на властта на една партия, използвала всички възможности на страната, за да притежава на практика всичко. Пълната власт над парламент, Министерски съвет, всички държавни структури. Т..

публикувано на 10.11.18 в 17:46