Студенти от ЮЗУ на посещение в Радио Благоевград

Студенти от II курс специалност "Предучилищна и начална училищна педагогика" гостуваха на Радио Благоевград и се запознаха с работата в обществената медия. 

Практика е студенти от различни специалности на Югозападния университет "Неофит Рилски" да посещават Радио Благоевград, за да се запознават от близо със спецификата на работа в обществената медия. А Радио Благоевград има с какво да се похвали - модерни студиа, Арт салон, концертно студио и не на последно място - професионален екип.

На днешното си посещение в БНР-Радио Благоевград, второкурсниците от специалност  "Предучилищна и начална училищна педагогика"  в ЮЗУ разгледаха изложбата на 45-те италиански автори, която е експонирана в Арт салона на медията. За студентите бе любопитно да разберат, че ежемесечно Радиото на Югозапада организира интересни изложби и представя в своето артистично пространство както млади автори, така и утвърдени имена, показват се разнообразни  видово и жанрово произведения на изкуството.

Снимка

Студентите проявиха интерес към организацията на работа в Голямото концертно и звукозаписно студио.


Снимка

За младите хора бе любопитно да надникнат в звукозаписното студио "ТраТраРе", а на всичките си въпроси относно звукозапис и звукообработка, получиха професионални отговори от първа ръка - от музикалния продуцент и ръководител на Музикално-продуцентския комплекс на Радио Благоевград д-р Маргарит Русев.


Снимка

В звукорежисьорска апаратна се влиза на малки групи, защото работата в емисионния комплекс е доста динамична и изисква прецизност. Докато в ефир звучаха новините, няколко от студенти направиха снимка със звукорежисьорите Евелена Деянова (на пулта) и Емилия Маринова.


Снимка

Като почивка от дългата разходка бе посещението при директора на Радио Благоевград Елисавета Каменичка, която им разказа за спецификата на обществената медия, за организацията на работа в Радио Благоевград. Хубав спомен от това посещение ще бъде подаръкът, който всички получиха - диска "Стари песни с дъх на младо вино" - продукция на Радио Благоевград.


Снимка

Гостоприемна към младите хора Елисавета Каменичка отстъпи директорския стол на Фетик :-) Вижте още

Започна записването за конкурса "Звезди в Радиото", 2019г.

Деветото издание на конкурса „Звезди в Радиото” ще се проведе  на  30 и 31 март  2019 г. Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика . Организира се от БНР Радио Благоевград и НХГ „Св. св. Кирил и Методий” /бивша Солунска/ Благоевград със съдействието на..

обновено на 20.02.19 в 10:43
Звукорежисьорът Румен Танев пред пулта в трето студио

Ден на Отворените врати в Радио Благоевград

Как изглеждат водещите в Радио Благоевград, кои са хората от другите екипи, съпътстващи дейността при създаването на една радиопрограма – това можеха да видят днес дошлите в сградата на РТЦ – Благоевград. И макар в базата, където се намират студиата и апаратните на емисионния ни комплекс табели със строги записи да предупреждават, че влизането..

публикувано на 13.02.19 в 16:50

Радио Благоевград отново с акция

Въпреки силния вятър, екип на Радио Благоевгради излезе на централни точки в Благоевград, за да се срещне очи в очи със своите слушатели. Поводът за тази среща е Световният ден на радиото. Тазгодишният надслов е „Диалог, толерантност и мир“.  Радиото на диалога - така слушателите определят Радио Благоевград. Всички оценки, които бяха дадени тази..

публикувано на 13.02.19 в 15:30

Радио Благоевград обявява Отворени врати в Деня на радиото

На 13 февруари отбелязваме Световния ден на радиото. Тази година надсловът е „Диалог, толерантност и мир“.  На 13 февруари Радио Благоевград обявява Ден на отворените врати, като кани всички, желаещи да видят как работи радиото, да заповядат на улица "Иван Михайлов"№56 и ще могат да разгледат студиата, да се запознаят с водещите и останалите професии,..

публикувано на 11.02.19 в 13:35
Кети Тренчева, Емилия Куйбишева, Силвия Домозетска и Даниела Пидева

Радио Благоевград предостави част от книгите, дарени за село Скребатно, апелира към съпричастност за възстановяване на сградата

Хиляди книги  от цялата страна  получиха като дарение  жителите на Скребатно, чието  стогодишно читалище изгоря, а заедно с него и най-важните документи на кметството.   В  инициативата се включиха  и много училища, общини и  читалища.  Радио Благоевград беше  първата медия, която стратира  благотворителната кампания за  възстановяване..

публикувано на 08.02.19 в 13:07

Ученически парламент от Разлог на гости на Радио Благоевград

Ученическият парламент на Средно училище "Братя Каназиреви" - град Разлог и ръководителката им Соня Крънчева използваха грипната ваканция по много интересен начин - направиха посещение на Радио Благоевград. В парламента влизат ученици от 6-ти до 12-ти клас и като едни истински дипломати поискаха да видят как работи обществената медия отвътре. Учениците..

публикувано на 04.02.19 в 16:30

Кой спечели награда с отговор на въпроса: Кое е по-здравословно - да говориш по-малко или да ядеш по-малко?

Една индианска поговорка гласи: "На никого не е навредило да яде по-малко и да говори по-малко". Кое според вас е по-здравословно - да ядеш по-малко или да говориш по-малко? 😶🍲 - това ви попитахме във Фейсбук страницата на Радио Благоевград  и очаквахме вашите коментари.  На 17 януари 2019г. стартирахме играта, на 24 януари бе изтеглен чрез жребий..

публикувано на 24.01.19 в 12:00