Студенти от ЮЗУ на посещение в Радио Благоевград

Студенти от II курс специалност "Предучилищна и начална училищна педагогика" гостуваха на Радио Благоевград и се запознаха с работата в обществената медия. 

Практика е студенти от различни специалности на Югозападния университет "Неофит Рилски" да посещават Радио Благоевград, за да се запознават от близо със спецификата на работа в обществената медия. А Радио Благоевград има с какво да се похвали - модерни студиа, Арт салон, концертно студио и не на последно място - професионален екип.

На днешното си посещение в БНР-Радио Благоевград, второкурсниците от специалност  "Предучилищна и начална училищна педагогика"  в ЮЗУ разгледаха изложбата на 45-те италиански автори, която е експонирана в Арт салона на медията. За студентите бе любопитно да разберат, че ежемесечно Радиото на Югозапада организира интересни изложби и представя в своето артистично пространство както млади автори, така и утвърдени имена, показват се разнообразни  видово и жанрово произведения на изкуството.

Снимка

Студентите проявиха интерес към организацията на работа в Голямото концертно и звукозаписно студио.


Снимка

За младите хора бе любопитно да надникнат в звукозаписното студио "ТраТраРе", а на всичките си въпроси относно звукозапис и звукообработка, получиха професионални отговори от първа ръка - от музикалния продуцент и ръководител на Музикално-продуцентския комплекс на Радио Благоевград д-р Маргарит Русев.


Снимка

В звукорежисьорска апаратна се влиза на малки групи, защото работата в емисионния комплекс е доста динамична и изисква прецизност. Докато в ефир звучаха новините, няколко от студенти направиха снимка със звукорежисьорите Евелена Деянова (на пулта) и Емилия Маринова.


Снимка

Като почивка от дългата разходка бе посещението при директора на Радио Благоевград Елисавета Каменичка, която им разказа за спецификата на обществената медия, за организацията на работа в Радио Благоевград. Хубав спомен от това посещение ще бъде подаръкът, който всички получиха - диска "Стари песни с дъх на младо вино" - продукция на Радио Благоевград.


Снимка

Гостоприемна към младите хора Елисавета Каменичка отстъпи директорския стол на Фетик :-) Вижте още

Радио Благоевград е партньор на Международния детски етнофестивал "Децата на Балканите - с духовност към Европа"

На 31 май и 1 юни в Летния театър на село Минерални бани, област Хасково ще се проведе XIX Международен детски фестивал "Децата на Балканите - с духовност към Европа", на който партньор от няколко години вече е Радио Благоевград. Двама лауреати на конкурса "Звезди в Радиото 2019г" ще се представят на фестивала, като участието им е специална награда от..

публикувано на 20.05.19 в 12:09

Традиционната, десета изложба на художници-преподаватели се откри в Арт салона на Радио Благоевград

По традиция през месец май в Арт салона на Радио Благоевград свои творби показват преподаватели във Факултета по изкуствата на Югозападен университет "Неофит Рилски" - Благоевград. Верни на традицията и този месец те открехват вратата към своето творчество и споделят в Арт салона на Радио Благоевград над какво са работили като художници.  Отбелязано..

публикувано на 15.05.19 в 18:25

Сърбинът Деян Илиич "взриви" публиката в Голямото концертно студио на Радио Благоевград

Фестивалът „Аларма Пънк Джаз“ на БНР гостува за първи път в Голямото концертното студио на Радио Благоевград с концерт на един от водещите пианисти на Балканите Деян Илиич от Ниш, Сърбия.  В Благоевград бе първият от трите му концерта в България, следващите два - в София и в Пловдив.  В Благоевград публиката изпълни до краен предел Голямото концертно..

публикувано на 15.05.19 в 17:00
Йордан Йорданов реди изложбата на своите колеги

Художници-преподаватели в ЮЗУ откриват изложба в Арт салона на Радио Благоевград

На 15 май в 17,30 часа в Арт салона на Радио Благоевград се открива традиционната изложба на художници-преподаватели от Катедра "Изобразително изкуство" във Факултета по изкуствата на Югозападния университет "Неофит Рилски". Всяка година през месец май, преподавателите показват свои произведения в Арт салона на Радио Благоевград.  Изложбата се..

публикувано на 14.05.19 в 17:07

Среща с Яна Кременска и с нейната поезия в Арт салона на Радио Благоевград

Тънък душевед, изкусен разказвач и майстор на словото, поетеса с огромен талант– високи бяха оценките на благоевградските писатели Красимира Кацарска и Борислав Владиков за Яна Кременска, която представи в Арт салона на Радио Благоевград своята най-нова книга „Сянката на Господ“. Книгата е девета за врачанската поетеса, радио и телевизионен..

публикувано на 13.05.19 в 20:08

Деян Илиич [ EYOT, Ниш ] – джаз концерт за пиано в Радио Благоевград

Фестивалът „Аларма Пънк Джаз“ на БНР гостува за първи път в Концертното студио на Радио Благоевград с концерт на един от водещите пианисти на Балканите днес. На 14 май 2019г., от 19.30 часа , с вход свободен! Деян Илиич (1979) е джаз пианист и композитор, създател на ню джаз квартета Eyot – група, станала любима на българската аудитория през..

обновено на 13.05.19 в 19:44

Яна Кременска представя "Сянката на Господ" в Арт салона на Радио Благоевград

Поетесата Яна Кременска ще представи своята книга „Сянката на Господ“ в Арт салона на Радио Благоевград на 13 май 2019г., от 18:00 часа. Родената и работеща във Враца авторка е по професия е журналист. В момента работи в ТВ Враца, автор и редактор на предавания. Нейни стихове са публикувани в централни и местни вестници, списания и алманаси. Превеждани..

публикувано на 10.05.19 в 13:01