Студенти от ЮЗУ на посещение в Радио Благоевград

Студенти от II курс специалност "Предучилищна и начална училищна педагогика" гостуваха на Радио Благоевград и се запознаха с работата в обществената медия. 

Практика е студенти от различни специалности на Югозападния университет "Неофит Рилски" да посещават Радио Благоевград, за да се запознават от близо със спецификата на работа в обществената медия. А Радио Благоевград има с какво да се похвали - модерни студиа, Арт салон, концертно студио и не на последно място - професионален екип.

На днешното си посещение в БНР-Радио Благоевград, второкурсниците от специалност  "Предучилищна и начална училищна педагогика"  в ЮЗУ разгледаха изложбата на 45-те италиански автори, която е експонирана в Арт салона на медията. За студентите бе любопитно да разберат, че ежемесечно Радиото на Югозапада организира интересни изложби и представя в своето артистично пространство както млади автори, така и утвърдени имена, показват се разнообразни  видово и жанрово произведения на изкуството.

Снимка

Студентите проявиха интерес към организацията на работа в Голямото концертно и звукозаписно студио.


Снимка

За младите хора бе любопитно да надникнат в звукозаписното студио "ТраТраРе", а на всичките си въпроси относно звукозапис и звукообработка, получиха професионални отговори от първа ръка - от музикалния продуцент и ръководител на Музикално-продуцентския комплекс на Радио Благоевград д-р Маргарит Русев.


Снимка

В звукорежисьорска апаратна се влиза на малки групи, защото работата в емисионния комплекс е доста динамична и изисква прецизност. Докато в ефир звучаха новините, няколко от студенти направиха снимка със звукорежисьорите Евелена Деянова (на пулта) и Емилия Маринова.


Снимка

Като почивка от дългата разходка бе посещението при директора на Радио Благоевград Елисавета Каменичка, която им разказа за спецификата на обществената медия, за организацията на работа в Радио Благоевград. Хубав спомен от това посещение ще бъде подаръкът, който всички получиха - диска "Стари песни с дъх на младо вино" - продукция на Радио Благоевград.


Снимка

Гостоприемна към младите хора Елисавета Каменичка отстъпи директорския стол на Фетик :-) Вижте още

Ето кой спечели комплект за кола от Фейсбук играта на Радио Благоевград

На 26 ноември Радио Благоевград обяви във Фейсбук страницата си -> Радио Благоевград игра с награда - Зимна течност за чистачки, размразител за стъкло и четка за стъкло и сняг. Подаръкът е осигурен от Никомотор и Радио Благоевград по повод 45-ата годишнина на Радиото на Югозапада. На 7 декември бе изтеглен чрез жребий печeлившият и това е  Любка..

публикувано на 07.12.18 в 10:47

Пореден успех! Елеонора Тахова получи престижната национална награда „Валя Крушкина – журналистика за хората“ 2018

Журналистът от Радио Благоевград Елеонора Тахова получи приза „Валя Крушкина – журналистика за хората“ за 2018-а година в раздел „Радио“. Церемонията по връчването на Седмите медийни награди се проведе в Литературен клуб „Перото“ в столицата. Елеонора Тахова победи с радиопредаването си „Социалното предприемачество – втори шанс за „отхвърлените“ ->..

обновено на 05.12.18 в 08:02

Концерт-спектакъл по случай 45 години Радио Благоевград

На 11 декември Радиото на Югозапада отбелязва своите 45 години. По този повод Радио Благоевград организира тържествен концерт-спектакъл "Земя на песни". Концертът ще бъде  в големия салон на Драматичния театър "Никола Вапцаров" - Благоевград и ще представи  най-новата музикална продукция на Радио Благоевград.  Музикалният проект "Земя на песни"..

публикувано на 04.12.18 в 13:28
Владо Каперски

Премиера на романа на Владо Каперски "Към виделина" в Арт салона на Радио Благоевград

„Към виделина”  – една книга за търсенето, за сиянията и сенките на дните, и нощите, за любовта и разлъката, за изкушенията на осезаемото и бляновете към безкрая на невидимото...Новият роман на Владо Каперски срещна първите си читатели на емоционална премиера в Арт салона на Радио Благоевград. А гостите бяха нетърпеливи да видят поредната..

публикувано на 28.11.18 в 09:05

В Арт салона на Радио Благоевград ще бъде представена новата книга на Владимир Каперски

Преселението – вечното състояние на човечеството, откакто свят светува. След пришествието на хората от селата в градовете, има ли ги кълновете на обратния път за българите – да напускат града и се завръщат на село, сред Майката природата? И какви последствия носи това приключение за личността и общността? В романа си „Към виделина” Владо Каперски върви..

публикувано на 23.11.18 в 10:00

Изложба на 45 италиански автори в Арт салона на Радио Благоевград

45 италиански художници представят в изложба различни жанрове във видовете: живопис, графика, фотография, скулптура. Авторите са от цяла Италия. Има представители на регионите Ломбардия, Пулия, Лацио и други. "Изкуството е съюз между хората, създава особена синергия. За да разбираме емоциите си, чрез изкуството, не ни трябват думи...

публикувано на 20.11.18 в 10:20

Ето кой спечели ваучер за книги от Фейсбук играта на Радио Благоевград

На 9 ноември Радио Благоевград обяви във Фейсбук страницата си -> Радио Благоевград игра с награда - Ваучер за книги на стойност 30 лв. Подаръкът е осигурен от Радио Благоевград по повод 45-ата годишнина на Радиото на Югозапада. На 19 ноември бе изтеглен чрез жребий печeлившият и това е  Анита Бориславова Ангелова . Честито! Анита Бориславова..

публикувано на 19.11.18 в 11:05