Направете коледна добрина за бездомниче


Сдружение ,,Спасителен център за кучета Благоевград”, съвместно с Община Благоевград, организират пореден благотворителен коледен базар в полза на бездомните животни на Благоевград, който ще се проведе на 15.12.2018г., пред Ларго Мол в Благоевград, от 10.30ч.

„Средствата от благотворителната кауза ще бъдат използвани за кастрирани на бездомните кучета в Благоевград, както и за лечението на болни животни, за които се грижим в момента. Всеки може да се включи в базара като дари или си купи сувенир с коледен мотив. Надяваме се, все повече хора да бъдат съпричастни към съдбата на бездомните животни, които също имат нужда от дом, обич и добър стопанин“ - заяви за Радио Благоевград Веселка Лазарова, един от организаторите.Снимка

Това е първата инициатива на новосформираното Сдружение ,,Спасителен център за кучета Благоевград”, чийто председател е Емилия Канайкова, носител на приза „Личност на годината“-2018 на Община Благоевград. „Целите на Сдружението са точно такива - хуманно отношение към бездомните животните, оказване на ветеринарно-медицинска помощ, кастрации и взаимопомощ с други подобни организации, както и с местната власт“ - коментира още Веселка Лазарова.

За последната една година, благодарение доброволците в Сдружението, са  осиновени около 40 бездомни животни, което е и най-голямата награда за техния труд и усилия.

Пожелаваме им още много успехи и добри каузи в помощ на бездомните животни!

Подробностите можете да чуете в интервюто на Биляна Славчева с Веселка Лазарова


Галерия

Вижте още

„На твое място“ - Димитър Борумов - председател на Детски парламент - Благоевград

В предаването “Неделя у дома“, в рубриката „На твое място“, която е част от събитията посветени на отбелязването на 45 години от създаването на Радио Благоевград, днес  бе  16-годишният Димитър Борумов - председател на Детски парламент – Благоевград. Гости в студиото на Радио Благоевград бяха Росилора Терзиева – преподавател по БЕЛ от..

публикувано на 09.12.18 в 15:39

Общо 30 военни паметника в Област Благоевград бяха вписани в регистрите за първи път

Това е реултатът от двуседмичната експедиция, имаща за цел да издири и впише в регистрите военни паметници и паметни знаци, които досега са оставали неописани, за първите резултати от която ви съобщихме в миналото издание на предаването на Радио Благоевград за история и национална култура „Изгрей зора“.  Инициативата на Регионалния исторически..

публикувано на 09.12.18 в 11:43

Честит рожден ден на големия Стефан Данаилов!

Още в ранното утро на 9 декември поздравихме големия български актьор Стефан Данаилов за неговия рожден ден. Приятелите го наричат Ламбо, неговите студентите – Мастера. Той е народен артист, изиграл е стотици роли в киното, театъра и телевизията, професор e по актьорско майсторство и ….политик. Беше министър на културата,  сега отново -..

публикувано на 09.12.18 в 11:05

Мая Методиева за Иван Методиев: Той беше с буен нрав, но когато пишеше, ставаше благ

Тези думи на съпругата на изключителния български поет, изпратила го в последния му път, прозвучаха в предаването на Радио Благоевград за събитията в литературата и литературата като събитие „Страници“. При една от малкото предоставяни ѝ възможности да разкаже за Иван Методиев, тя допълни: „Една нощ баща му сънува, че е облечен с мундир, на който..

публикувано на 09.12.18 в 10:53

За учителя с любов и за предизвикателството да провокираш подрастващите

В рубриката „На твое място“ в следобедния блок на Радио Благоевград на 6 декември, гост-водещ бе преподавателят по история в НХГ „Св.св. Кирил и Методий“ в Благоевград Николай Куколев .  Със своите събеседници той коментира развитието на българското образование и социалните предпоставки за качествено обучение в българското училище...

публикувано на 07.12.18 в 17:20

Българските международни шофьори ще протестират в Румъния и Брюксел

Със своето решение Съветът на Европейския съюз сериозно ощети българските превозвачи, които, ако изискванията не се променят, ще трябва да се връщат в България на всеки четири седмици.  Това стана по предложение на Австрия, срещу което гласуваха няколко държави, между тях и нашата.  Според евродепутата Андрей Новаков българските..

публикувано на 07.12.18 в 17:11

За каузите на Боян Петров

В Регионалния исторически музей в Благоевград е експонирана единствената по рода си фотоизложба в България, показваща природното разнообразие на Кресненското дефиле. Фотосите са дело на Боян Петров,  превърнал приживе в лична кауза опазването на природата у нас.  25-те  фотографии са обединени под мотото „Каузите на Боян Петров –..

публикувано на 07.12.18 в 11:47