Направете коледна добрина за бездомниче


Сдружение ,,Спасителен център за кучета Благоевград”, съвместно с Община Благоевград, организират пореден благотворителен коледен базар в полза на бездомните животни на Благоевград, който ще се проведе на 15.12.2018г., пред Ларго Мол в Благоевград, от 10.30ч.

„Средствата от благотворителната кауза ще бъдат използвани за кастрирани на бездомните кучета в Благоевград, както и за лечението на болни животни, за които се грижим в момента. Всеки може да се включи в базара като дари или си купи сувенир с коледен мотив. Надяваме се, все повече хора да бъдат съпричастни към съдбата на бездомните животни, които също имат нужда от дом, обич и добър стопанин“ - заяви за Радио Благоевград Веселка Лазарова, един от организаторите.Снимка

Това е първата инициатива на новосформираното Сдружение ,,Спасителен център за кучета Благоевград”, чийто председател е Емилия Канайкова, носител на приза „Личност на годината“-2018 на Община Благоевград. „Целите на Сдружението са точно такива - хуманно отношение към бездомните животните, оказване на ветеринарно-медицинска помощ, кастрации и взаимопомощ с други подобни организации, както и с местната власт“ - коментира още Веселка Лазарова.

За последната една година, благодарение доброволците в Сдружението, са  осиновени около 40 бездомни животни, което е и най-голямата награда за техния труд и усилия.

Пожелаваме им още много успехи и добри каузи в помощ на бездомните животни!

Подробностите можете да чуете в интервюто на Биляна Славчева с Веселка Лазарова


Галерия

Вижте още

„Джумайчета“ в студиото на Радио Благоевград

Детска фолклорна формация „Джумайчета“ към Читалище „Н. Вапцаров- 1866г.“- Благоевград с ръководител Иван Кацарски гостуваха в студиото на радио Благоевград. Съвсем скоро фолклорната формация ще отпразнува 10-ти рожден ден. Подготовката за празника вече започва, съпроводена е с много емоции и вълнения. За всичко това, за успехите..

публикувано на 19.05.19 в 14:40

Тестването на ТОЛ - системата се прави в момента

Това заяви в интервю за Радио Благоевград Магдалена Милтенова - председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи.  На срещата с премиера Бойко Борисов  е уточнено, че реалните заплащания на преминаванията могат да станат евентуално през ноември. Дотогава ще се правят изчисления на таксите, ще се пресметнат разходите, трябва да се изградят и..

публикувано на 17.05.19 в 16:56
Проф. Лазар Копринаров

„Човекът няма природа, има история“– Хосе Ортега и Гасет

Думите са на испанския философ, социолог и есеист Хосе Ортега и Гасет, работил през първата половина на 20 век. Днес Центърът за изследване и разпространение на политически и философски идеи към катедра „Философски и политически науки“ в ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград и представители на издателска къща проведоха научен семинар, на който..

публикувано на 17.05.19 в 13:29

Здравка Евтимова: В писането ще те запомнят, ако нарушиш правилата

Снощи Здравка Евтимова се срещна със свои читатели в Регионална библиотека "Димитър Талев" в Благоевград. Гостуването бе част от програмата на тазгодишното издание на "Литера Експо". Разказвайки за свое неотдавнашно участие на голям литературен форум в Китай, писателката сподели: " Помолиха ме да напиша десет правила за младите писатели. Направих го, но..

обновено на 17.05.19 в 10:04

Стани врабчеброец!

На 18 май, събота ще се проведе Третото национално преброяване на врабчетата „Ние броим врабчетата 3“.   „В инициативата може да се включи всеки доброволец, като за целта трябва предварително да си избере място, което ще наблюдава във времето от 9 до 12 ч. и да го регистрира на сайта: https://www.vrabcheta.bg .   Обикновено..

публикувано на 16.05.19 в 14:28

С македонски пчели подсилват пчелините в кюстендилско

   „За щастие, в кюстендилско нямаме много отровени пчелни семейства, заради растително защитните мероприятия, но за съжаление, има доста загинали пчели, вследствие на други комплексни причини - като изтощаване на пчелните семейства, липсата на достатъчно хранителни запаси и зазимяването с предимно стари пчели в пчелните семейства...

публикувано на 16.05.19 в 14:24

Ще купуваме вносни и скъпи череши

  „Заради неблагоприятните климатични условия от началото на годината, априлските слани и нестабилното пролетно време, черешовата реколта в кюстендилско няма да бъде много добра“ -  коментира за Радио Благоевград земеделският производител от района на Дупница Кирил Димитров. Според него, това е причината тази година да купуваме вносни и..

публикувано на 16.05.19 в 14:21