Направете коледна добрина за бездомниче


Сдружение ,,Спасителен център за кучета Благоевград”, съвместно с Община Благоевград, организират пореден благотворителен коледен базар в полза на бездомните животни на Благоевград, който ще се проведе на 15.12.2018г., пред Ларго Мол в Благоевград, от 10.30ч.

„Средствата от благотворителната кауза ще бъдат използвани за кастрирани на бездомните кучета в Благоевград, както и за лечението на болни животни, за които се грижим в момента. Всеки може да се включи в базара като дари или си купи сувенир с коледен мотив. Надяваме се, все повече хора да бъдат съпричастни към съдбата на бездомните животни, които също имат нужда от дом, обич и добър стопанин“ - заяви за Радио Благоевград Веселка Лазарова, един от организаторите.Снимка

Това е първата инициатива на новосформираното Сдружение ,,Спасителен център за кучета Благоевград”, чийто председател е Емилия Канайкова, носител на приза „Личност на годината“-2018 на Община Благоевград. „Целите на Сдружението са точно такива - хуманно отношение към бездомните животните, оказване на ветеринарно-медицинска помощ, кастрации и взаимопомощ с други подобни организации, както и с местната власт“ - коментира още Веселка Лазарова.

За последната една година, благодарение доброволците в Сдружението, са  осиновени около 40 бездомни животни, което е и най-голямата награда за техния труд и усилия.

Пожелаваме им още много успехи и добри каузи в помощ на бездомните животни!

Подробностите можете да чуете в интервюто на Биляна Славчева с Веселка Лазарова


Галерия

Вижте още
Село Дивотино, община Перник

Парадокс: Мина копае в Дивотино, оказва се, че селото е дадено на концесия

Оказва се, че в последно време мина все повече копае съвсем близо до къщите на хората в село Дивотино. Според кмета на селото Румен Сергиев мината вече копае на разстояние около 200 метра от селото.  На провелото се общоселско събрание хората са изразили своето твърдо решение да се противопоставят на тихото нашествие към домовете им. Жители..

публикувано на 22.02.19 в 16:41

П. Байкушев: Губим подготвените млади кадри от строителния сектор

Строителството е част от вторичния сектор на стопанството. Представлява производствена дейност, при която от първични и полуобработени материали или готови изделия, с помощта на работна сила и машини, се изграждат строителни обекти. Чрез строителството се създават и обновяват основни фондове на други отрасли на икономиката, като се строят..

публикувано на 22.02.19 в 11:24

Изложба-базар в подкрепа на Скребатно

Сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ - Разлог и Сдружение „Движение „Ние, жените“ - Благоевград се обединиха около общата кауза „Да върнем вярата и духа в село Скребатно“.  В зала „22 септември“ в областния център Костадинка Тодорова - председател на неправителствената организация представи дейностите, които предстоят по проект..

публикувано на 21.02.19 в 14:33

Биологичното земеделие отново на кръстопът

  „ Българското биоземеделие отново на кръстопът “  е темата на Международната конференция по биологично земеделие, която ще се проведе на 22 февруари в Пловдив. На нея ще бъдат обсъдени някой от най-наболелите проблеми в сектор биопроизводство, свързани с нови наредби и агроекологични мерки.    „ Най-голямо притеснение сред бранша ,..

публикувано на 21.02.19 в 12:02

Внимавайте с резервациите при големи спортни състезания

  „Основното право, което имаме като потребители е да получим това, за което сме си платили и което ни е било обещано, че ще се предостави. Това всъщност са и част от най-често срещаните проблеми, за които сигнализират ползвателите на туристически услуги“ -  коментира в студиото на Радио Благоевград Димитър Маргаритов, председател на Комисията за..

публикувано на 21.02.19 в 11:56

Благоевградските фармацевти на протест

Аптеки в Благоевград затвориха врати днес от 8 до 14 часа в знак на протест срещу лекарствената  политика на държавата. Това стана по предложение на Националната аптечна камара, която излезе с призив за национален протест.  В призива от Аптечната камара отправят конкретни искания към управляващите. Сред тях са приемане на национална лекарствена..

публикувано на 20.02.19 в 13:23

60 избрани писма на Апостола са събрани в книга

Писмата на Васил Левски са събрани в книга, която се издава от сдружение „Българска история“ по повод 146 години от гибелта на Апостола.  Изданието представя кореспонденцията на Левски с неговите съратници. Книгата „Писмата на Левски” съдържа сакралните завети към българския народ и има своето заслужена място в семейна библиотека на всеки..

публикувано на 19.02.19 в 17:05