Кутията на Дядо Коледа вече е под елхата

За шеста поредна година кутията на Дядо Коледа е част от Коледния фестивал на община Благоевград. 

Всички деца на Благоевград имат възможност да пуснат своите писма, с описаните желания в тях до Белобрадия старец. 

Кутията се намира на пл. „Георги Измирлиев“, под красивата елха. 

Инициативата на Община Благоевград, която се превърна в традиция, има за цел да насърчи въображението на малките жители и да ги зарадва, сбъдвайки желания. 

 След края на инициативата, специално назначена комисия ще отвори писмата и ще отсее най-оригиналните от тях. Избраните единодушно от журито писма ще бъдат предоставени на кмета на община Благоевград, който ще изпълни детските желания. В писмата трябва да бъде посочен адрес и телефон за връзка с родителите.


Вижте още

Община Банско ще изгражда безплатен интернет на обществени места

Община Банско ще получи 15 000 евро за инсталирането на безплатен интернет на обществени места по инициативата WiFi4EU. Средствата трябва да бъдат вложени в срок до 18 месеца за изграждане на безплатна интернет мрежа на публични пространства като зали, библиотеки, музеи, паркове, площади и други. До края на 2018 г. се очаква да бъде..

публикувано на 11.12.18 в 09:33

Министър Вълчев в Сандански: Най-много разчитаме на учителите

Срещата на министъра на образованието Красимир Вълчев с директори, учители и представители на синдикати от община Сандански, бе открита от кмета на общината Кирил Котев, който сподели за реализираните проекти в сферата на образованието и своята целенасочена политика към развитие и надграждане на образователната среда и сред най-малките жители,..

публикувано на 11.12.18 в 09:11

Предстоящи събития - 11 декември

На 11 декември Радиото на Югозапада отбелязва своите 45 години. По този повод Радио Благоевград организира тържествен концерт-спектакъл "Земя на песни". Музикалният проект "Земя на песни" включва 14 изпълнения по обработки на композиторите Валери Димчев и Петьо Кръстев. Основната идея е да бъдат представени спецификите на отделните локални..

публикувано на 11.12.18 в 08:07

Облачно с максимални температури до 7 градуса

Днес значителна ще се задържи облачността над източните и планинските райони. Слаб дъжд ще превалява на места по морското крайбрежие, а сняг в Североизточна България и в планините. Ще продължи да духа умерен, в Дунавската равнина временно силен вятър от запад-северозапад. Максимални температури, предимно между 2° и 7°, в София 3-4°. Над планините..

публикувано на 11.12.18 в 08:05

Община Банско взе участие в Международното туристическо изложение в Атина

  На форума присъстваха над 250 изложители и професионалисти от бранша. Община Банско, която участва за трети път, бе представена като атрактивна туристическа дестинация, а на посетителите бяха предложени брошури на гръцки език и рекламни сувенири. На част от срещите, в които участваха представителите на общината и туристическия бранш Банско..

публикувано на 10.12.18 в 16:25

Потушен е пожарът в жилищна кооперация в Благоевград

 Потушен е пожарът, който възникна в ранния следобед в тавански помещения на жилищна кооперация на улица „14 полк“ в Благоевград в непосредствена близост до кръговото кръстовище на улица „Джеймс Баучер“ и „Александър Стамболийски“.  На място пристигнаха четири противопожарни автомобила, екипи на спешна помощ и полицията. След бърза намеса на..

публикувано на 10.12.18 в 15:43

Граждански инициативен комитет от Кюстендил оспорва решение на МС, заради заплаха от екокатастрофа

Голяма екологична заплаха надвисва над Кюстендил, след решение на МС от миналата сряда, с което е дадено право на канадска фирма в продължение на три години да извършва проучване за добив на метални полезни изкопаеми от площ "Злогош".  Това алармираха от гражданския инициативен комитет "За чиста природа", създаден наскоро в Кюстендил.  От..

публикувано на 10.12.18 в 15:16