С любов към историята

Днес се състоя церемонията по награждаване на ученици, участници в конкурса „Героите не се забравят – 11-та Македонска дивизия и 115 г. от подвига на Радон Тодев и неговата чета“. Той бе организиран от фондация „Българска памет“, Общински съвет по наркотични вещества Благоевград, община Благоевград и община Банско. 

В конкурса се включиха над 90 ученици от Благоевградска област, които получиха наградите си от Живко Костурков, представител на фондация „Българска памет“. 

Иван Стоянов, зам. областен управител на област Благоевград, д-р Теменужка Любенова, председател на Общинския съвет по наркотични вещества Благоевград и г-жа Стоянова от РУО Благоевград поздравиха участниците.

Бяха представени две презентации – на Зара Милушева, ученичка в VI клас от Второ основно училище „Д. Благоев“ Благоевград с ръководител Теодора Мусова  и Николай Наков, ученик в  X клас от ПГИ „Иван Илиев“ – Благоевград с ръководител Антония Бакалова.

Всички участници в конкурса получиха грамоти и кратка история за млади читатели „Моята България“.

В звуковите файлове можете да чуете д-р Теменужка Любенова, Иван Стоянов, Зара Милушева, Теодора Мусова и Николай Наков - >


                                                         


Вижте още

Омбудсманът на Благоевград представи новата си книга

Омбудсманът на Благоевград доц. д-р Валентин Василев и съавторът Костадин Георгиев представиха новата си книга днес в Регионална библиотека „Димитър Талев” Благоевград.  Монографичният труд „Екипи и екипна ефективност. Теоретичен навигатор и практически наръчник“ е фокусиран върху използването на екипната форма на работа, мотивирането в..

публикувано на 15.10.19 в 18:18

Изграждат канализация в пернишкото село Драгичево

Започва изграждането на първия етап от канализацията в най-голямото пернишко село Драгичево. Първата копка ще бъде направена на 17 октомври, съобщиха от пресцентъра на община Перник. Обектът е изключително важен, каза зам.-кметът на Перник Владислав Караилиев. Неговата реализация ще позволи на по-следващ етап да се направи канализация и в..

публикувано на 15.10.19 в 16:16

Предстоят обучения на СИК в община Дупница

362 заявления за гласуване по настоящ адрес са подадени в община Дупница за местния вот на 27 октомври. Справката е от Дирекция ГРАО, а срокът изтече на 12 октомври. 59 души ще гласуват по настоящ адрес в Дупница. Най-много – 73 заявления, са за село Джерман. 52 са за Баланово и 42 - за Крайници. В останалите села броят им е между 10 и 20. Само..

публикувано на 15.10.19 в 14:18

Изложба представя емблематични места в Перник

В галерия „Атриум” на Областната администрация в Перник бе открита изложба с творбите от преминалия пленер по живопис под мотото „Старият Перник”. Инициативата на читалище „Нови хоризонти – 2009 г.”, се реализира с партньорството на „Топлофикация – Перник” АД.  Експозицията е посветена на предстоящия Ден на град Перник и неговата 90-годишнина,..

публикувано на 15.10.19 в 09:43

17-годишен загина при ПТП

Около 04:15 часа днес, на пътя между село Черниче и град Симитли, е станало ПТП, при което 17-годишен неправоспособен водач от село Полена, управлявайки нерегистриран по надлежния ред мотоциклет и движейки се с несъобразена с пътните условия скорост в посока от Черниче към Симитли, губи контрол над мотоциклета, излиза в дясно от пътя и се..

публикувано на 15.10.19 в 09:02

Започна учебната година в Неделното училище в Петрич

През тази година училището ще навърши десет години от създаването си. В Неделното училище се обучават десетки деца не само от енорията на храма, но и от целия град. Тази година записаните деца са по-малко в сравнение с миналата, каза Галина Дуева, преподавател в Неделното училище при храм „Св. Вмчк Георги Победоносец“, Петрич.  " Сега са..

публикувано на 15.10.19 в 08:56

Предстоящи събития на 15 октомври

В зала „Яворов“ днес от 17,30 часа ще се проведе обучение на членовете на Секционните избирателни комисии на територията на община Благоевград за местния вот на 27 октомври. В град Гоце Делчев ще се проведе Националната кампания „Бъди войник“ на министерството на отбраната. Информационната борса за набиране на войници и матроси за..

публикувано на 15.10.19 в 08:10