Община Благоевград с по-богат бюджет за 2019 година

12,5 милиона лева повече са заложени в проекта за бюджет на община Благоевград за 2019 година. Това стана ясно по време на обществено обсъждане, проведено тази вечер в зала №5 в сградата на общинската администрация, която се оказа тясна, за да побере всички желаещи да научат повече за основните параметри на бюджета. 

 Общият му размер е 72,5 милиона лева, при 60 милиона за миналата година. Средствата са разпределени както следва: за делегирани държавни дейности 40 млн. лева - с 5,3 млн. лева повече в сравнение с началния бюджет за 2018 година; за местни дейности и делегирани държавни дейности, дофинансиранe с местни приходи – 32,5 млн. лева. С 18 % повече са заложените средства за образование тази година, които са в размер на 27 628 000 лева. 

По отношение на доходите, допълнително е разчетено за педагогическия персонал, работещ в системата на общинското образование, увеличение на възнагражденията средно с 20% за 2019 г. С 9,8% повече са средствата за делегираните дейности в здравеопазването. За финансиране на дейностите по спорт са планирани 770 хиляди лева. 

За община Благоевград са планирани от Централния бюджет 2,9 млн. лева обща изравнителна субсидия, 291 хиляди лева за зимно поддържане и снегопочистване и 1,2 милиона лева за целева субсидия за капиталови разходи. 

 Очакваните приходи от местни данъци за 2019 година са приблизително 10,5 милиона лева, което е с 5% повече от планираните за 2018 година. 

Очакваните неданъчни приходи за тази година са в размер на 12,3 милиона лева.

Снимка


Снимка


Вижте още

Отпада изборът за кмет на десет села в Кюстендилска община

 Отпада изборът за кмет на десет села в Кюстендилска община, изчислиха кметове на кметства в района. Така нови десет населени места в общината няма да избират кметове през есента, защото след промените в изборното законодателство, сега кмет ще избират в селата с население над 350 души. В тези с по-малък брой жители ще бъде назначаван кметски..

публикувано на 20.01.19 в 14:37

Община Банско стартира пъстър конкурс за мартенички

  За втора поредна година Общинската администрация-Банско организира конкурс за изработка на традиционни, уникални и нестандартни мартенички, съобщават от общината. Той е под наслов "Нека заедно посрещнем Баба Марта" и цели повишаването на интереса сред децата към българските традиции и обичаи, както и приучаването им към работа в екип...

публикувано на 20.01.19 в 14:18

Старото момче от Пастра получи Венец на победителя от „Нощта на шампионите“

Роденият в рилското село Пастра Бончук Андонов, доайен на българската спортна фотография, снощи получи приза Венец на победителя от министъра на спорта Красен Кралев по време на церемонията „Нощта на шампионите“. Запечатал най-паметните моменти от българската спортна слава, той благодари на хората, които са били с него през всичките тези..

публикувано на 20.01.19 в 12:06

Опасно висока замърсеност на въздуха в Благоевград

Към 4 часа тази сутрин замърсеността на въздуха в Благоевград с фини прахови частици PM 10 e била 162 мг/куб.м., което превишава среднодневната норма над 3 пъти /50 мг/куб.м./. Данните са от онлайн услугата „Европейски индекс за качеството на въздуха“ на Европейската агенция по околна среда. При проверка на аналогичната в България система за..

публикувано на 20.01.19 в 11:43

На колело по пътя за Шипка - предизвикателство за силата на българския дух

Тодор Андреев поема предизвикателството да измине с велосипед пътя от Германия до България посред зима. Това ще се случи съвсем скоро като отправната точка ще е от Берлин. Младият мъж е от Каспичан, на 26 години, но от 4 години живее и работи в Германия. Идеята му е да достигне до българската граница и да се изкачи на Шипка навръх 3 март.  "Аз не съм..

публикувано на 20.01.19 в 10:54

Перник е с нарушено топлоподаване

Теч в пети котел на ТЕЦ „Република” в Перник наруши топлоподаването към абонатите. Парогенераторът е спрян, за да бъде отстранена аварията. В момента е включен резервният четвърти котел. Той е с по-малка мощност и температурите в жилищата са по-ниски от нормалните, обясни директорът на „Топлофикация Перник” Любомир Спасов. Екипи на дружеството..

публикувано на 20.01.19 в 10:40

Пътната обстановка в Югозапада

Проходими при зимни условия са пътищата в Кюстендилска област, съобщи за Радио Благоевград дежурният в Областното пътно управление. Пътните настилки са сухи, в усойните места – хлъзгави, но обработени и опесъчени. През изминалата нощ не са регистрирани пътно-транспортни произшествия. Нормално проходими при зимни условия са пътищата в..

публикувано на 20.01.19 в 08:34