Община Благоевград с по-богат бюджет за 2019 година

12,5 милиона лева повече са заложени в проекта за бюджет на община Благоевград за 2019 година. Това стана ясно по време на обществено обсъждане, проведено тази вечер в зала №5 в сградата на общинската администрация, която се оказа тясна, за да побере всички желаещи да научат повече за основните параметри на бюджета. 

 Общият му размер е 72,5 милиона лева, при 60 милиона за миналата година. Средствата са разпределени както следва: за делегирани държавни дейности 40 млн. лева - с 5,3 млн. лева повече в сравнение с началния бюджет за 2018 година; за местни дейности и делегирани държавни дейности, дофинансиранe с местни приходи – 32,5 млн. лева. С 18 % повече са заложените средства за образование тази година, които са в размер на 27 628 000 лева. 

По отношение на доходите, допълнително е разчетено за педагогическия персонал, работещ в системата на общинското образование, увеличение на възнагражденията средно с 20% за 2019 г. С 9,8% повече са средствата за делегираните дейности в здравеопазването. За финансиране на дейностите по спорт са планирани 770 хиляди лева. 

За община Благоевград са планирани от Централния бюджет 2,9 млн. лева обща изравнителна субсидия, 291 хиляди лева за зимно поддържане и снегопочистване и 1,2 милиона лева за целева субсидия за капиталови разходи. 

 Очакваните приходи от местни данъци за 2019 година са приблизително 10,5 милиона лева, което е с 5% повече от планираните за 2018 година. 

Очакваните неданъчни приходи за тази година са в размер на 12,3 милиона лева.

Снимка


Снимка


Вижте още

Църквата "Свето Благовещение" в Разлог отбелязва своя празник

В деня на Благовещение, църквата "Свето Благовещение" в Разлог отбелязва своя празник.  По този повод в храма ще бъде отслужена тържествена света литургия и молебен за благоденствие и здраве от Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим и свещеници от Разложка духовна околия. Ще бъде извършен водосвет за здраве на всички..

публикувано на 25.03.19 в 08:39
Пролетно пробуждане

Слънчево с температури до 25°

Днес времето ще е предимно слънчево, със слаб вятър от запад-югозапад, съобщават от НИМХ. Температурите ще се повишат още и максималните ще са между 20° и 25°, по Черноморието ще са по-ниски 12°-17°. В планините ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е..

публикувано на 25.03.19 в 08:27

Предстоящи събития на 25 март

Комисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел ще проведе в Благоевград граждански диалог „Цифровото образование: двигател на цифровата икономика“. В срещата, по покана на Стопанския факултет на Югозападен университет „Неофит Рилски“ и със съдействието на „Европа Директно“ и ТПП-Благоевград, ще се включат студенти, преподаватели,..

публикувано на 25.03.19 в 07:55

Днес е Благовещение

Всички християни - православни, католици и протестанти, празнуват днес един от най-големите църковни празници - Благовещение, на който се почита едно от най-големите тайнства в християнството. Според Библията, на този ден Архангел Гавриил съобщава на Дева Мария благата вест, че тя ще роди Спасителя на човечеството - сина Божий Исус Христос. За..

публикувано на 25.03.19 в 07:54

Община Благоевград обнови и подобри условията в кабинета по кинезитерапия към Общностен център за Ранно детско развитие

  Кабинетът по кинезитерапия към Общностен център за Ранно детско развитие в Благоевград вече е обновен и напълно оборудван. Той разполага с необходимите уреди за рехабилитация на хора с двигателни затруднения . Сред тях са успоредка, стълби, топки за рехабилитация и шведска стена. В кабинета е положена и подходяща настилка. Той се намира в ж.к...

публикувано на 24.03.19 в 14:33

В Струмяни организират колопоход „Здраве и спорт за децата на Струмяни“

По случай празника на община Струмяни на 7 април и във връзка с изпълнението на годишната програма на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, на 3 април ще се проведе колопоход под надслов: „Здраве и спорт за децата на Струмяни“. Колопоходът започва от площада в село Илинденци и ще премине през..

публикувано на 24.03.19 в 09:38

Предимно слънчево с температури до 21 градуса

Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 16° и 21°, по-ниски ще останат в Източна България – между 12° и 15°.  В планините ще преобладава слънчево време. Ще е ветровито, с умерен до силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около..

публикувано на 24.03.19 в 07:32