Община Благоевград с по-богат бюджет за 2019 година

12,5 милиона лева повече са заложени в проекта за бюджет на община Благоевград за 2019 година. Това стана ясно по време на обществено обсъждане, проведено тази вечер в зала №5 в сградата на общинската администрация, която се оказа тясна, за да побере всички желаещи да научат повече за основните параметри на бюджета. 

 Общият му размер е 72,5 милиона лева, при 60 милиона за миналата година. Средствата са разпределени както следва: за делегирани държавни дейности 40 млн. лева - с 5,3 млн. лева повече в сравнение с началния бюджет за 2018 година; за местни дейности и делегирани държавни дейности, дофинансиранe с местни приходи – 32,5 млн. лева. С 18 % повече са заложените средства за образование тази година, които са в размер на 27 628 000 лева. 

По отношение на доходите, допълнително е разчетено за педагогическия персонал, работещ в системата на общинското образование, увеличение на възнагражденията средно с 20% за 2019 г. С 9,8% повече са средствата за делегираните дейности в здравеопазването. За финансиране на дейностите по спорт са планирани 770 хиляди лева. 

За община Благоевград са планирани от Централния бюджет 2,9 млн. лева обща изравнителна субсидия, 291 хиляди лева за зимно поддържане и снегопочистване и 1,2 милиона лева за целева субсидия за капиталови разходи. 

 Очакваните приходи от местни данъци за 2019 година са приблизително 10,5 милиона лева, което е с 5% повече от планираните за 2018 година. 

Очакваните неданъчни приходи за тази година са в размер на 12,3 милиона лева.

Снимка


Снимка


Вижте още

„Перник – по-добър и модерен град“

С официална церемония по поднасяне на венци и цветя, с участието на Националната гвардейска част, пред паметника на Кракра Пернишки, беше отбелязана тържествено 90-годишнината от обявяването на Перник за град. В тържествения ритуал се включиха представители на местната и държавната власт, в лицето на кмета Вяра Церовска и екипа ѝ, областният..

публикувано на 26.06.19 в 19:47

Излязоха резултатите от НВО след VII клас

Учениците и родителите вече могат да проверяват резултатите от националните външни оценявания след VII клас по български език и литература и по математика. Проверката става с входящ номер и идентификационен код на адрес:  http://priem.mon.bg   Обявяването на резултатите по-рано ще осигури на децата и родителите достатъчно време, за да..

публикувано на 26.06.19 в 17:15

Агенцията по вписванията ще работи извънредно

Предвид изтичащия краен срок за подаване на заявления за обявяване на годишни финансови отчети в търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, Агенцията по вписванията ще работи извънредно с цел улесняване на гражданите. Всички офиси на Агенцията по вписванията в страната ще работят извънредно в събота, 29 юни с..

публикувано на 26.06.19 в 16:56

Над 100 души днес посетиха приемните на омбудсмана Мая Манолова в Благоевградска област

В девет от общините в Благоевградска област омбудсманът Мая Манолова, нейният заместник Диана Ковачева и експерти от екипа на омбудсмана имаха възможност да разговарят с жители на областта, да чуят основните проблеми. Сред тях са ниските доходи, задълженията към банки и други кредитиращи институции, ниските възнаграждения на медицинските..

публикувано на 26.06.19 в 16:45

Приключи първият етап от Детска полицейска школа в Банско

Детската полицейска школа е част от програмата за летните занимания с децата от община Банско, като за първа година в нея са включени и деца от детските градини и подготвителните групи.  Провежда се веднъж седмично със служители от Районното управление – Банско, а занятията се провеждат под формата на игри. На всички деца бяха раздадени..

публикувано на 26.06.19 в 16:38

Ново кръгово кръстовище в Перник

В деня, в който Перник чества 90 години от обявяването си за град, бе направена първа копка на ново кръгово кръстовище при входа на града в квартал „Изток”. С изграждането му ще бъде разтоварен автомобилният трафикът в един от най-натоварените райони на града и ще бъде подобрена безопасността на движението, както на моторните превозни средства, така..

публикувано на 26.06.19 в 16:31

Кампанията "Непознатият Перник" с още инициативи

На днешния празник на Перник младежи от местната организация на ГЕРБ раздаваха свитъци с указ 402 на цар Борис III, с който на 26 юни 1929 година Перник е обявен за град.  Раздадени бяха общо 90 свитъка, първият от които получи кметът Вяра Церовска. Инициативата увенчава края на кампанията под наслов "Непознатият Перник", с която младежите..

публикувано на 26.06.19 в 16:05