Нормално проходими при зимни условия са пътищата в Благоевградска област

Нормално проходими при зимни условия са пътищата в Благоевградска област. Няма въведени ограничения. През нощта не са регистрирани пътно-транспортни произшествия, съобщи дежурният в ОПУ-Благоевград. 

Заледявания са възможни по мостове и усойни места. Пътищата се опесъчават и обработват. Машините са готови за почистване на основните пътища от републиканската пътна мрежа. 

С особено внимание шофьорите да се движат през прохода Предел и Кресненското дефиле.


Вижте още

Превенцията на социално-значимите заболявания в трансграничния регион ще бъде на фокус утре в Благоевград

Регионалната здравна инспекция – Благоевград организира конференция на тема “Превенция на социално-значимите заболявания в трансграничния регион”, която ще се проведе на 26 юни 2019 г., 10:00 – 16:00 ч., в хотел “Монте Кристо”, ул. “Света гора” №1, Благоевград. Основен фокус на конференцията е представяне на резултатите от извършването на превантивни..

публикувано на 25.06.19 в 13:22

Част от град Симитли без вода на 26 юни

“Водоснабдяване и канализация” ЕООД - Благоевград уведомява своите потребители, че във връзка с планов ремонт  на 26.06.2019 год. (сряда) от 08.00 часа до 17.00 часа  ще бъде нарушено водоподаването по ул. „Предел“, ул. „Цар Симеон“, ул. „Славянска“, ул. „Димитър Ацев“, ул. „Осогово“, ул. „Яне Даракчийски“, ул. „Паисий Хилендарски“, ул. „Георги..

публикувано на 25.06.19 в 13:15

Ще спира водата в някои части на град Разлог

„Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград уведомява жителите на град Разлог, че във връзка с изпълнението на ремонт на уличен водопровод по ул. „Стара Планина“, град Разлог, в периода 27.06.201 9 г. – 31.07.201 9 г., от 08:30 до 20:00 часа (в делничните дни) , ще бъде преустановено водоподаването по ул. „Стара Планина“ (кв. „Изток“),..

публикувано на 25.06.19 в 13:06

Комитите слизат от планината за „Фолклорна магия“ в Банско

Възстановка на въоръжени комити, които слизат от планината, за да обявят свободата на Банско, а банскалии ги посрещат с народно веселие, ще бъде демонстрирана на второто издание на Националния фестивал за народно творчество „Фолклорна магия“. Самодейците към НЧ „Никола Вапцаров-1894“, град Банско и сдружение “Перински айдути“ ще пресъздадат..

публикувано на 25.06.19 в 12:55

Д-р Антоанета Славова представя в Благоевград книгата си „Луна на прозореца“

“ Луна на прозореца“ е новата книга на родената в Благоевград, но живееща в ЮАР, д-р Антоанета Славова. Това е психологически роман за вечното търсене на пътя и за болезнените конфликти, които хората преодоляват ежедневно, за да запълнят празнотата в себе си. След успешното представяне на романа в София, книжарница "Хеликон" в..

публикувано на 25.06.19 в 11:17

Стари снимки разказват истории за децата на Перник

Стари снимки ще оживеят и ще разкажат истории за децата на Перник. Нередактираното детство ще бъде представено в изложба, проследяваща ежедневието и живота на децата на Перник в различни етапи от развитието на града. Най-старите фотоси са от 20-те години на миналия век. Облечени в ретро костюми, малките актьори от Детско-юношеския театър..

публикувано на 25.06.19 в 10:22

Годишнина от рождението на Димитър Димов отбелязват в Дупница

110 години от рождението на Димитър Димов ще бъдат отбелязани днес в Дупница. Честването е под надслов “Изследователят на една епоха – интелектуална виртуозност и прозрение”. Организатори са община Дупница, читалище “Зора” и Историческият музей.  В 10ч. е поднасянето на цветя пред паметната плоча на писателя. Час след това на площад..

публикувано на 25.06.19 в 08:14