Радио Благоевград с кампания за събиране на книги за читалището в Скребатно

Пожара изпепели читалището на гърменското село Скребатно
Снимка: БГНЕС

Радио Благоевград инициира дарителска кампания за събиране на книги за изгорялата библиотека на читалището в село Скребатно, община Гърмен.

Всеки, който желае и има възможност, нека дари книги - художествена литература и литература за деца. Молим книгите да бъдат запазени!

Книгите се събират в сградата на Радио Благоевград, ул. "Иван Михайлов" 56 (на портала).

Екипът на Радиото поема ангажимента да ги предостави на читалището в село Скребатно.

Това не е първа дарителска акция на Радиото на Югозапада. Обществената медия има зад гърба си десетки реализирани инициативи в подкрепа на четенето - кампанията "Дари книга, те искат да четат", чрез която бяха дарени множество книги на Домове за възрастни хора в региона; Кампанията за събиране на книги за бесарабските българи в Молдова; Кампанията "Сподели книга" за стимулиране на четенето сред младите хора и още много други подобни акции.


Вижте още

Църквата "Свето Благовещение" в Разлог отбелязва своя празник

В деня на Благовещение, църквата "Свето Благовещение" в Разлог отбелязва своя празник.  По този повод в храма ще бъде отслужена тържествена света литургия и молебен за благоденствие и здраве от Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим и свещеници от Разложка духовна околия. Ще бъде извършен водосвет за здраве на всички..

публикувано на 25.03.19 в 08:39
Пролетно пробуждане

Слънчево с температури до 25°

Днес времето ще е предимно слънчево, със слаб вятър от запад-югозапад, съобщават от НИМХ. Температурите ще се повишат още и максималните ще са между 20° и 25°, по Черноморието ще са по-ниски 12°-17°. В планините ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е..

публикувано на 25.03.19 в 08:27

Предстоящи събития на 25 март

Комисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел ще проведе в Благоевград граждански диалог „Цифровото образование: двигател на цифровата икономика“. В срещата, по покана на Стопанския факултет на Югозападен университет „Неофит Рилски“ и със съдействието на „Европа Директно“ и ТПП-Благоевград, ще се включат студенти, преподаватели,..

публикувано на 25.03.19 в 07:55

Днес е Благовещение

Всички християни - православни, католици и протестанти, празнуват днес един от най-големите църковни празници - Благовещение, на който се почита едно от най-големите тайнства в християнството. Според Библията, на този ден Архангел Гавриил съобщава на Дева Мария благата вест, че тя ще роди Спасителя на човечеството - сина Божий Исус Христос. За..

публикувано на 25.03.19 в 07:54

Община Благоевград обнови и подобри условията в кабинета по кинезитерапия към Общностен център за Ранно детско развитие

  Кабинетът по кинезитерапия към Общностен център за Ранно детско развитие в Благоевград вече е обновен и напълно оборудван. Той разполага с необходимите уреди за рехабилитация на хора с двигателни затруднения . Сред тях са успоредка, стълби, топки за рехабилитация и шведска стена. В кабинета е положена и подходяща настилка. Той се намира в ж.к...

публикувано на 24.03.19 в 14:33

В Струмяни организират колопоход „Здраве и спорт за децата на Струмяни“

По случай празника на община Струмяни на 7 април и във връзка с изпълнението на годишната програма на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, на 3 април ще се проведе колопоход под надслов: „Здраве и спорт за децата на Струмяни“. Колопоходът започва от площада в село Илинденци и ще премине през..

публикувано на 24.03.19 в 09:38

Предимно слънчево с температури до 21 градуса

Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 16° и 21°, по-ниски ще останат в Източна България – между 12° и 15°.  В планините ще преобладава слънчево време. Ще е ветровито, с умерен до силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около..

публикувано на 24.03.19 в 07:32