46-годишен мъж от София е привлечен като обвиняем за телефонна измама в Гоце Делчев

46-годишен мъж от София е привлечен като обвиняем за телефонна измама, съобщиха от ОД на МВР-Благоевград. 

На 5 януари около 16:30 часа, представяйки се за длъжностно лице от полицията, същият е въвел в заблуждение 87-годишна жена от Гоце Делчев за това, че е необходимо да съдейства за залавяне на телефонни измамници, с което й нанесена щета на приблизителна стойност около 5 000 лева.


Вижте още

В Перник беше открито ново кръгово кръстовище на входа на града в квартал „Изток”

В Перник официално беше открито новоизграденото кръгово кръстовище на входа на града в квартал „Изток”. Участъкът, през който ежедневно преминават около 20 000 автомобила, свързва Перник със София и съседните населени места.  Новото кръгово кръстовище ще разтовари трафика и ще подобри безопасността на движение, както за автомобилите, така и за..

публикувано на 19.10.19 в 18:56

Районен съд – Кюстендил определи мярка за неотклонение "задържане под стража" за мъж, участвал в схема за телефонни измами.

Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Пламен Деянов, измени мярката за неотклонение „подписка“ в най- тежката – „задържане под стража“, по отношение на Тодор К. (на 30 години от гр. Банкя ). Той е обвинен по досъдебно производство в участие в телефонни измами, с които са причинени имотни вреди на жена от Пирдоп и на двама души..

публикувано на 19.10.19 в 15:38

Пернишкият художник Данаил Атанасов е тазгодишният носител на Голямата награда на СБХ от Зоналната изложба "Струма"

Данаил Атанасов печели голямата наградата за втори път след възстановяването на изложбата през 2013 година. В раздел „Живопис” наградите са две. Отличените творци са Валентин Топалов от Перник и Георги Андонов от Кюстендил. Ангелина Станчева от Благоевград е носител на наградата в раздел „Приложни изкуства”, а кюстендилският художник Станислав..

публикувано на 19.10.19 в 15:37

Десети, юбилеен Празник на кестена в село Брежани

Един празник, минал през своите десет години упорито и утвърдил се като значимо събитие в културния календар на община Симитли. Празник, с дъх на печени кестени, станал емблема на с. Брежани. Оценили по достойнство качествата на брежанския кестен, инициаторите и организаторите от Сдружение „Хора и традиции“, съвместно с кметството и общината,..

публикувано на 19.10.19 в 15:10

Патриарх Неофит стана почетен гражданин на Перник

Днес, в деня на Св. Иван Рилски, когато Перник чества Ден на града, на тържествена сесия на Общинския съвет на Негово Светейшество българският патриарх Неофит бяха връчени знаците на отличието "Почетен гражданин". Преди това патриарх Неофит присъства на отслужената литургия в централния пернишки храм „Св. Иван Рилски“.   Патриарх Неофит бе удостоен със..

публикувано на 19.10.19 в 14:29
Панорама от връх Голеш

56 километров веломаршрут официално функционира от днес в Трънско

   Първият планински веломаршрут в Трънско – "ВелоЕрул", има своето официално откриване днес, съобщиха от Трънското туристическо дружество. Маршрутът е кръгов и е с обща дължина от 56 км. Състои се от две части, които тръгват от село Глоговица. В едно от най-високо разположените села в Западна България – Ерул, трасето се разделя в две посоки – едната е..

публикувано на 19.10.19 в 13:38

Перник е домакин на 20-ото издание на зоналната изложба „Струма”

Тазгодишната експозиция включва 168 творби на 96 автори, които са подредени в трите изложбени зали в града. Зоналната изложба „Струма” има дълга история. За първи път художниците от трите региона представят обща изложба през 1968 година в Кюстендил. През 1977 година изложбата се организира отново, вече под наименованието Обща зонална изложба..

публикувано на 19.10.19 в 13:10