Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затвориха търговски обекти в ромската махала на Кюстендил

Главна дирекция "Фискален контрол" при НАП е затворила 32 обекта в ромския квартал "Изток" в Кюстендил, при проверени 45. Това съобщиха днес от Районната прокуратура, които отчетоха резултатите от съвместна проверка с контролните органи в областта. 

   Проверката беше извършена на 3 и 4 декември миналата година, а за обезпечаване на извършването й тогава участваха сили на жандармерията и полицията. От прокуратурата обаче отчетоха, че не е имало инциденти и напрежение по време на инспекцията. 

  "Имахме предварителна информация за общо 86 търговски обекти на територията на ромския квартал, но беше установено, че 41 от тях са преустановили дейност", каза говорителят на прокуратурата Галина Димитрова. 

  Служителите на НАП са установили общо 50 нарушения по ЗДДС и 18 - за регистриране и отчитане на продажби чрез фискални устройства.

  Инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните /ОДБХ/ са затворили 23 обекта. Те са установили, че обектите работят без удостоверение за регистрация, липсват здравни книжки на персонала, а в пет от обектите са открити храни с изтекъл срок на годност и такива без ясен произход. От ОДБХ са съставили 32 акта, иззети са храни, а 28-те съставени наказателни постановления са за 36 500 лв.

  От Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" /РС"ПБЗН"/ са проверили 37 търговски обекта, където са съставени актове за административни нарушения, липса на строителни книжа и документи. По време на съвместната проверка, контролни органи от Община Кюстендил са установили и амбулантни търговци, предлагащи за продажба стоки на известни търговски марки. По този случай проверката продължава, посочиха от прокуратурата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Депутатите гласуват промени в Закона за българите, живеещи в чужбина

С окончателно приемане на промени в Закона за българите, живеещи извън България, ще започнат работа депутатите. На второ четене влизат и промени в Гражданско-процесуалния и в Наказателния кодекс. Съвет по координация на политиките за българите, извън Република България, ще организира работата на структурите на изпълнителната власт за осъществяване на..

публикувано на 24.04.24 в 09:20

Последен ден за регистрация на партиите и коалициите за изборите на 9 юни

Днес изтича крайният срок, в който партиите и коалициите могат да подават в Централната избирателна комисия документите си за регистрация за участие в предстоящите избори две в едно на 9 юни за народни представители и за членове на Европейския парламент. Също до днес кметовете на общини определят местата за обявяване на избирателните списъци и..

публикувано на 24.04.24 в 09:18

Служебният премиер ще се срещне с представители на земеделците

Служебният премиер Димитър Главчев и новоизбраният министър на земеделието Георги Тахов ще се срещнат с представители на земеделския бранш.  Очаква се на срещата да присъства и вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, а в предварителния дневен ред е обявено, че ще се обсъждат въпроси от „спешен порядък“. Без предварително да е посочена..

публикувано на 24.04.24 в 09:16

Предимно слънчево време

На 24 април ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността и в следобедните часове на места, главно в планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°. През нощта срещу четвъртък от запад ще започне ново увеличения на облачността и на много места в Западна и Централна България ще..

публикувано на 24.04.24 в 07:01

В ромския квартал в Кюстендил разясниха последствията от заразяването с коклюш

Здравна лекция, част от информационна кампания посветена за превенция и борба срещу болестта коклюш се проведе в в ромския квартал „Изток” в Кюстендил. Срещата се състоя по настояване на жителите на квартала. По време на здравната беседа организирана от ромският активист Стефан Лазаров местните жители пожелаха да получат яснота как да се предпазват от..

публикувано на 23.04.24 в 18:46

Катастрофа на АМ " Струма"

Движението се осъществява в една лента при км 79 на "АМ Струма'' в посока София поради ПТП. Временно се ограничава изпреварващата лента. Трафикът се осъщтествява в активната и аварийната лента  и се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 23.04.24 в 17:23

Обсъдиха мерки за превенция на престъпността в Разлог

В сградата на Общинския съвет в Разлог се организира днес среща с цел актуален анализ на оперативната обстановка на територията на общината, спецификите на престъпността, инфраструктурата, пътната безопасност и сигурността. В нея взеха участие председателят на Общинския съвет адв. Иван Димитров, зам.-кметовете на община Разлог: инж. Гергана Костова и..

публикувано на 23.04.24 в 16:44