Без промяна в размера на таксите за детските заведения в Благоевград

Размерът на таксите в детските градини в Благоевград остават непроменени и през 2019 година, съобщиха от Пресцентъра на Общината. Въпреки възходящия стандарт за обгрижване на дете в детско заведение, таксата за месец е 40 лева или около 2 лева на ден. Същата не е променяна от 11 години насам.

Община Благоевград има предвидени редица социални облекчения. За 342 от децата в детските ясли и градини в Благоевград дължимата такса е 50% от абсолютната стойност. Това е предвидено за деца с един родител, както и за две деца от едно семейство, посещаващи едно или различни детски заведения. За деца на многодетни родители, таксата, която се заплаща за първото дете, е в половин размер. За второто - дължимата сума е в четвърт размер или 10 лева, което към момента засяга 61 от децата в Благоевград.

Общо 196 деца, посещаващи детските заведения на територията на община Благоевград, са освободени от такса. Всички социални облекчения са записани в Наредба, приета от Общински съвет - Благоевград. Тя е поместена в страницата на Община Благоевград – www.blgmun.com.

От тази година, по разпореждане на кмета Атанас Камбитов, Община Благоевград въведе и специално меню за деца с глутенова ентеропатия. За тях се приготвя отделна храна, като това не влияе на определената месечна такса, добавят от Пресцентъра на Общината.


Вижте още

Днес ще заседава ОИК-Благоевград

„Във връзка със сигнали и медийни публикации, свъзващи името на кмета на Благоевград Атанас Камбитов с участие във фирми, в петък трябваше да заседава Общинската избирателна комисия-Благоевград, но част от колегите не дойдоха, затова заседанието беше отложено за понеделник в 17 часа. Ако се събере необходимият кворум, заседание ще има“, каза за..

публикувано на 22.04.19 в 10:13

Със спортни надпревари отбелязват Световния ден на Земята в Перник

Инициативата се провежда за осма поредна година на територията на кметство „Изток”. Стартът на проявата в 10 часа ще дадат малчуганите от детските градини, които ще се състезават с електромобили. Учениците от професионалните гимназии в кв. „Изток” ще премерят сили в състезание по волейбол, ще се проведе и лекоатлетическа щафета. Гостите на..

публикувано на 22.04.19 в 09:46

Предстоящи събития на 22 април

Днес от 12.00 часа, в зала 5 в сградата на Община Благоевград, ще се проведе встъпителна пресконференция по проект  "LYSIS - съвместни действия за разработването и прилагането на нови технологии за оптимално управление на водните ресурси в градската среда", финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A "Гърция - България"..

публикувано на 22.04.19 в 07:50

Повече слънце днес

Днес ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност още от сутринта ще има над североизточните райони, а след обяд над цялата страна ще има временни увеличения на облачността. Само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен вятър от югоизток.  Максималните температури ще бъдат предимно между 16° и 21°, по-ниски по..

публикувано на 22.04.19 в 07:41
Румен Петков

По случая "Чората" петимата служители от благоевградската полиция са действали в рамките на закона за МВР, заяви Румен Петков

По случая "Чората" петимата служители от благоевградската полиция са действали в рамките на закона за МВР, е заявил бившият министър на вътрешните работи Румен Петков, цитиран в съобщение от пресцентъра на партия АБВ.  По т.н. случай "Чората" от 2005 година, при който задържаният умира, прокуратурата, след много сериозен анализ на събраните данни,..

публикувано на 21.04.19 в 18:50

 11-та поредна инициатива „Да пуснем корени в България“

„Да пуснем корени в България е инициатива на МГЕРБ – Благоевград. Официални гости на събитието бяха зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков и Асим Адемов, кметове от Благоевградска област, народния представител и областен координатор на ПП ГЕРБ – Благоевград Даниела Савеклиева, членове и..

публикувано на 21.04.19 в 15:50

Обновен е храмът в Кладнишкия манастир "Св. Николай Мирликийски"

Подменен е покривът, извършени са конструктивно-укрепителни и ремонтно-възстановителни дейности. Част от стенописите са реставрирани. Манастирът е  създаден към XVI-XVII в. и е бил част от комплекса "Софийска мала Света гора". Многократно е дострояван, като последно това станало през XIX-XX в.  По време на националноосвободителните борби..

публикувано на 21.04.19 в 14:10