Елисавета Каменичка: Конкурсът „Звезди в радиото" е кауза, която ще продължи да съществува и след нас!

"Звезди в Радиото", жури
Снимка: Архив


Започна записването за конкурса „Звезди в радиото, 2019“, организиран от Радио Благоевград, НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ Благоевград с подкрепата на РУО Благоевград. Крайният срок за подаване на заявление за участие е 15 март 2019г.

Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната и популярната музика. В него могат да участват само индивидуални изпълнители, ученици в V,  VI и VII клас включително.

Това е едно събитие с много добър резултат. Радва страшно много и дава възможност за изява на млади таланти.“ – сподели в предаването „Днес“ Елисавета Каменичка, директор на Радио Благоевград. „Това ни мотивира и си заслужава усилията. А догодина ще сме още по-щастливи, защото ще обявим  десетото издание. Една кауза, която прегърнахме и съм сигурна, че и след нас ще има живот.“

Г-н Марин Митов, директор на НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ Благоевград увери, че наградите се печелят от децата, които се представят най-добре. „Нашата паралелка с профил „Музика“ е единствената в Югозападна България. Тази година е пълна. Децата печелят конкурси в страната и чужбина, а това ни дава повод за радост и гордост.“ – каза Марин Митов.

Конкурсът „Звезди в радиото, 2019“ ще се проведе на 30 и 31 март в Голямото концертно студио на Радио Благоевград.

По-подробна информация можете да получите на електронната страница на НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ Благоевград

www.nhg-blg.com

Интервю с Елисавета Каменичка и Марин Митов можете да чуете в звуковия файл
Вижте още
Лилия Хаджиева

Бижута с кристали и билки – вдъхновение от природата

Имало едно време едно момиче, което обичало да си измисля само дрехите, да крои, да шие и да се вдъхновява от красивите форми на природата. Днес порасналото момиче продължава да твори в уютното си ателие и създава оригинални, очарователни и уникални бижута от кристали и билки. Представяме Лилия Хаджиева от Благоевград. Тя е..

публикувано на 22.07.19 в 11:16

Николай Генчев: Левски стана народен вожд, какъвто историята на българите не познава

     Тези думи на проф. Николай Генчев бяха припомнени чрез архивен запис в днешното издание на предаването на Радио Благоевград за история и национална култура "Изгрей зора".       "Защо народният избор пада върху Левски?" – предлагаме Ви да чуете отговорите на проф. Тенчев, както и коментарите на водещия и на д-р Кирил Алексиев, във фрагмента от..

публикувано на 21.07.19 в 12:12

“Пирин“ загря за новия сезон с класическото 3:0 над „Сливнишки герой“

     В последна контрола от лятната си подготовка, на стадион „Хр. Ботев“ в Благоевград, снощи „Пирин“ разгроми „Сливнишки герой“ с 3:0, с голове на Ивайло Михайлов в 23-а, Руслан Иванов от дузпа в 73-а и Иван Вълчанов в 78-ата минута на мача. Старши треньорът на „орлетата“ Иво Тренчев използва две единайсеторки по време на контролата. През второто..

публикувано на 21.07.19 в 09:39

Мотористи от цяла България и съседните страни се събират на мотосъбор „Предел 2019“

За 13-а поредна година местността „Предел“ събира стотици рокери и мотористи на мотосъбор „Предел 2019“. Събитието започва тази вечер и ще продължи до 21 юли. Организатори са мото клуб „Пирински вълци“, със съдействието на Община Разлог. „ Очакваме много гости, мотористи, не само от България, но и от съседните Македония, Сърбия и..

публикувано на 19.07.19 в 13:34

Минералната вода в Благоевград – между общинските и частните интереси

Общинската съветничка Злата Ризова инициира онлайн петиция за преразглеждане и отмяна на решението на ОбС – Благоевград, с което с минерална вода да се захрани хотел „Езерец“, собственост на съветника Румен Калайджиев. Припомняме, че преди година бе взето решение за изграждането на водопровод за минерална вода до общинския закрит..

публикувано на 19.07.19 в 12:39

„Мечи крос - Белица - 2019“ събира отново любители на спорта и природата

“ Тази година, отново решихме да направим „Мечи крос - Белица - 2019“, за четвърти път, като пробегът ще бъде на две дистанции. Първата ще бъде на 4 км. , тръгва се от центъра на Белица, в събота, в 10.30 ч. Това е по-кратката дистанция, която е предназначена най-вече за децата. Втората дистанция е 12.7 км. , тя е малко..

публикувано на 18.07.19 в 16:38

Празник на българския дух в Новоселяне

За втора поредна година бобовдолското село Новоселяне събра самодейни таланти от цялата страна. Малки и големи, чрез музика и танц демонстрираха, че наистина обединението ни прави силни. Това е и идеята за създаването на фолклорния събор, посветен на годишнината от рождението на Васил Левски. А ако някои се чудят, къде точно се намира..

публикувано на 18.07.19 в 16:12