Радио Благоевград е партньор на конкурса "Жена на годината на Благоевград", започна номинирането за 2019г.

Церемония "Жена на годината на Благоевград" 2018г.


В ход е 17-то издание на традиционния конкурс „Жена на годината на Благоевград”. Организатори са Женското благотворително дружество „Македония”, Клуб „Жена на годината“ и Радио Благоевград.

До 16 март 2019г. всеки може да подава номинации за достойни благоевградчанки. Номинациите се приемат чрез официалния сайт на конкурса: jenanablagoevgrad.org ,
на тел. 0897 82 04 17 или на електронната поща на конкурса jenanablagoevgrad@gmail.com. 

Имената на 10 номинирани благоевградчанки ще бъдат оповестени на 17 март. 

Името на носителката на приза за 2019 година ще се оповести на самата церемония по награждаването, която ще се проведе в деня на големия християнски празник Благовещение и „Деня на благоевградчанката” – 25 март в Голямото концертно студио на Радио Благоевград.

Около нас има много жени и ние ежедневно се срещаме с тях, които са открили една от най-великите тайни на живота - че единственото, което си заслужава да бъде правено, е това, което правим за другите.

Така че в конкурса жена на годината на Благоевград търсим жени, които владеят изкуството на себераздаването, които са надарени с великото качество да творят добро за другите, жени, които ежедневно отдават време, професионални и личностни умения, а нерядко и собствени средства, за да помагат на обществото ни да се развива в правилната посока – посоката на партньорство и диалог.

Целта на този конкурс е да ги откроим, да ги посочим като добър пример, който се надавяме да бъде заразяващ, да съхраним в себе си вярата в доброто и човечността.

През годините в конкурса „Жена на годината на Благоевград” с почетната статуетка бяха удостоени: 

2003 – Йорданка Филипова – учителка и Мими Праматарова – директор на Национален парк "Рила";
2004 – Мария Петрова – председател на Сдружението на родителите на наркозависимите лица;
2005 – Илонка Чучкова – експерт-счетоводител;
2006 – Иванка Лалева – журналист във вестник “Пирин Труд”;
2007 – Екатерина Николова – съдия в Районен съд – Благоевград;
2008 – Евгения Йорданова – директор на Дом за нашите деца “Св. Николай” – Благоевград;
2009 – Здравка Чимева – председател на Сдружение “Движение Ние – жените”;
2010 – Юлия Дживджорска – актриса в ДТ „Никола Вапцаров”;
2011 – Катя Бельова – съдия в Окръжен съд – Благоевград;
2012 – Д-р Теменужка Любенова – Председател на Общинския съвет по наркотични вещества;
2013 – Антоанета Гулева – дългогодишен кръводарител и радиоводещ в Радио Благоевград;
2014 – Елисавета Каменичка – Директор на Радио Благоевград;
2015 – Виолета Стойчева – начален учител;
2016 – Д-р Антоанета Кацарска – специалист медицинска онкология;
2017 – Верка Ангелска;
2018 – Мирела Кючукова – Ръководител на православния център към Неврокопска Света митрополия;
Вижте още

Репортери от Тийн Зона са сред победителите в ученическия конкурс „Работилница за репортери“

Единайсетокласничката Цветелина Чучукова от ПМГ „Акад. Сергей Корольов“ – Благоевград, спечели няколко награди в тазгодишното издание на ученическия конкурс "Работилница за репортери“ . Цвети е част от екипа на младежкото предаване на Радио Благоевград и ЦЛТРДБ – Тийн Зона . Една от големите награди, която получи е сертификат от..

публикувано на 21.05.19 в 11:15

Радио Благоевград е партньор на Международния детски етнофестивал "Децата на Балканите - с духовност към Европа"

На 31 май и 1 юни в Летния театър на село Минерални бани, област Хасково ще се проведе XIX Международен детски фестивал "Децата на Балканите - с духовност към Европа", на който партньор от няколко години вече е Радио Благоевград. Двама лауреати на конкурса "Звезди в Радиото 2019г" ще се представят на фестивала, като участието им е специална награда от..

публикувано на 20.05.19 в 12:09

Традиционната, десета изложба на художници-преподаватели се откри в Арт салона на Радио Благоевград

По традиция през месец май в Арт салона на Радио Благоевград свои творби показват преподаватели във Факултета по изкуствата на Югозападен университет "Неофит Рилски" - Благоевград. Верни на традицията и този месец те открехват вратата към своето творчество и споделят в Арт салона на Радио Благоевград над какво са работили като художници.  Отбелязано..

публикувано на 15.05.19 в 18:25

Сърбинът Деян Илиич "взриви" публиката в Голямото концертно студио на Радио Благоевград

Фестивалът „Аларма Пънк Джаз“ на БНР гостува за първи път в Голямото концертното студио на Радио Благоевград с концерт на един от водещите пианисти на Балканите Деян Илиич от Ниш, Сърбия.  В Благоевград бе първият от трите му концерта в България, следващите два - в София и в Пловдив.  В Благоевград публиката изпълни до краен предел Голямото концертно..

публикувано на 15.05.19 в 17:00
Йордан Йорданов реди изложбата на своите колеги

Художници-преподаватели в ЮЗУ откриват изложба в Арт салона на Радио Благоевград

На 15 май в 17,30 часа в Арт салона на Радио Благоевград се открива традиционната изложба на художници-преподаватели от Катедра "Изобразително изкуство" във Факултета по изкуствата на Югозападния университет "Неофит Рилски". Всяка година през месец май, преподавателите показват свои произведения в Арт салона на Радио Благоевград.  Изложбата се..

публикувано на 14.05.19 в 17:07

Среща с Яна Кременска и с нейната поезия в Арт салона на Радио Благоевград

Тънък душевед, изкусен разказвач и майстор на словото, поетеса с огромен талант– високи бяха оценките на благоевградските писатели Красимира Кацарска и Борислав Владиков за Яна Кременска, която представи в Арт салона на Радио Благоевград своята най-нова книга „Сянката на Господ“. Книгата е девета за врачанската поетеса, радио и телевизионен..

публикувано на 13.05.19 в 20:08

Деян Илиич [ EYOT, Ниш ] – джаз концерт за пиано в Радио Благоевград

Фестивалът „Аларма Пънк Джаз“ на БНР гостува за първи път в Концертното студио на Радио Благоевград с концерт на един от водещите пианисти на Балканите днес. На 14 май 2019г., от 19.30 часа , с вход свободен! Деян Илиич (1979) е джаз пианист и композитор, създател на ню джаз квартета Eyot – група, станала любима на българската аудитория през..

обновено на 13.05.19 в 19:44