Радио Благоевград е партньор на конкурса "Жена на годината на Благоевград", започна номинирането за 2019г.

Церемония "Жена на годината на Благоевград" 2018г.


В ход е 17-то издание на традиционния конкурс „Жена на годината на Благоевград”. Организатори са Женското благотворително дружество „Македония”, Клуб „Жена на годината“ и Радио Благоевград.

До 16 март 2019г. всеки може да подава номинации за достойни благоевградчанки. Номинациите се приемат чрез официалния сайт на конкурса: jenanablagoevgrad.org ,
на тел. 0897 82 04 17 или на електронната поща на конкурса jenanablagoevgrad@gmail.com. 

Имената на 10 номинирани благоевградчанки ще бъдат оповестени на 17 март. 

Името на носителката на приза за 2019 година ще се оповести на самата церемония по награждаването, която ще се проведе в деня на големия християнски празник Благовещение и „Деня на благоевградчанката” – 25 март в Голямото концертно студио на Радио Благоевград.

Около нас има много жени и ние ежедневно се срещаме с тях, които са открили една от най-великите тайни на живота - че единственото, което си заслужава да бъде правено, е това, което правим за другите.

Така че в конкурса жена на годината на Благоевград търсим жени, които владеят изкуството на себераздаването, които са надарени с великото качество да творят добро за другите, жени, които ежедневно отдават време, професионални и личностни умения, а нерядко и собствени средства, за да помагат на обществото ни да се развива в правилната посока – посоката на партньорство и диалог.

Целта на този конкурс е да ги откроим, да ги посочим като добър пример, който се надавяме да бъде заразяващ, да съхраним в себе си вярата в доброто и човечността.

През годините в конкурса „Жена на годината на Благоевград” с почетната статуетка бяха удостоени: 

2003 – Йорданка Филипова – учителка и Мими Праматарова – директор на Национален парк "Рила";
2004 – Мария Петрова – председател на Сдружението на родителите на наркозависимите лица;
2005 – Илонка Чучкова – експерт-счетоводител;
2006 – Иванка Лалева – журналист във вестник “Пирин Труд”;
2007 – Екатерина Николова – съдия в Районен съд – Благоевград;
2008 – Евгения Йорданова – директор на Дом за нашите деца “Св. Николай” – Благоевград;
2009 – Здравка Чимева – председател на Сдружение “Движение Ние – жените”;
2010 – Юлия Дживджорска – актриса в ДТ „Никола Вапцаров”;
2011 – Катя Бельова – съдия в Окръжен съд – Благоевград;
2012 – Д-р Теменужка Любенова – Председател на Общинския съвет по наркотични вещества;
2013 – Антоанета Гулева – дългогодишен кръводарител и радиоводещ в Радио Благоевград;
2014 – Елисавета Каменичка – Директор на Радио Благоевград;
2015 – Виолета Стойчева – начален учител;
2016 – Д-р Антоанета Кацарска – специалист медицинска онкология;
2017 – Верка Ангелска;
2018 – Мирела Кючукова – Ръководител на православния център към Неврокопска Света митрополия;
Вижте още

За поредна година Радио Благоевград и „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград ще отбележат съвместно Световния ден на водата – 22 март

Радио Благоевград и „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград ще отбележат в съвместна инициатива Световния ден на водата - 22 март. Под мотото „Водата е за всички”, двете институции организарат Празник на водата, който ще бъде на 22 март от 13.00 ч. в Музея на водата – Благоевград. Програмата ще включва занимателни игри и забавления,..

публикувано на 18.03.19 в 13:57

МФГ "Огражденска четворка" с концерт за приятелите на Радио Благоевград и "По първи петли"

Специален пролетен подарък за приятелите на Радио Благоевград и почитателите на предаването "По първи петли" ще направят любимците от Мъжка фолклорна група "Огражденска четворка".  В първия пролетен ден те ще поднесат красив букет от фолклорни изпълнения, със специалното участие на Мариана Манолева, Кинче Вълчева и "Роял Бенд". Концертът е обявен за 12..

публикувано на 11.03.19 в 16:37

Традиционна изложба на жени-творци в Благоевград

Традиционна изложба на жени-творци беше открита в Артсалона на Радио Благоевград. Тя представя повече от 60 творби на професионални художнички, също и любители, различни като звучене и като използвани техники, но обединени от идеята за женското начало, като полет на въображението и докосване до светлината: фигурални композиции, пейзажи,..

публикувано на 06.03.19 в 19:01
Елеонора Геризовска

Водещи и репортери на "Тийн зона" участват в лекции по кариерно консултиране

Елеонора Геризовска от младежкото предаване на Радио Благоевград „Тийн зона” и кариерният консултант Александра Ковачева към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, запознаха учениците от седми клас на XI ОУ "Христо Ботев" с професиите в радиото.  Ученичката Цветелина Чучукова от ПМГ "Акад. Сергей Корольов" - град..

публикувано на 27.02.19 в 14:44
Откриване на изложбата през 2018г.

Изложба на жените-творци на Благоевград

Традиционната изложба на жените-творци на Благоевград ще се открие на 6 март 2019г. от 18.00 часа. Изложбата се организира от Дружество "Искрици" с председател Татяна Лазарова в партньорство с Радио Благоевград. Изложбата се открива в навечерието на празника на жените 8-ми март и има за цел да покаже обединителната сила на изкуството. И че жените,..

публикувано на 26.02.19 в 11:34

Започна записването за конкурса "Звезди в Радиото", 2019г.

Деветото издание на конкурса „Звезди в Радиото” ще се проведе  на  30 и 31 март  2019 г. Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика . Организира се от БНР Радио Благоевград и НХГ „Св. св. Кирил и Методий” /бивша Солунска/ Благоевград със съдействието на..

обновено на 20.02.19 в 10:43
Звукорежисьорът Румен Танев пред пулта в трето студио

Ден на Отворените врати в Радио Благоевград

Как изглеждат водещите в Радио Благоевград, кои са хората от другите екипи, съпътстващи дейността при създаването на една радиопрограма – това можеха да видят днес дошлите в сградата на РТЦ – Благоевград. И макар в базата, където се намират студиата и апаратните на емисионния ни комплекс табели със строги записи да предупреждават, че влизането..

публикувано на 13.02.19 в 16:50