Служители на ГДБОП спряха 15 сайта и производствена база за фалшиви стоки в Благоевград

Служители на отдел "Киберпрестъпност" в Главната дирекция „Борба с организираната престъпност“ и колегите им от териториалния сектор „БОП“ неутрализираха дейността на фабрика, произвеждаща фалшиви стоки, носещи белезите на защитени търговски марки. 

Продажбите на огромно количество дрехи, парфюми, очила, маратонки и модни аксесоари са се извършвали основно онлайн, чрез създадени и администрирани специално за целта 15 интернет страници. Сайтовете са били разработени за българоговорящи клиенти и са захранвали цялата страна с евтини и некачествени стоки, претендиращи да са оригинални продукти. Клиентите получавали своите поръчки основно чрез куриерски фирми. 

В хода на акцията са проведени процесуално-следствени действия в къща в село Покровник, в която се шиели облеклата, където чрез специализирани преси били брандирани с известни марки. 

На друг адрес - офис в Благоевград, антимафиотите открили част от произведената фалшива стока в село Покровник, както и компютърните системи, чрез които са се администрирали 15-те интернет страници. На същия адрес е задържан и администраторът им.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 172б от НК. Работата по случая продължава под ръководството на Районна прокуратура - Благоевград.


Вижте още
Бисер Петков

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков ще посети утре Перник.

Той ще се срещне с областния управител Ирена Соколова, с която ще  обсъдят развитието на социалните услуги на територията на региона. По- късно в 10.30 часа министърът ще посети и Центъра  за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания.

публикувано на 18.03.19 в 19:41

Само за ден: 10 пожара регистрирани на територията на ЮЗДП

Над 130 служители на Югозападното държавно предприятие гасят 10 пожара, възникнали само през днешния ден на територията на предприятието. Огнените инциденти са регистрирани в районите на Кюстендил, Тетевен, Радомир, Брезник, Етрополе, Невестино.  Между 30 и 50 дка черборова култура е обхванал огънят в района на с. Елешница. Пожарът е..

публикувано на 18.03.19 в 17:09

За 11-ти път в град Сандански се събраха млади дипломати от Югоизточна Европа

14-тото Зимно училище за млади дипломати от Югоизточна Европа и Черноморския регион бе открито днес в град Сандански.  В този град младите дипломати се събират за 11-ти път.  Училището е организирано от Дипломатическия институт и в него участват 24 млади дипломати от 19 страни. Темата е „Външната политика, политика за сигурност  в контекста на..

публикувано на 18.03.19 в 15:29

Иван Гергов е новият директор на „ДГС Кресна”

Инж. Иван Гергов поема управлението на „Държавно горско стопанство Кресна”.   Днес той беше представен пред колектива на териториалното поделение на Югозападното държавно предприятие.  Заповедта за назначаването му идва месец след като стопанството временно се ръководеше от главния лесничей инж. Ваня Мицова.

публикувано на 18.03.19 в 14:35

Д-р Георги Георгиев: Аз съм тук, воден от отговорността към болницата и пациентите

Това каза от трибуната на общинския съвет Благоевград д-р Георги Георгиев на извънредно заседание на общинските съветници днес. С 31 гласа „за“ той бе избран за управител на СБАЛО „Св. Мина“ Благоевград през следващите три години.    „ Около 6 000 онкоболни на година се лекуват в нашата болница. 1200 – 1300 годишно са новооткритите пациенти с..

публикувано на 18.03.19 в 14:07

Окръжна прокуратура – Благоевград разследва убийство на възрастен мъж в Петрич

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се води разследване за извършено престъпление по чл. 116, т. 3, ал. 1 от Наказателния кодекс.  Днес, около 3 ч. през нощта, на телефон за спешни случаи 112 бил получен сигнал за побой в град Петрич, нанасян на възрастни хора от сина им. В момента, когато полицейски служители пристигнали на..

публикувано на 18.03.19 в 12:48

Паркирането в Синя зона в град Гоце Делчев вече може да се плаща и със SMS

Всички жители и гости на Гоце Делчев, които искат да паркират в Синята зона на града, вече могат да го направят и чрез изпращане на sms.  Системата се тества от няколко месеца, но вече работи в пълен капацитет. Освен чрез закупуване на талони за паркиране, водачите могат да платят и като изпратят sms на номер 13751, което ще ги улесни в..

публикувано на 18.03.19 в 12:08