Министър Вълчев посети Разлог

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев посети Разлог по покана на кмета на община Разлог инж. Красимир Герчев.

Министър Вълчев се срещна и разговаря с директори и учители от всички училища в община Разлог. На срещата присъстваха и д-р Емил Тончев – народен представител, Ивайло Златанов - началник на Регионалното управление на образованието-Благоевград, инж. Венцислав Гъменов – зам.-кмет по социалните дейности в Разлог. По време на работната среща бяха обсъдени важни въпроси, свързани с образованието. През последните години ръководството на общината вложи значителни средства за подобряване на материалната база във всички училища. Следващата стъпка е да се инвестира в новите методи за преподаване. Въвеждането на повече иновации в учебните часове ще подобри качеството на образованието като позволи на учениците да участват в процеса на преподаване и да разберат материала още по-добре.

Министърът посети и Разложката професионална гимназия "Никола Стойчев". Той разгледа учебната база и се запозна на място с условията, осигурени за пълноценен учебен процес на учениците в гимназията. Министър Вълчев проведе среща с ръководството и учителите на гимназията. Беше обсъдена и възможността за отпускане на допълнителни средства за Професионалната гимназия, както и необходимостта от подновяване на училищните автобуси.Вижте още
Бисер Петков

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков ще посети утре Перник.

Той ще се срещне с областния управител Ирена Соколова, с която ще  обсъдят развитието на социалните услуги на територията на региона. По- късно в 10.30 часа министърът ще посети и Центъра  за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания.

публикувано на 18.03.19 в 19:41

Само за ден: 10 пожара регистрирани на територията на ЮЗДП

Над 130 служители на Югозападното държавно предприятие гасят 10 пожара, възникнали само през днешния ден на територията на предприятието. Огнените инциденти са регистрирани в районите на Кюстендил, Тетевен, Радомир, Брезник, Етрополе, Невестино.  Между 30 и 50 дка черборова култура е обхванал огънят в района на с. Елешница. Пожарът е..

публикувано на 18.03.19 в 17:09

За 11-ти път в град Сандански се събраха млади дипломати от Югоизточна Европа

14-тото Зимно училище за млади дипломати от Югоизточна Европа и Черноморския регион бе открито днес в град Сандански.  В този град младите дипломати се събират за 11-ти път.  Училището е организирано от Дипломатическия институт и в него участват 24 млади дипломати от 19 страни. Темата е „Външната политика, политика за сигурност  в контекста на..

публикувано на 18.03.19 в 15:29

Иван Гергов е новият директор на „ДГС Кресна”

Инж. Иван Гергов поема управлението на „Държавно горско стопанство Кресна”.   Днес той беше представен пред колектива на териториалното поделение на Югозападното държавно предприятие.  Заповедта за назначаването му идва месец след като стопанството временно се ръководеше от главния лесничей инж. Ваня Мицова.

публикувано на 18.03.19 в 14:35

Д-р Георги Георгиев: Аз съм тук, воден от отговорността към болницата и пациентите

Това каза от трибуната на общинския съвет Благоевград д-р Георги Георгиев на извънредно заседание на общинските съветници днес. С 31 гласа „за“ той бе избран за управител на СБАЛО „Св. Мина“ Благоевград през следващите три години.    „ Около 6 000 онкоболни на година се лекуват в нашата болница. 1200 – 1300 годишно са новооткритите пациенти с..

публикувано на 18.03.19 в 14:07

Окръжна прокуратура – Благоевград разследва убийство на възрастен мъж в Петрич

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се води разследване за извършено престъпление по чл. 116, т. 3, ал. 1 от Наказателния кодекс.  Днес, около 3 ч. през нощта, на телефон за спешни случаи 112 бил получен сигнал за побой в град Петрич, нанасян на възрастни хора от сина им. В момента, когато полицейски служители пристигнали на..

публикувано на 18.03.19 в 12:48

Паркирането в Синя зона в град Гоце Делчев вече може да се плаща и със SMS

Всички жители и гости на Гоце Делчев, които искат да паркират в Синята зона на града, вече могат да го направят и чрез изпращане на sms.  Системата се тества от няколко месеца, но вече работи в пълен капацитет. Освен чрез закупуване на талони за паркиране, водачите могат да платят и като изпратят sms на номер 13751, което ще ги улесни в..

публикувано на 18.03.19 в 12:08