Млади пианисти от Банско с медали от Международния конкурс VIVAPIANO 2019г.

В престижния международен конкурс VIVAPIANO, който се проведе в Концертен комплекс „България” в София, взе участие и класа по пиано към Читалище „Никола Вапцаров”, с преподавател Марина Иванова. 

Стефани Гардинър за първи път стъпи на конкурсния подиум и журито я отличи със сребърен медал. 

Сребърен медал грабна  Виктория Григорова като за пореден път доказа, че талантът съчетан с труд и постоянство, винаги е възнаграден. 

Тази година VIVAPIANO бе посветено на осемдесет годишнината на българския композитор Крум Табаков. Участниците включиха в конкурсната си програма и пиеса от клавирния цикъл „Детски рисунки” на автора.

Снимка

Още снимки можете да видите в галерията


Галерия

Вижте още

Три подвижни секции за евроизборите в Пернишко

259 избирателни секции са разкрити на територията на област Перник за предстоящите на 26 май избори за Европейски парламент. В 53 от тях ще може да се гласува машинно. Ковачевци е единствената община в региона, където няма да има машини за гласуване. Девет са избирателните секции, предназначени за гласуване на хора с увредено зрение и затруднения...

публикувано на 22.05.19 в 19:33

Премиерът открива нов участък от АМ "Струма"

6, 5 километрова отсечка по АМ "Струма" след Благоевград, ще бъде пусната по-рано от предвиденото. Премиерът Бойко Борисов се очаква да открие официално участъка утре..Строителните работи между Благоевград и отсечката преди бъдещия тунел "Железница" вече са приключили. Целта е да се облекчат пътуващите към Гърция през предстоящите почивни..

публикувано на 22.05.19 в 18:44

ЦДГ "Ведрица" Благоевград отбеляза 70-годишен юбилей

Тържеството започна в 17 часа в зала "Яворов". С множество игри, сценки и песни децата и ръководството на градината отбелязаха юбилея. На сцената един след друг се редуваха български народни танци, фламенго, модерни танци.  Поздрав по повод 70-годишния юбилей отправи и зам.- кметът на Благоевград Христина Шопова. "70 години никак не са малко. 70..

публикувано на 22.05.19 в 18:02

Инициатива под мотото „Дари детските си книжки“ стартира в Благоевград

 По случай 1 юни – Международен ден на детето, доц. д-р Валентин Василев, обществен посредник на община Благоевград, съвместно с Регионална библиотека „Димитър Талев“  Благоевград, обявяват дарителска кампания, насочена към насърчаването на ранното детско четене и в подкрепа на стратегията на Община Благоевград за развитие и популяризиране на..

публикувано на 22.05.19 в 17:32

Ваканция, здравей! Да играем безопасно!

 С викторина, игри и веселие днес приключиха заниманията по програмата „Работата на полицията в училище“ . Отбори от 8 училища в Кюстендил решаваха тестове, показаха умения за безопасни игри, познаване на пътните знаци и че могат да се грижат за собствената си сигурност. Отборите, които бяха от по 5 участника, проявиха креативност в..

публикувано на 22.05.19 в 17:10

„Написаното остава. Пиши правилно!“ за поредна година даде пример в Благоевград

Десетки възпитаници на Второ основно училище „Димитър Благоев“, студенти от специалност „Българска филология“ към ЮЗУ и бивши ученици на II ОУ се включиха днес в кампанията „Написаното остава. Пиши правилно!“. Инициативата е на Института за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при Българската академия на науките. Кампанията има за основна..

публикувано на 22.05.19 в 16:30

Част от уличната мрежа в селата Брезница и Мосомище ще бъде рехабилитирана по проект

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов подписа договор, с който започва изпълнението на проект „Реконструкция и рехабилитация на част от улична мрежа в селата Брезница и Мосомище от община Гоце Делчев“.  Проектът е на стойност 1 400 549,98 лева, като финансирането е 100 % безвъзмездно по Програмата за развитие на селските райони за..

публикувано на 22.05.19 в 15:37