Клавирен концерт с творби на Рахманинов и Дебюси в Голямото концертно студио на Радио Благоевград

На 16 април (вторник), от 18.00 часа, В Голямото концертно студио на Радио Благоевград именитите пианисти проф. д-р Ростислав Йовчев и неговата ученичка Елица Мирчева ще изнесат концерт с творби на Рахманинов и Дебюси. 

Снимка

Пианистите Йовчев и Мирчева са гостували вече в Благоевград, когато плениха публиката с проект, посветен на 190 години смъртта на Франц Шуберт "Клавирни шедьоври из творчеството на Франц Шуберт". Тогава те изпълниха и емблематичното произведение за композитора  Фантазията за 4 ръце във фа минор , D 940. В настоящия проект, посветен на Рахманинов и Дебюси, те отново ще представят умението си да свирят и като дуо. Ето и програмата:

Творби от Сергей Рахманинов
1.Елегия
Изп. Елица Мирчева
2.Пет прелюда
Оп. 23 №10, оп. 32 №10
Оп. 32 №2, оп. Оп. 23 №4
Оп. 23 №7
Изп. Ростислав Йовчев
3.Четири пиеси из Сюита оп.11
/За 4 ръце/
Скерцо, Руска песен, Валс, Романс
Изп. Елица Мирчева
Ростислав Йовчев

Творби от Клод Дебюси
4.Три прелюда:
Потъналата катедрала, Портата на Аламбра, Фойерверки
Изп. Ростислав Йовчев
5.Прелюд из Сюита „За пианото“
Изп. Елица Мирчева
6.Две пиеси из „Малка сюита”
/За 4 ръце/
„В лодката” и „Кортеж”
Изп. Елица Мирчева
Ростислав Йовчев

Вижте още

В Перник се проведе форум, посветен на закрилата и правата на децата

Среща-разговор под наслов „Вдъхновени - заедно срещу насилието” се е провела в Перник, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Инициативата е на фондация „П.У.Л.С.”, а във форума са взели участие представители на всички институции, ангажирани със закрилата и правата на децата. На вниманието на участниците е бил представен пакет от..

публикувано на 19.06.19 в 18:00

В село Кралев дол почетоха паметта на Паисий

За поредна година жителите на пернишкото село Кралев дол се събраха в местността "Калужерец", за да почетат паметта и делото на Паисий. Още от началото на миналия век Кралев дол претендира, че е родното място на Паисий Хилендарски.  Според писателя Цанко Живков, който е най-ревностния радетел на тази теза, най- важното доказателство за това е..

публикувано на 19.06.19 в 16:36

Детски летен турнир по шахмат в Кюстендил

За поредна година децата от Кюстендил ще имат възможност да се включат в летен турнир по шахмат, организиран от Обединения детски комплекс в Кюстендил, съобщи директорът му, Бойко Малинов.  От днес всички желаещи могат да се запишат за участие в турнира в сградата на ОДК в Кюстендил. Те трябва да бъдат на възраст от 5 до 18 години. Тази година..

публикувано на 19.06.19 в 16:23

Мъж е починал при катастрофа на пътя между Якоруда и Разлог, движението е преустановено

Около 13:54 часа днес е получен сигнал за пътнотранспортно произшествие на пътя между Якоруда и Разлог. По първоначална информация пътнотранспортното произшествие е между товарен автомобил „Ман“, лек автомобил „Опел Астра“ и лек автомобил „Сузуки Витара“. При инцидента е загинал мъж, а четирима са пострадали. Движението на моторни превозни..

публикувано на 19.06.19 в 14:59

Делегация от Норвегия на посещение в Благоевград

Представители на норвежка делегация пристигнаха в Благоевград във връзка с предстоящо подготвяне на проектно предложение, свързано с културното наследство. Те се срещнаха с директора на ЦЛРТБ Цветанка Гаврилова и диригента на Биг Бенд – Благоевград Борис Янев. По време на срещата, представителите на Благоевград, заедно с Одд Ерик Ватлестад,..

публикувано на 19.06.19 в 14:17

С кредит от 3,5 милиона лева Община Дупница ще приключи проекта Интегриран градски транспорт

Кредит от 3,5 милиона лева от фонд ФЛАГ ще поиска община Дупница, за да приключи проекта Интегриран градски транспорт, съобщи зам.-кметът Олга Китанова.  Средствата са необходими като мостово финансиране, за разплащане към изпълнители. Общата стойност на проекта е около 7 милиона лева. Досега са отчетени и изплатени дейности за 2,6 милиона..

публикувано на 19.06.19 в 14:06

Рязко увеличение на нощувките в къщи за гости отчитат в община Гърмен

Рязко увеличение на нощувките и платените туристически такси от къщите за гости и малките семейни хотели отчитат от община Гърмен.  Днес експерти от областната структура на Държавен фонд „Земеделие“ проверяват туристическите обекти, изградени по проекти с европейско финансиране в селата Огняново и Марчево. Преди това акция имаше и в община Сандански...

публикувано на 19.06.19 в 13:24