Община Благоевград ще внесе предложение до Народното събрание по отношение на данъка върху второ жилище

Автор:
Атанас Камбитов

Това бе една от темите на пресконференцията на кмета на община Благоевград Атанас Камбитов. Общинският бюджет няма да бъде ощетен, защото става дума за около 80-90 хиляди лева. (чуйте звуковия файл)

На пресконференцията кметът на община Благоевград даде пълна информация за работата по проектите, финансирани от оперативните програми. 

До 21-ви май трябва да бъдат готови социалните жилища. В тази връзка ще се направят и промени в Наредбата за настаняване в социални жилища. На финала е и работата в четвърти микрорайон. Остава асфалтирането на улица „Ветрен“. Работи се и по проектите, свързани с образователната инфраструктура. По проекта, свързан с Трето основно училище ще се прави договаряне с изпълнител, избран от общината, тъй като засега няма кандидати за обществената поръчка на общината.  (чуйте звуковия файл)Вижте още

В Перник се проведе форум, посветен на закрилата и правата на децата

Среща-разговор под наслов „Вдъхновени - заедно срещу насилието” се е провела в Перник, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Инициативата е на фондация „П.У.Л.С.”, а във форума са взели участие представители на всички институции, ангажирани със закрилата и правата на децата. На вниманието на участниците е бил представен пакет от..

публикувано на 19.06.19 в 18:00

В село Кралев дол почетоха паметта на Паисий

За поредна година жителите на пернишкото село Кралев дол се събраха в местността "Калужерец", за да почетат паметта и делото на Паисий. Още от началото на миналия век Кралев дол претендира, че е родното място на Паисий Хилендарски.  Според писателя Цанко Живков, който е най-ревностния радетел на тази теза, най- важното доказателство за това е..

публикувано на 19.06.19 в 16:36

Детски летен турнир по шахмат в Кюстендил

За поредна година децата от Кюстендил ще имат възможност да се включат в летен турнир по шахмат, организиран от Обединения детски комплекс в Кюстендил, съобщи директорът му, Бойко Малинов.  От днес всички желаещи могат да се запишат за участие в турнира в сградата на ОДК в Кюстендил. Те трябва да бъдат на възраст от 5 до 18 години. Тази година..

публикувано на 19.06.19 в 16:23

Мъж е починал при катастрофа на пътя между Якоруда и Разлог, движението е преустановено

Около 13:54 часа днес е получен сигнал за пътнотранспортно произшествие на пътя между Якоруда и Разлог. По първоначална информация пътнотранспортното произшествие е между товарен автомобил „Ман“, лек автомобил „Опел Астра“ и лек автомобил „Сузуки Витара“. При инцидента е загинал мъж, а четирима са пострадали. Движението на моторни превозни..

публикувано на 19.06.19 в 14:59

Делегация от Норвегия на посещение в Благоевград

Представители на норвежка делегация пристигнаха в Благоевград във връзка с предстоящо подготвяне на проектно предложение, свързано с културното наследство. Те се срещнаха с директора на ЦЛРТБ Цветанка Гаврилова и диригента на Биг Бенд – Благоевград Борис Янев. По време на срещата, представителите на Благоевград, заедно с Одд Ерик Ватлестад,..

публикувано на 19.06.19 в 14:17

С кредит от 3,5 милиона лева Община Дупница ще приключи проекта Интегриран градски транспорт

Кредит от 3,5 милиона лева от фонд ФЛАГ ще поиска община Дупница, за да приключи проекта Интегриран градски транспорт, съобщи зам.-кметът Олга Китанова.  Средствата са необходими като мостово финансиране, за разплащане към изпълнители. Общата стойност на проекта е около 7 милиона лева. Досега са отчетени и изплатени дейности за 2,6 милиона..

публикувано на 19.06.19 в 14:06

Рязко увеличение на нощувките в къщи за гости отчитат в община Гърмен

Рязко увеличение на нощувките и платените туристически такси от къщите за гости и малките семейни хотели отчитат от община Гърмен.  Днес експерти от областната структура на Държавен фонд „Земеделие“ проверяват туристическите обекти, изградени по проекти с европейско финансиране в селата Огняново и Марчево. Преди това акция имаше и в община Сандански...

публикувано на 19.06.19 в 13:24