Празникът на цветята в град Сандански започна с пъстроцветна работилничка

От днес до петък  децата на Сандански ще имат възможността да изработят мозайка от живи цветя.

Творческата работилничка в Археологически музей – Сандански отвори врати и посрещна най-нетърпеливите деца, които със старание, усмивка и истинска наслада поставиха началото на цветната мозайка и посадиха първите цветя.

Пъстроцветните пана, посадени в Раннохристиянския комплекс ще бъдат във формата на една от античните мозайки и са само част от събитията, които предстоят за първия Празник на цветята.

Снимка
Още снимки можете да видите в галерията

Галерия

Вижте още

Откриват обновената волейболна зала в спортен комплекс „Дружба“ в Перник

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще открие днес обновената волейболна зала в спортен комплекс „Дружба“ в Перник.  Залата е ремонтирана с отпуснатите от спортното министерство над 93 000 лв. Тя ще бъде използвана за подготовка от волейболен клуб „Миньор“ Перник и над 180 момичета от клуба по художествена гимнастика „Виктория“...

публикувано на 14.10.19 в 09:45

В Гоце Делчев отбелязват 107 години от освобождението на града от османско робство

Община Гоце Делчев ще отбележи с богата и разнообразна едноседмична програма 107-та годишнина от освобождението на град Неврокоп /Гоце Делчев/ от османско робство. Програмата започва днес с откриването на две изложби. Първата е на тема “107 години от Освобождението на град Неврокоп и Пиринския край от турско робство” и ще бъде открита в 17:00..

публикувано на 14.10.19 в 09:40

Мъгла затруднява движението на АМ "Струма" в района на Сандански

Намалена е видимостта по АМ „Струма“ в района на Сандански. Гъста мъгла затруднява движението. Шофьорите да карат внимателно и спазват ограниченията, за да бъдат избегнати пътни инциденти. 

публикувано на 14.10.19 в 08:43

Предстоящи събития на 14 октомври

На 14 октомври отбелязваме църковния празник Света Петка. Преподобна Петка. С различни прояви  ще бъде почетена 25-тата  годишнина от освещаването на  храма на Ванга „Света Петка Българска“, в местността Рупите. Община Гоце Делчев ще отбележи с богата и разнообразна едноседмична програма 107-та годишнина от Освобождението на град..

публикувано на 14.10.19 в 08:10

Слънчево начало на седмицата

В сутрешните часове на отделни места в низините и котловините ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°. През деня ще е предимно слънчево и почти тихо. Ще остане топло за периода и максималните температури ще са между 23° и 28°.

публикувано на 14.10.19 в 08:03

Екоактивисти превърнаха символично ТЕЦ „Република“ в Перник в музей

Демонстрацията се състоя в Перник, защото в града се намира най-старата функционираща въглищна централа в България и в Европа, обясниха от „Грийнпийс” – България.  От екоорганизацията настояха да започне широк обществен дебат за бъдещето на енергийната система на България, иницииран от министър-председателя, министъра на енергетиката и министъра на..

публикувано на 13.10.19 в 18:38

Днес започват проявите, посветени на Духовния празник на Брезник

Той се чества в деня, в който църквата почита Св. Петка. Светицата се смята за покровителка на града и закрилница на местните хора.  Петковден е обявен за Духовен празник на Брезник с решение на местния Общински съвет през 2010 година. По традиция празникът се предшества от поредица събития. Днес, в 16 часа в местното читалище „Просвещение”, ще бъде..

публикувано на 13.10.19 в 15:08