Бави се ремонтът на пътя за Рилския манастир, в района на свлачището

Първа копка за ремонтът на 32,5 км от второкласния път II-62 Дупница - Клисура - Самоков беше направена в Дупница. Второкласният път свързва ГКПП "Гюешево" с автомагистрала "Струма", с път I-1 София - Благоевград и автомагистрала "Тракия". На събитието бяха заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски, народни представители, кметове, представители на строителя и на надзора. 

"Във връзка с това, че развиваме регионите и търсим възможността чрез транспортна свързаност да дадем възможност за икономическо развитие и стимулиране на нашите региони, тази отсечка дава предпоставка за свързаността между важни населени места да бъде не само осъществена, но да се даде и достъп за развитие на икономиката в различни аспекти. От една страна това е транспортната свързаност, а от друга - посока за развитие на туризма, защото по пътя на отсечката имаме много важни туристически центрове и обекти", каза заместник-министър Николова. 

Направлението не е рехабилитирано 30 години. Пътната отсечка е разделена на два лота, за да може да се изпълняват дейностите така, че участъкът да бъде ремонтиран за 15 месеца. Инвестицията е по оперативна програма "Региони в растеж", а стойността й е 26 милиона лева. Рехабилитацията предвижда пълно подновяване на настилката, изграждане на хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация, изграждане на системи за отводняване на пътя. Ремонтирани ще бъдат и три мостови съоръжение и ж.п.-надлез.

"Ремонтът на пътя за Рилския манастир в участъка от пътя, където има свличане на земна маса, все още не е започнал", каза председателят на управителния съвет на АПИ Георги Терзийски. Той уточни, че метеорологичната обстановка спира началото на ремонтните дейности в участъка. "Предвидено е той да продължи месец и половина - два, но отново зависи от метеорологичните условия", каза още Терзийски.


Вижте още
Братя Галеви

Не беше даден ход на делото за имуществото на Ангел Христов и Пламен Галев

Делото за конфискацията на имуществото на "Братя Галеви" продължава на 30 септември. В съдебното заседание днес беше поискано да не се дава ход на делото, заради неспазен срок от вещите лица при изготвянето на допълните задачи към счетоводно-икономическата експертиза по делото.  Изслушани обаче бяха възражения по една от страните в делото..

публикувано на 20.05.19 в 12:41

Радио Благоевград е партньор на Международния детски етнофестивал "Децата на Балканите - с духовност към Европа"

На 31 май и 1 юни в Летния театър на село Минерални бани, област Хасково ще се проведе XIX Международен детски фестивал "Децата на Балканите - с духовност към Европа", на който партньор от няколко години вече е Радио Благоевград. Двама лауреати на конкурса "Звезди в Радиото 2019г" ще се представят на фестивала, като участието им е специална награда от..

публикувано на 20.05.19 в 12:40

Продължават празниците на културата в Дупница

С концерт на децата от детските градини продължават днес Майските празници на културата в Дупница. Началото е в 17 ч. на площад “Свобода”.  Изложби, кинопрожекции и концерти са част от 42-ото издание на културния маратон. Утре вечер е премиерата “Майстори” на Общинския драматичен театър.  “Майските празници” ще завършат традиционно с..

публикувано на 20.05.19 в 11:17

Ученици показаха умения при извънредни ситуации

Отборът на Основно училище „Кирил и Методий“ е победителят в Общинското състезание „Защита при бедствия, пожари и звънредни ситуации“ в Кюстендил, съобщиха от ОД на МВР.  Състезанието, с участието на 5 ученически отбора, се проведе в края на седмицата в града под Хисарлъка. Отборите решаваха тест с въпроси, свързани с действията при бедствия,..

публикувано на 20.05.19 в 09:37

Информационна АНТИСПИН кампания в Перник

От днес до 23 май РЗИ-Перник предоставя възможност за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ, хепатит В, хепатит С и сифилис.   Консултации и изследвания ще се извършват във времето от 9:00 до 12:00 часа и от 12:30 до 16:00 часа в лабораторията на Регионалната здравна инспекция.  Инициативата е в рамките на информационната..

публикувано на 20.05.19 в 09:19

Предиобед слънчево, следобед с валежи

Днес предиобед над страната ще има разкъсваща се висока облачност, в много райони до предимно слънчево време. Следобед над Западна България, а до полунощ и над централната част на Дунавската равнина, ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има валежи, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. В източната половина на страната ще..

публикувано на 20.05.19 в 07:56

Изложба-базар на Огнян Механджиев се открива днес

Известният благоевградски художник Огнян Механджиев ще подреди самостоятелна изложба базар в малката зала на Градската художествена галерия-Благоевград.  Арт-събитието ще бъде официално открито днес от 18.00 часа. Изложбата се организира от Движение „Ние жените”, с любезното съдействие на Община Благоевград.  Експозицията включва  пейзажи и..

публикувано на 20.05.19 в 07:52