Прокуратурата откри нередности в общински наредби

Прокуратурата е открила нередности в 80 общински наредби, касаещи горски територии. Данните са след проверка в действащите актове на общини, уточняват от Прокуратурата. 

Разкрити са случаи, в които се овластяват кметове на общини да ограничават или да забраняват достъпа до определена горска територия. Според Закона за горите, това е правомощие на директора на регионалната дирекция по горите.

Нарушения са констатирани и когато се налага промяна на предназначението на поземлени имоти в горски територии.

Нарушения са открити в 80 подзаконови актове, сред които действащите наредби в над 28 града, сред които са Перник, Кюстендил, Банско, Разлог, Самоков и село Гърмен.


Вижте още

Благоевград ще посрещне 24 май с богата програма

Богата празнична програма е подготвила Община Благоевград по повод Деня на българската просвета, култура и славянска писменост, и празник на Благоевград, съобщиха от Пресцентъра на Община Благоевград.  По традиция честванията ще започнат на 23 май с тържествен парад на училищните знамена, който ще тръгне от Съдебната палата от 18.30 часа и ще..

публикувано на 22.05.19 в 08:54
Бисер Петков

Министър Бисер Петков ще посети Банско

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков ще открие утре, 23 май, реновираната социална кухня към Домашния социален патронаж, която се намира на улица “Радон Тодев” №14. След това той ще посети Социалното предприятие за производство на пликове, Дневния център за деца с увреждания „Здравец“ и Защитени жилища 1 и 2 в Банско, съобщи..

публикувано на 22.05.19 в 08:37

Днес ще е предимно слънчево

Следобед ще се развива купеста облачност и на отделни места в източните и планинските райони ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максималните температури ще са между 23° и 28°. В планините ще е предимно слънчево. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали..

публикувано на 22.05.19 в 08:01

Предстоящи събития на 22 май

С молебен и водосвет Перник ще отбележи седмата годишнина от голямото земетресение, станало на 22 май 2012 година. По традиция перничани ще се съберат пред черквата „Св. Иван Рилски”, за да се помолят да няма повече бедствия. След богослужението ще бъде раздаден курбан. Курбан за здраве ще има и в село Дивотино, което бе сред най-пострадалите..

публикувано на 22.05.19 в 07:56

Инициативата „Да пишем на кирилица“ в Регионалния исторически музей в Благоевград

В навечерието на 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, в Регионалния исторически музей в Благоевград гостува изложба, представяща забравените български думи и въведените нови в речника ни и в писането в социалните мрежи. Идеята е на Гергана Сандакчиева, ръководител на  клуб „Млад планинар“ в град Петрич,..

публикувано на 21.05.19 в 17:43

Една анулирана работа на зрелостния изпит в Благоевград

На държавния зрелостен изпит по български език и литература се явиха близо 50 хиляди ученици. Анулираните писмени работи са 11, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката. Изпитът включваше тест от 41 въпроса, като последният беше за написването на интерпретативно съчинение или есе върху разказа "Косачи" на Елин Пелин...

публикувано на 21.05.19 в 17:33

Изграждат нови трафопостове в Рударци и Драгичево

Енергийното обезпечаване на региона е обсъждано на среща на областния управител на Перник Ирена Соколова с ръководството на ЧЕЗ-България, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. На срещата са присъствали и представители на местните власти в областта. В хода на разговорите е акцентирано на автоматизацията на мрежата. През изминалата..

публикувано на 21.05.19 в 16:53