Прокуратурата откри нередности в общински наредби

Прокуратурата е открила нередности в 80 общински наредби, касаещи горски територии. Данните са след проверка в действащите актове на общини, уточняват от Прокуратурата. 

Разкрити са случаи, в които се овластяват кметове на общини да ограничават или да забраняват достъпа до определена горска територия. Според Закона за горите, това е правомощие на директора на регионалната дирекция по горите.

Нарушения са констатирани и когато се налага промяна на предназначението на поземлени имоти в горски територии.

Нарушения са открити в 80 подзаконови актове, сред които действащите наредби в над 28 града, сред които са Перник, Кюстендил, Банско, Разлог, Самоков и село Гърмен.


Вижте още

Българо-гръцкият проект за околна среда BIO2CARE приключва догодина

Проектът „Засилване на капацитета на защитените територии чрез иновативна методология за устойчиво развитие“ или BIO2CARE, финансиран от Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция-България 2014 – 2020 г. получи официално удължаване до м. юли 2020 г. Удължаването е необходимо, за да може специализираната посетителска..

публикувано на 18.10.19 в 11:20

В църквата „Св. Троица" в Банско ще бъде открита новата учебна година по вероучение

Религия ще изучават учениците от начално училище „Св. Паисий Хилендарски", СОУ „Неофит Рилски" в Банско и 60 деца от СОУ „Климент Охридски" в Добринище. Техен преподавател ще бъде Марияна Думанова. За да благослови децата и им пожелае успех, много здраве и нови знания, на откриването ще дойде и Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит..

публикувано на 18.10.19 в 10:24

В Кюстендил ще бъде отбелязан Световния ден на ходенето

В Кюстендил днес ще бъде отбелязан Световния ден на ходенето, съобщиха от общината. Инициативата, която е част от националната програма за физическа активност и развитие на българското население, ще се проведе от 14.00 часа.  Стартът ще бъде на стадион „Осогово”. Трасето и маршрутите за ходенето тръгват от стадион „Осогово” и преминават през..

публикувано на 18.10.19 в 10:20

90% от работодателите в Пернишко имат затруднения при намиране на работна сила

45 работодатели са взели участие във второто за тази година анкетно проучване за потребностите от работна сила в област Перник, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Запазва се трайната тенденция за търсене на специалисти в сферата на търговията, транспорта, хотелиерството и ресторантьорството. Все повече са работодателите,..

публикувано на 18.10.19 в 09:53

В 11 часа днес в Митница „Югозападна“ пристигат бюлетините за местния вот на 27 октомври за област Благоевград

Днес около 11.00 часа се очаква в Благоевград да пристигнат изборните книжа и бюлетините за местния вот на 27 октомври. Бюлетините ще бъдат получени в София от представители на 14-те ОИК в областта, за които Областна администрация е осигурила автобус до столицата и обратно, каза за Радио Благоевград областният управител на Благоевград Бисер..

публикувано на 18.10.19 в 09:25

В Областна администрация – Кюстендил се проведе организационна среща във връзка с изборите на 27 октомври

Във връзка с организацията на изборите за кметове и общински съветници на 27 октомври, в ОА – Кюстендил се проведе среща с представители на институции и всички общински администрации от областта. На нея бяха обсъдени предприетите действия и изпълнените ангажименти от участниците в изборния процес. „Няма проблем при организацията за протичането..

публикувано на 18.10.19 в 08:42

Предстоящи събития – 18 октомври

С изложба на детски рисунки “Моят свят в моя град” продължават днес събитията по повод празника на Дупница.  Проявите, посветени на празника на Кресна, тази година ще бъдат в два дни. Те ще започнат още тази вечер в 18.30 часа с изпълнения на състави към Народно читалище „Култура“ – Кресна.

публикувано на 18.10.19 в 07:35