Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Природните науки в училище

Второ ОУ „Димитър Благоев“ - Благоевград бе домакин на публична междуинституционална и междуучилищна изява на занимания по интереси по природни науки. 

Освен ученици от първи и трети клас на Второ училище, в проявата взеха участие шестокласници от Единайсто ОУ „Христо Ботев“. Събитието бе съвместна инициатива с Община Благоевград – това съобщи Милена Ковачева, зам. директор на Второ ОУ „Д. Благоев“ - Благоевград. (чуйте звуковия файл) 

Ивайла и Борис от 3г клас на Второ ОУ „Д. Благоев“ се представиха с мултимедийна презентация и табла за разделно събиране на отпадъци. Първокласниците от клуб „Природата около нас“ участваха с макети от природни материали и изложба от рисунки. Любомира Иванова от 11-то ОУ „Христо Ботев“ разказа с какво се занимава три часа седмично в своя клуб по интереси „Приложни биологични науки“. (чуйте звуковия файл) 


В звуковия файл можете да чуете и Дафинка Монева, ръководител на клуб по интереси „Ние и природата“ във второ ОУ „Димитър Благоев“, както и г-жа Иванка Иванова, преподавател по биология и химия в 11-то ОУ  „Христо Ботев“ Благоевград, ръководител на клуб „Приложни биологични науки“. 


Снимка
Още снимки можете да видите в галерията

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Здравка Евтимова: Човек има най-много, когато дава

Писателката Здравка Евтимова, заедно с още известни личности от различни индустрии, бе сред основните говорители на годишната конференция TEDxAUBG в Благоевград. Тя избра да говори пред студентите от Американския университет за общественото явление „калинки“ и образованието. „Внимателно и аргументирано се стремя да стигна до извода, че явлението..

публикувано на 15.04.24 в 15:51

RIA с нов англоезичен сингъл - „INTACT"

Третият самостоятелен сингъл на RIA е англоезичен и носи името „INTACT". Музиката, текстът и аранжиментът са на RIA.  Видеоклипът е заснет от Васил Стефанов в София. В него участват Тодор Петров и Борис Божилов от „Спални места“ и китаристът Виктор Колев. Още първият сингъл на младата певица – „Нашата мечта" ѝ даде успешен старт и покори всички..

обновено на 14.04.24 в 15:37
Вяра Панталеева

Вяра Панталеева посреща пролетта с нова песен

Новата песен на Вяра Панталеева "През 100 земи" е приказен разказ приличащ на сън за личностното пътешествие, в което търсейки някого или нещо, откриваме себе си. Мистичното и приказното в музикалната форма, кореспондира с приказния изказ: „две луни“ – два лунни месеца, „сто земи“, „вдън гори‘. „огледален свят“... Пътешествието е вътре в нас..

обновено на 14.04.24 в 15:22

Как капачките обединиха хиляди доброволци?

Пролетната кампания на „Капачки за бъдеще“ наближава.  14-ото ѝ издание ще се проведе в рекордните досега 33 града. Всеки може да донесе  събраните пластмасови капачки и алуминиеви кенчета, които ще бъдат рециклирани. Със събраните средства ще се помогне на 20 детски и родилни отделения в страната. Благодарение на инициативата до..

публикувано на 12.04.24 в 12:37

Никол Илиева: Интересът към първия медиен фестивал в Благоевград е голям

Годишният  медиен фестивал в Благоевград  ще се проведе на 30 април 2024 година по инициативата на студентския клуб „Ellipsis“ в АУБ.  Той е отворен за студентите от АУБ и техни колеги от цял свят,  за начинаещи и професионалисти. За участие във фестивала вече са постъпили 27 заявки от нашата страна, от редица други европейски страни, от Африка,..

публикувано на 12.04.24 в 11:39

Село Струма събира 400 участници на фестивал

Над 400 участници очакват в санданското село Струма за фестивала „Фолклор с приятели“.  Организатори са Община Сандански, кметство село Струма и НЧ „Никола Вапцаров 2005“.   Фестивалът ще бъде на 20 април /събота/ на площада в село Струма. Ще се включат самодейни състави от цялата страна. В селото има много млади хора, които се занимават със..

публикувано на 11.04.24 в 10:00

60 години страст или какво е общото между футбола и барабаните

60 години на сцената с барабани в ръка - това е животът на известния благоевградски музикант Ивайло Романов – Пелето. На 29 април той подготвя юбилеен концерт, по случай 70-годишнината му, роден е на 27 април 1954 година. Едва 10 годишен започва да се занимава с барабани, естествено по наследство, неговият баща  е бил тъпанджия. Така се..

публикувано на 10.04.24 в 11:55