Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

23.04.2019г., 04.00-06.00ч., "По първи петли" с Райна Ванчева

  04.00 - 06.00 часа

Водещ: Райна Ванчева


Започна т.нар. Страстна седмица. Освен лишаване от храна, ние трябва да внимаваме какво говори устата ни, какво виждат очите ни, какво вършат ръцете ни, къде ни водят краката ни – Аделина Стефанова, служител в благоевградския храм „Въведение Богородично“.

За предстоящия голям концерт в НДК, за организацията на 9 Национален фолклорен конкурс „Оро се вие, цървули се кинат“ и за работата по 6-тия албум - ще говорим с Йордан Николов, ръководител на Мъжката фолклорна група „Огражденска четворка“ - гост в студиото.

Фолклорът през погледа на съвремието: Музикалното семейство Димана и Боян Боянови редуват изявите на сцена с преподавателска дейност – гости в студиото.

Световноизвестният сомелиер и кулинар № 1 на Италия за 2012 година -  Маурицио Ферери - гостува в Кресна. С него ни среща Лалка Радкова. 

   Слушателски форум.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Сюжети от деня“ с Иван Лазов

Проблемите в управлението на страната по време на служебните правителства - проф. Нина Дюлгерова, експерт по геополитика. Поглед назад в годините. Времето на концлагерите в България. Разговор за книгата „„Бившите хора на концлагерна България“ – с историка доц. д-р Мартин Иванов. В Благоевград се открива новата сграда на..

публикувано на 19.04.24 в 09:15

„Събития и личности“ с Мария Благоева

Как ще бъдат организирани предсрочните парламентарни избори и изборите за Европейски парламент? Разговор с Мартин Бусаров, председател на РИК-Благоевград. В навечерието на вота: Ще има ли смислен политически дебат? Интервю с Димитрина Хаджиева, народен представител от ПП „Продължаваме промяната“. Как работят общините в условия на..

публикувано на 19.04.24 в 06:00

„Приемна в ефир“ с Райна Ванчева

„Прибери се у дома след работа! Там някой те очаква“ -  национална кампания на Главната инспекция по труда и Министерството на труда и социалната политика за превенция на трудовия травматизъм.  Темата за безопасността при работа ще коментираме в студиото със Славянка Симитчийска, директор на Инспекцията по труда в Благоевград, със Силвия..

публикувано на 18.04.24 в 08:00

„Сюжети от деня“ с Агнес Манова

Великденски инициативи организират от сдружение „Заедно за успех“ в Кочериново. За новите акции и идеи, включващи младите хора, е разговорът с д-р Даниела Миланова и Василка Тасева. “Без расизъм в изборната кампанията за Европейски парламент” е проектът на Мулти култи колектив, който цели да повиши осведомеността и да посочи вредните..

публикувано на 18.04.24 в 08:00

„Събуди деня“ с Биляна Славчева

„Актуално“ Предстои м одернизация на образователната среда в детска градина “Брезица” в град Брезник. Мария Добревска, заместник-кмет. С поредица от събития в Трън отбелязват 129-годишнината от рождението на народната певица Гюрга Пинджурова. Цветислава Цветкова, кмет на община Трън. Стартира дарителска кампания за..

публикувано на 18.04.24 в 06:00

„Сюжети от деня“ с Мария Благоева

Преподавател в ЮЗУ с награда за бизнес и туризъм Bright Awards 2024 в категория „Право – млад адвокат“. Какви са предизвикателствата на професията днес? Гост в студиото Вероника Стоилова. 110 години Народно читалище „Братя Миладинови“ в Петрич. Разговор с Вангелия Тренева, секретар. Ще се стигне ли до ескалация на напрежението в..

публикувано на 17.04.24 в 09:00

„Събуди деня“ с Ваня Бахчиванова

Репортаж от срещата на кмета на Община Благоевград Методи Байкушев с жителите на квартал „Струмско“. НевидимиТЕ – децата с аутизъм, които все още не получават необходимата подкрепа и разбиране от обществото ни. Как един треньор по борба посвети живота си на тези деца и техните родители? Разговор с Емил Нешев, основател на училище за родители..

публикувано на 17.04.24 в 07:05