Концерт и награждаване на победителите в конкурса "Звезди в Радиото", 2019г.

Константина Даниел Димитрова - от Благоевград, класирана на Първо място в раздел "Популярна музика"
Снимка: Радио Благоевград

На 24 април, сряда, от 18,00 часа в Голямото концертно студио на Радио Благоевград на тържествена церемония ще бъдат наградени над 45 деца, участвали в деветото издание на конкурса за млади таланти „Звезди в Радиото“.

Конкурсът се проведе на 30 и 31 март 2019-та, като се организира за девета поредна година от Радио Благоевград и Националната хуманитарна гимназия „Св.Св.Кирил и Методий“ – Благоевград с подкрепата на Регионалното управление на образованието. Участниците в конкурса са ученици в V-ти, VI-ти или VII-ми клас и се състезават в разделите „Фолклор“, „Популярна музика“ и „Инструменталисти“.

Класираните на първо място в раздели „Популярна музика” и „Фолклор” получават песен, продуцирана от БНР – Радио Благоевград, диплом и статуетка, и професионален звукозапис в Музикално-продуцентския комплекс на Радио Благоевград.

Класираните на първо място в раздел „Инструменталисти” получават диплом и статуетка, и професионален звукозапис в Музикално-продуцентския комплекс на Радио Благоевград.  

Класираните на второ и трето място в раздели „Фолклор”, „Популярна музика” и „Инструменталисти” получават диплом и статуетка. 

Наградените в трите раздела от Община Благоевград получават диплом и предметна награда. Отлично представилите се в трите раздела получават диплом и предметни награди от Радио Благоевград, НХГ „Св. св. Кирил и Методий” – Благоевград и Регионално управление на  образованието – Благоевград.

Специалната награда на Общ. КС на СБУ Благоевград е диплом и предметна награда.

Специалните награди на РС на КНСБ Благоевград са диплом и предметни награди .

Публиката ще има възможност да се наслади на изпълненията на победителите.

Телевизия "Родина" ще предава пряко концерта.


Вижте още

Спират камионите по магистралите

От 12 до 20 часа днес се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. За улеснение на трафика и повишаване безопасността на движение в участъците с ремонт на автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“ има две ленти за София и една за Бургас и Варна. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат..

публикувано на 26.05.19 в 11:12

6% избирателната активност към 10 часа в община Дупница

Правото си на глас в община Дупница към 10 часа са упражнили 2 501 души.  Традиционно, най-активни са хората в селата. В най-малката секция - в село Крайни дол, вече са гласували 48% от 25-те избиратели. В село Кременик до урната вече са отишли 34% от жителите. В градските секции активността е по-ниска – малко над 4%. До момента няма сигнали за..

публикувано на 26.05.19 в 11:04

"Галъп интернешънъл": Избирателната активност към 9 часа е 3,9%

Избирателната активност към 9 часа е 3,9 процента, сочи екзитпол на "Галъп интернешънъл". Проучването е възложено и финансирано от БНР и проведено от "Галъп интернешънъл". До този момент няма официални данни за сериозни нарушения на изборния ден. 

публикувано на 26.05.19 в 11:00

Гражданин на Обединеното кралство гласува в Банско

Гласувах по пощата като гражданин на О бединеното кралство Великобритания и като европеец - за Европа на гражданите, на идеите, на можещите и смелите да могат да реализират проектите си в страните на нашия континент. Това каза Джеймз Хюз - живеещ в Банско англичанин, който на последните избори за местни органи на властта дори се кандидатира за..

публикувано на 26.05.19 в 10:56

Перник без топла вода на изборите

Перник остава без топла вода в деня на изборите. Заради авария на основния топлоизточник след 10 часа днес ще бъде нарушено топлоподаването в целия град. Екипите на „Топлофикация” работят по отстраняване на аварията. Според директора на дружеството Любомир Спасов нормалното топлоподаване ще бъде възстановено до 24 часа.

публикувано на 26.05.19 в 10:34

Изнесоха печат на секционната комисия в Долно Осеново

Печат на секционна комисия в село Долно Осеново, община Симитли, беше изнесен извън помещението, за да се направи задължителното нараняване. Гласуването започна със закъснение заради непознаване на правилата от членовете на СИК. И седемте членове на секционната комисия в селото за първи път участват в изборния процес. Това доведе до сериозни..

публикувано на 26.05.19 в 09:56

29 са секциите в Разлог, 23 - в Банско

Изборният ден в Разлог започна нормално. Имащите право на глас в общината са 17 972 граждани. В Разлог са определени 29 секции за гласуване, като 29-та се намира в МБАЛ-Разлог. Има и подвижна избирателна секция за хора с увреждания. В 8 секции в община Разлог избирателите имат възможност да упражнят вота си чрез машинно гласуване - освен в град..

публикувано на 26.05.19 в 09:29