Два строителни обекта в Благоевград са спрени

Инспекцията по труда в Благоевград провежда масирани проверки на строителните обекти в Благоевград. Проверените строителни обекти за един ден са били 10. Установени са и нарушения, съобщи за Радио Благоевград Славянка Симидчийска, директор на Регионалната инспекция по труда в Благоевград.

Бяха установени четири лица да работят без трудов договор на един от обектите. Констатирани са девет лица да работят без лични предпазни средства – каски и колани. Съставени са два акта за спиране на обекти, които не са били обезопасени. На обекти на които съставяме актове за спиране, е заради това, че той не отговаря на изискванията и трябва да се спре, докато не се отстрани нарушението“, уточни Симидчийска.

Инспекцията на строителните обекти на територията на областта продължават.


Вижте още

Курбан за здраве в Земенския манастир

Жителите на Земен и на съседните села ще се съберат днес на традиционен празник с курбан в двора на Земенския манастир „Св. Йоан Богослов”. Празникът води началото си от 19 век, когато е била осветена манастирска сграда, построена от майстор Миленко Велев от село Блатешница. През годините на социализма традицията е била прекъсната и е отново..

публикувано на 24.05.19 в 08:24

Нов инфраструктурен проект в Белица

В Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, в община Белица ще бъде дадено началото на инфраструктурен проект. След празничното шествие, в 12:00 часа, кметът ще направи първа копка на ремонта на централния градски площад. Ремонтните дейности ще преобразят площадното пространство в Белица, което ще придобие нова и..

публикувано на 24.05.19 в 07:56

Предстоящи събития на 24 май

Днес отбелязваме Денят на българската просвета, култура и славянска писменост. Богата празнична програма е подготвила Община Благоевград по повод днешния ден. Честванията щезапочнат в 10.45 часа с празнично шествие на училищата. Празнично шествие с участието на учители и ученици от учебно-възпитателните заведения от гр. Сандански. Парадът..

публикувано на 24.05.19 в 07:49

Превалявания с гръмотевици през днешния ден

Днес ще се развива значителна купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има превалявания от дъжд, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. По-голяма вероятност за значителни валежи има в източната половина на страната, в следобедните часове. Вятърът от запад -северозапад ще се усили, по-чувствително в западната половина на Дунавската..

публикувано на 24.05.19 в 07:48

Празненствата по повод 24 май в Благоевград започнаха

Празненствата по повод 24 май - ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, и празник на Благоевград започнаха.  Стотици ученици и учители от благоевградски училища се събраха за тържествен парад на училищните знамена. Шествието, обaче не успя да тръгне по план заради пролетния дъжд от ранния следобед. В зала..

публикувано на 23.05.19 в 21:13

Изложба, посветена на 24 май, откриха в Благоевград

Общата художествена изложба  включва 42 творби на 26 автори, които работят в различни жанрове - живопис,графика, скулптора, дърворезба, приложно изкуство. Журито в състав: председателят на Съюза на българските художници Любен Генов и неговият заместник Антон Стайков даде  награда за живопис на Анна Васева и на Кирил Стоилов от Благоевград.Награда за..

публикувано на 23.05.19 в 18:41

Славимир Генчев с първа награда на конкурса за поезия "Биньо Иванов"

Организационният комитет на Националния литературен конкурс за поезия "Биньо Иванов" – Кюстендил обяви резултатите от неговото тринайсто издание. В анонимната надпревара тази година заявиха участие 128 поети с 341 стихотворения, припомни председателят на кюстендилското читалище "Братство" - организатор на конкурса, Иван Андонов.   Първата награда е за..

публикувано на 23.05.19 в 16:58