Само един от полицаите, осъдени за смъртта на Чората, остава на свобода

Снимка: pixabay.com

Само един от петимата благоевградски полицаи, осъдени на седем години затвор за смъртта на Ангел Димитров - Чората, остава на свобода. Това е Янко Граховски, а решението на Върховния касационен съд го завари в Германия. 

14 години след смъртта на Чората при задържането му в рамките на мащабна акция, наречена от тогавашния вътрешен министър Румен Петков "Респект", и след поредица от разнопосочни присъди, последната от които оповестена в петък, ВКС сложи точка на казуса, провокирал полюсни обществени позиции. 

В затвора в Бобов дол вече са Борис Механджийски и Мирослав Писов, който се предаде сам. До края на деня при тях ще бъдат отведени и Георги Калинков и Иво Иванов. Завръщането на Граховски се чака до дни. 

Единственият коментирал изненадващия съдебен обрат беше Мирослав Писов. Той обясни, че научил за решението от медиите и обвини за него председателя на ВКС Лозан Панов.

Според неофициална информация, въпреки че става дума за окончателен съдебен акт, адвокатите на благоевградските полицаи се канят да искат от главния прокурор отново да възобнови делото. 


Вижте още

Пианистът Тодор Петров изнесе концерт в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Известният български пианист Тодор Петров гостува на Югозападния университет „Неофит Рилски“. Той изнесе концерт в новата концертна зала на университета, където зрителите се насладиха на изпълнения от висока класа. Сред разнообразната публика имаше и гости от съседна Гърция.  Концертът на пианиста Тодор Петров предизвика интереса на..

публикувано на 23.10.19 в 16:52

Изложба „Мегалитни култови паметници от Балкано-Анатолийския регион“ бе открита в ЮЗУ „Неофит Рилски“

17 фото пана бяха представени днес в рамките на изложбата „Мегалитни култови паметници от Балкано-Анатолийския регион“, която бе представена в ЮЗУ „Неофит Рилски“. Събитието, което е в рамките на Националния студентски фестивал на изкуствата, бе открито от гл. ас. д-р Антон Генов. Приветствие към участниците отправи заместник-деканът на..

публикувано на 23.10.19 в 16:30

Министърът на икономиката Емил Караниколов посети Симитли

Министърът на икономиката Емил Караниколов днес посети Симитли и направи оглед на терените за бъдещата индустриална зона. На среща с представители на общината министър Караниколов заяви, че развитието на индустриалните зони ще повиши инвеститорския интерес в региона и България. Създаването на нова зона се налага заради изявен интерес от..

публикувано на 23.10.19 в 16:18

Продължава изпълнението на съвместен проект срещу корупцията на Балканите

Министрите на вътрешните работи на България Младен Маринов и на Северна Македония Оливер Спасовски се срещнаха днес на граничния пункт Станке Лисичково, близо до Благоевград. Те имаха възможност да разговарят за изпълнението на съвместния проект „Остани чист, кажи не на корупцията“, осъществяван от Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР, в..

публикувано на 23.10.19 в 16:10

За пазара на труда и трудовото законодателство

Какъв е пазарът на труда в региона, какво е състоянието по опазване на трудовото законодателство и накъде върви социалната политика – това бяха отправните точки в днешния редовен брифинг на областните представителства в Благоевград на Агенцията по заетостта, Инспекцията по труда и Дирекцията по социално подпомагане. Лек спад в нивото..

публикувано на 23.10.19 в 15:53

Студенти от пет университета представиха творбите си на изложба в ЮЗУ „Неофит Рилски“

В Югозападния университет „Неофит Рилски“ бе открита дванадесетата национална изложба-конкурс – живопис, графика и скулптура. Събитието откри ръководителят на катедра „Изобразително изкуство“ проф. д-р Емил Куков. Приветствия към участниците отправи деканът на Факултета по изкуствата проф. д.н.к. Васил Марков. В експозицията, която е..

публикувано на 23.10.19 в 15:02

Обновяват училища и детски градини в Гоце Делчев

Обновяват учебните заведения в Гоце Делчев. Проектът е на стойност над 6 милиона лева и по него ще бъдат обновени Второ основно училище „Гоце Делчев“ и детските градини „Калинка“ и „Радост“ в Гоце Делчев. Средствата са по Оперативната програма „Региони в растеж”.  Това е вторият, който стартира от одобрената Инвестиционна програма на общината...

публикувано на 23.10.19 в 13:18