Изплатени са санкциите заради плуване в езеро и ядене на жаби в НП "Рила"

Във връзка с констатирани нарушения при заснемане на епизод на филм, заснет от Беър Грилс в района на връх Мусала на територията на НП „Рила“, бяха изплатени санкции по два от издадените три акта за установяване на административни нарушения. 

Наложените по наказателните постановления санкции са за навлизане и плуване във водния басейн на Каракашево езеро и улавяне и умъртвяване на животински видове.  Предстои издаване на наказателно постановление от директора на Дирекция „Национален парк Рила“ за неспазване на режимите в Парка при заснемането на филма чрез палене на огън на нерегламентирано място в защитената територия. Санкциите са в размер от 1000 до 10 000 лева, съгласно нормативната уредба.


Вижте още

Предстоящи събития- 19 юни

Банско се прекланя пред живота и делото на Паисий Хилендарски. Днес от 8 часа в черквата „Света Троица” е  Утринното богослужение и Божествената Света литургия. В 10:30 часа пред мемориала на Св.Паисий Хилендарски ще бъдат положени цветя пред българския народен будител и духовник.  В 11:00 часа в  Духовно –исторически център "Паисий Хилендарски",..

публикувано на 19.06.19 в 07:19

Слънчево с краткотрайни валежи

 Днес ще преобладава слънчево време. След обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в западните и северните райони ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра.  Ще има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър.  Максималните температури ще са..

публикувано на 19.06.19 в 07:15

Международен олимпийски ден в Благоевград

  По повод традиционното отбелязване на Международния олимпийски ден и деня на българския олимпиец – 23 юни БОК, Олимпийски клуб Благоевград и Община Благоевград организират на  23 юни /неделя/ от 10.00 часа факелно бягане около езерото в парк „Бачиново”.   Очаква се в проявата да вземат участие около 100 спортиста. Те са  студенти от..

публикувано на 18.06.19 в 18:09

Общински бюджет 2018 бе отчетен публично в Благоевград  

Публично обсъждане на годишния отчет за изпълнение на Бюджет 2018 се проведе днес в зала 5 на Община Благоевград. По време на срещата, водена от председателя на Общински съвет Радослав Тасков бяха отчетени и инвестиционната програма на Община Благоевград, сметките за средства от Европейския съюз, състоянието на общинския дълг. На обсъждането..

публикувано на 18.06.19 в 16:27
Криси и майка й - Десислава Чанева

Да помогнем на Криси от Кочериново!

Кристияна Кирилова от Кочериново се нуждае от помощта ни, за да може да вижда отново нормално! Кристияна Кирилова е едно слънчево дванадесетгодишно момиче от малкия град Кочериново. През септември 2017г. й откриват тумор в малкия мозък. Детето претърпява три операции в България, но без особено голям резултат. След консултация в турска клиника,..

публикувано на 18.06.19 в 16:09

Безплатна зона за палатки и мащабна сцена – за първи път на фестивала „Francofolies“ в Благоевград

Днес в зала „Славейков” във Френския институт в България, се проведе Френска закуска с „Francofolies“, Благоевград. Лицензиран организатор и продуцент на фестивала „Francofolies“ е Община Благоевград, която притежава всички права за провеждането му на територията на България и балканския регион. Преди началото на вече традиционния празник на..

публикувано на 18.06.19 в 15:07

3,52 е средният успех на випуск 2019 в община Дупница на двата държавни зрелостни изпита

Най-добре по български език и литература са се представили в ПГ “Христо Ботев” - средният им успех е 4,55, а на втората матура по избран предмет – 4,48.  С най-слаби резултати са учениците от Гимназията по транспорт. На първата матура те имат успех 3,14, а на втората – 2,97.  Пълни шестици в общината няма. Отличните оценки на двата изпита са общо..

публикувано на 18.06.19 в 14:17