Изплатени са санкциите заради плуване в езеро и ядене на жаби в НП "Рила"

Във връзка с констатирани нарушения при заснемане на епизод на филм, заснет от Беър Грилс в района на връх Мусала на територията на НП „Рила“, бяха изплатени санкции по два от издадените три акта за установяване на административни нарушения. 

Наложените по наказателните постановления санкции са за навлизане и плуване във водния басейн на Каракашево езеро и улавяне и умъртвяване на животински видове.  Предстои издаване на наказателно постановление от директора на Дирекция „Национален парк Рила“ за неспазване на режимите в Парка при заснемането на филма чрез палене на огън на нерегламентирано място в защитената територия. Санкциите са в размер от 1000 до 10 000 лева, съгласно нормативната уредба.


Вижте още

БАБХ забрани продажбата на свинско месо на фермерските пазари

Заради разпространението на Африканската чума по свинете Българската агенция по безопасност на храните забранява предлагането на прясно свинско месо и месни заготовки, съдържащи свинско месо на всички регистрирани фермерски пазари на територията на страната. Инспекторите от отдел "Контрол на храните" извършват засилен постоянен контрол на..

публикувано на 20.07.19 в 13:28

Христо Стоичков ще открие обновен спортен терен в Петрич

Най-добрият български футболист Христо Стоичков ще бъде гост на Петрич на 23 юли (вторник). В 16.30 ч. Стоичков ще се срещне с трениращите в детско-юношеската школа на ОФК „Беласица“, а в 18.00 ч. в залата на хотел „България“ ще представи биографичната си книга „Христо Стоичков. Историята“. Всички желаещи ще могат да се снимат за спомен с Христо..

публикувано на 20.07.19 в 13:14

7 черкви в община Кюстендил днес имат храмов празник

     Днес имен ден празнуват 376 жители на община Кюстендил. Името Илия носят 124 от тях, съобщиха от Териториалното звено "Гражданска регистрация и административно обслужване". Днес празнуват и 80 жители на община Кюстендил, наречени Илиян и 85 дами с името Илияна. Днес  имен ден имат и 71 жители на общината, кръстени Илчо, девет жени с името Илка,..

публикувано на 20.07.19 в 12:25

Нови пейки в благоевградския парк „Бачиново“, почистват алеите

     Пешеходните алеи и паркингът около езерото в парк „Бачиново“ са основно почистени и измити. По разпореждане на кмета Атанас Камбитов, повредените пейки в зоната за барбекю се ремонтират, а там, където се налага, се заменят с нови. Тревните площи се поддържат ниско окосени.      Парк „Бачиново“ е предпочитано място за разходка и отдих...

публикувано на 20.07.19 в 11:25

Стартира мотосъбор "Предел 2019"

     За 13-а поредна година местността „Предел“ събира стотици рокери и мотористи на мотосъбора „Предел“. Събитието ще продължи до 21 юли. Организатор е мотоклуб „Пирински вълци“, със съдействието на Община Разлог.      На мотосъбора ще присъстват и мотористи от Република Северна Македония, Сърбия и Гърция.      В 12:30 часа днес ще се състои..

публикувано на 20.07.19 в 11:18

В община Симитли празнуват Илинден два дни

     7 населени места в Симитлийско празнуват Илинден. Именно заради многото свети места, наречени на светеца, курбаните са в два дни.     По традиция днес миряни ще почетат празника на Св. пророк Илия край оброчището в село Ракитна. Местността, разположена  високо в планината, е известна с целебната си сила от незапомнени времена. Белег на..

публикувано на 20.07.19 в 10:48

Спасиха англичанин, ударен от мълния в Пирин

     Вчера следобед в централата на ПСС е постъпил сигнал за поразен от мълния човек в района на Бъндеришка порта в Пирин. Веднага е организиран екип от ПСС – Сандански, който е тръгнал към ранения. Впоследствие се оказва, че пострадалият е в района на Винарската порта – открит е в Чаирския циркус . На място екипът намира английски турист с..

публикувано на 20.07.19 в 10:23