КЕВР: Топлоенергията няма да поскъпне двойно

Снимка: Даниел Инков - БНР

Председателят на енергийния регулатор Иван Иванов заяви, че от юли топлоенергията няма да поскъпне  двойно, както поискаха някои от топлофикациите. 

"Има сериозна динамика в международните цени на суровия петрол. Квотите не влияят пряко върху тези цени, те влияят в значително по-ниска степен, отколкото при термичните централи, но безспорно квотите, които трябва да платят всички топлофикационни дружества, повишават техните разходи и ние тепърва ще видим как те ще бъдат отчетени. Нито 108, нито 88 процента ще има скок".

"Ако "Еврохолд" и ЧЕЗ стигнат до сделка за продажбата на българските активи на чешката компания, енергийният регулатор ще трябва да се произнесе, но все още няма критерии, по които това да стане", коментира още Иван Иванов.

Десетки граждани се събраха отново пред сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране в София, за да протестират срещу увеличаването на цените на енергоносителите у нас: 

"Топлофикация" бави дела в Софийския районен съд, съдиите са смазани от диктата на Цветанов и Борисов". 

"Ние имаме една от най-скъпите електроенергии в Европа, а беше най-евтината. Всичко се прави в ущърб на българския данъкоплатец". 

Протестиращите заявиха, че отново ще излязат на улицата при гласуване на нови цени на тока. 


Вижте още

Благоевград отбелязва 24 май

Проявите по повод празника започнаха в 10.00 часа в двора на НХГ "Св. св. Кирил и Методий" - Благоевград. С тържествена церемония Гимназията почете днешния ден.  Директорът Марин Митов поздрави учителите и културните дейци по повод 24 май и пожела успех на завършващите „ За вас това е последен празник в гимназията. Следвайте мечтите си и не..

публикувано на 24.05.19 в 12:39

Пирин остана във Втора лига!

На стадион „Хр.Ботев“ в Благоевград в мач от последния 30-и кръг на Втора футболна лига,  Пирин победи втория отбор на Лудогорец с 1:0 и успя да запази мястото си в професионалния футбол.“Орлетата“ натискаха съперника си през целия мач,но липсата или на точен голов пас,или на последен удар бе причина нулевото равенство да се запази доста..

публикувано на 24.05.19 в 09:40

Курбан за здраве в Земенския манастир

Жителите на Земен и на съседните села ще се съберат днес на традиционен празник с курбан в двора на Земенския манастир „Св. Йоан Богослов”. Празникът води началото си от 19 век, когато е била осветена манастирска сграда, построена от майстор Миленко Велев от село Блатешница. През годините на социализма традицията е била прекъсната и е отново..

публикувано на 24.05.19 в 08:24

ЧЕСТИТ 24 МАЙ!

ЕКИПЪТ НА РАДИО БЛАГОЕВГРАД ВИ ЧЕСТИТИ ПРАЗНИКА НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА БЛАГОЕВГРАД! НЕКА НЕ СТИХВА ЖАЖДАТА ЗА ЗНАНИЯ, ДУХОВНОТО ВЪЗВИСЯВАНЕ И СВЕТЛИЯТ ЗОВ НА БЪЛГАРЩИНАТА У ВСИЧКИ НАС! 

публикувано на 24.05.19 в 08:15

Нов инфраструктурен проект в Белица

В Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, в община Белица ще бъде дадено началото на инфраструктурен проект. След празничното шествие, в 12:00 часа, кметът ще направи първа копка на ремонта на централния градски площад. Ремонтните дейности ще преобразят площадното пространство в Белица, което ще придобие нова и..

публикувано на 24.05.19 в 07:56

Предстоящи събития на 24 май

Днес отбелязваме Денят на българската просвета, култура и славянска писменост. Богата празнична програма е подготвила Община Благоевград по повод днешния ден. Честванията щезапочнат в 10.45 часа с празнично шествие на училищата. Празнично шествие с участието на учители и ученици от учебно-възпитателните заведения от гр. Сандански. Парадът..

публикувано на 24.05.19 в 07:49

Превалявания с гръмотевици през днешния ден

Днес ще се развива значителна купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има превалявания от дъжд, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. По-голяма вероятност за значителни валежи има в източната половина на страната, в следобедните часове. Вятърът от запад -северозапад ще се усили, по-чувствително в западната половина на Дунавската..

публикувано на 24.05.19 в 07:48